ALCAT-test

ALCAT-test

Analys och individanpassad nutritionsplanering för optimerad ämnesomsättning, förbättrad tarmhälsa och stärkt immunförsvar.

Ett ALCAT-test undersöker ämnen som är relaterade till cellulära immunsystemsreaktioner som bidrar till inflammationer i kroppen. Vad innebär det då? Jo, att man på individnivå kan identifiera och behandla  sjukdomar och tillstånd som är relaterade till kosten. Några vanliga exempel på det är: tarmproblem, övervikt, kroniska inflammationer, hudproblem, kognitiv nedsättning och utmattning.

Mat som medicin

Efter utvärdering av den avancerade laboratoriedata som framkommer vid ditt ALCAT-test utformar Victoriakliniken ett kostprogram som är skräddarsytt för ditt unika immunsystem.

Genom att undvika belastande och inflammatoriska livsmedel stöds viktiga fysiska funktioner, avgiftning och processer som bibehåller och förbättrar hälsan. I förlängningen innebär det bland annat att du kan höja din ämnesomsättning, optimera ditt näringsupptag på cellulär nivå, förbättra din tarmhälsa och stärka ditt immunförsvar.

När kan man ha nytta av att utföra ett ALCAT-test?

  • Vid gastrointestinala problem som till exempel celiaki, IBS, Crohns sjukdom, diarréer, förstoppning, uppblåsthet, magkatarr och reflux.
  • Vid metaboliska problem som till exempel övervikt, typ 2 diabetes, sköldkörtelsstörningar och svårigheter att förlora vikt.
  • Vid hudproblem som till exempel akne, eksem, psoriasis, hudutslag och urtikaria.
  • Vid muskuloskeleta problem som till exempel ledvärk, artros, artrit, tendontit, och fibromyalgi.
  • Vid problem med andningsvägarna i form av till exempel långvårig hosta, astma, rinit, och kronisk bihåleinflammation.
  • Vid neurologiska problem som till exempel kronisk trötthet, huvudvärk, migrän, kognitiv nedsättning, ADD och ADHD.

ALCAT-testet är vetenskapligt validerat av Yale School of Medicine. Läs gärna mer här>>

Patientomdömen

”Ända sedan tonåren har jag haft komplex för mina outvecklade bröst. De stannade av i tillväxten och förblev platta. Jag dolde det genom vadderade BH:ar. Semester- och badperioder var värst. Letade alltid länge och väl…”

Erikas bröstoperation

Pris

I stort sett visas alla priser inklusive moms, då alla ingrepp och behandlingar förutom de som görs av medicinska skäl är momsbelagda sedan årsskiftet 2014/2015. I de fall där priset anges exklusive moms beror det på att dessa ingrepp alltid utförs på medicinsk grund.

Ingrepp/Behandling Pris (inkl. moms)
Konsultation 1 500 kr
ALCAT-test Grundprofil 1 3 800 kr
ALCAT- test Metabolisk profil 2 7 800 kr