fbpx

PRP (Platelet-Rich Plasma)

Vid en PRP behandling centrifugeras kundens egna blod för att separera blodplättar från resten av blodet. Trombocyterna injiceras därefter i huden för att påskynda läkning vid skador. När de aktiverade trombocyterna injiceras i huden triggas frisättningen av tillväxtfaktorer som i sin tur stimulerar en ökning av kroppens reparativa celler, kollagen och elastin vilket leder till ökad spänst och lyster samt minskning av fina linjer, rynkor och ojämnheter i huden. Det främsta syftet med en PRP-behandling är hudföryngring, minskad synlighet av ärr samt mot håravfall. För ökad komfort erbjuds Du lokalbedövning av området som ska genomgå en PRP behandling.

Vid din första behandling går vi igenom ditt utgångsläge samt fotograferar behandlingsområdet innan planerad behandlingsstart. Du får veta vilka realistiska förväntningar du kan ha på resultatet och tips och råd för att skapa de bästa förutsättningarna för ett lyckat resultat. Detta är en av Dr. Randquist absoluta favoriter då det finns flertalet vetenskapliga artiklar som presenterar de långsiktiga fördelar med denna behandling.

Prisindikation
PRP mot håravfall 1 beh. (inkl. moms) 4 beh. (inkl. moms)
Helt huvud 3 900 kr 14 000 kr
Halvt huvud 3 500 kr 12 600 kr
Främre huvud/område 2 000 kr 7 200 kr
2:a område 1 500 kr
PRP Ansikte 1 beh. (inkl. moms) 4 beh. (inkl. moms)
Ansikte 3 900 kr 14 000 kr
Huvud + ansikte (vid samma tillfälle) 5 400 kr

Behandling

Innan behandlingen börjar tar en sjuksköterska ett eller flera rör blod från kunden. Blodet centrifugeras sedan för att skilja ut plasma och trombocyter som därefter dras upp i sprutor som används under själva behandlingen. När de aktiverade trombocyterna injiceras i huden triggas frisättningen av växtfaktorer som i sin tur stimulerar en ökning av kroppens reparativa celler.

Resultat

Resultatet visar sig oftast någon månad efter den första behandlingen. I de flesta fall rekommenderas 3-4 behandlingar, med tre till fyra veckors mellanrum, för att uppnå bästa resultat.

Hur går en PRP – behandling till?

Vid en PRP-behandling tas blod från ditt armveck i provrör under sterila former. Därefter centrifugeras blodet för att separera de röda blodkropparna från den gula plasman, som innehåller trombocyter. Därefter injiceras denna plasma i hårbottnen med en mycket tunn nål.

För ökad komfort erbjuds Du lokalbedövning av området som ska behandlas. Du som är aktiv och ”på språng”, kan kort efter behandlingen återgå till dina kundkontakter och möten.

Biverkningar av PRP?

PRP-behandlingar är helt ofarliga då du endast tillförs kroppseget material. PRP ger inga biverkningar men du kan få ett blåmärke efter nålsticket i armvecket där blodet tagits. Eventuellt kan du uppleva en ”pirrande” känsla och ibland klåda i hårbotten under de första timmarna.

Du rekommenderas att inte röra eller klia i hårbotten under de närmsta timmarna efter behandlingen för att undvika att bakteriertillförsel.

Rekommendationer inför PRP

Två veckor innan behandling rekommenderas du att utesluta följande födoämnen och preparat då de i detta sammanhang påverkar trombocyterna negativt:

  • Läkemedel innehållande acetylsalisylsyra tex. Treo, Magnecyl, Bamyl och Aspirin
  • Läkemedel som är så kallade NSAID-preparat; exempelvis
  • Voltaren, Ipren, Ibumetin, Diklofenak och Naproxen (även gel)
  • Kosttillskott innehållande E-vitamin, Omrga 3 och fiskolja
  • Lingon, ingefära och rödvin
Pris

Vi har valt att inte ha en fast prislista då varje patient är unik med unika förutsättningar. Dessutom är det ofta först vid konsultationen som vi tillsammans med dig kommer fram till vilket eller vilka ingrepp som är lämpligt för att nå ett vackert slutresultat. Hos oss ingår, förutom själva operationskostnaden, narkosen, läkemedel, återbesök , gördel och behå och i de flesta fall minst en övernattning efter operationen.

Här kan du läsa mer om vad som ingår när du bokar en operation på Victoriakliniken.

I stort sett visas alla priser inklusive moms, då alla ingrepp och behandlingar förutom de som görs av medicinska skäl är momsbelagda sedan årsskiftet 2014/2015. I de fall där priset anges exklusive moms beror det på att dessa ingrepp alltid utförs på medicinsk grund.

PRP mot håravfall 1 beh. (inkl. moms) 4 beh. (inkl. moms)
Helt huvud 3 900 kr 14 000 kr
Halvt huvud 3 500 kr 12 600 kr
Främre huvud/område 2 000 kr 7 200 kr
2:a område 1 500 kr
PRP Ansikte 1 beh. (inkl. moms) 4 beh. (inkl. moms)
Ansikte 3 900 kr 14 000 kr
Huvud + ansikte (vid samma tillfälle) 5 400 kr