Bröstförminskning

Bröstförminskning

Bröstförminskning, även kallat bröstreduktionsplastik, är ett av de allra vanligaste plastikkirurgiska ingreppen.

Bröstförminskningar görs i första hand av fysiska orsaker men även av rent kosmetiska skäl. De flesta kvinnor som förminskar sina bröst har problem med stora, hängande bröst som hindrar dem i deras dagliga liv och vid utövande av sport. Tung byst kan orsaka hudirritationer och eksem under brösten samt smärtor i nacke, axlar och rygg. Ofta ses BH-banden skära in i huden runt axlarna. Vanligen tilltar dessa besvär med stigande ålder på grund av förslitningsskador och försvagad muskulatur, varför flertalet av de som opererar sig ofta är medelålders eller äldre.

Operation

Operationen utförs vanligen under narkos vilket innebär att du sover och är smärtfri under hela ingreppet och stannar kvar över natten på kliniken. Mindre ingrepp kan utföras under lokalbedövning och många patienter är pigga nog att lämna kliniken samma dag. De första dagarna kommer det att strama och dra i såren men du kommer inte att ha mer ont än att det räcker med milda smärtstillande mediciner som till exempel Alvedon. Du får med dig de mediciner du behöver hem.

Uppföljning

Återbesök sker vanligen inom två veckor tillsammans med din plastikkirurg på kliniken. Efter operationen får man vanligtvis ärr runt vårtgården, ett lodrätt ärr från vårtgården ner till bröstvecket och ett horisontellt ärr i själva bröstvecket. Ärret får härmed formen av ett ankare och kallas även ”ankarärr”. Oftast bleknar ärren fint och bli till små tunna vita streck.

Detta är en tacksam operation och våra patienter är väldigt nöjda.

Patientomdömen

”Jag gjorde en bröstförminskning och är mycket nöjd med resultat och service. Själva kliniken är fantastisk och har en mysig atmosfär så man känner sig lugn. Det är professionell personal och man blir omhändertagen på bästa möjliga sätt.”

Synnöve H.

Pris

Vi har valt att inte ha en fast prislista då varje patient är unik med unika förutsättningar. Dessutom är det ofta först vid konsultationen som vi tillsammans med dig kommer fram till vilket eller vilka ingrepp som är lämpligt för att nå ett vackert slutresultat. Hos oss ingår, förutom själva operationskostnaden, narkosen, läkemedel, återbesök , gördel och behå och i de flesta fall minst en övernattning efter operationen.

Här kan du läsa mer om vad som ingår när du bokar en operation på Victoriakliniken.

I stort sett visas alla priser inklusive moms, då alla ingrepp och behandlingar förutom de som görs av medicinska skäl är momsbelagda sedan årsskiftet 2014/2015. I de fall där priset anges exklusive moms beror det på att dessa ingrepp alltid utförs på medicinsk grund.

Ingrepp/Behandling Från (inkl. moms)
Bröstförminskning 80 000 kr

Ingår: Logi, läkemedel, anestesi &kompressionsplagg

Delbetala

Det finns möjligheter att delbetala din behandling. Uppskatta din avbetalning nedan.
Lån: 10000 kr
Avbetalning: 10 mån
Din plan:
ca. 1000 kr/mån
ANSÖK HOS MEDICAL FINANCE