fbpx

Dr. Marie Jaeger

leg. läkare. Specialist i plastikkirurgi

Dr Marie Jaeger är en fullt kvalificerad plastik-, rekonstruktiv- och estetisk kirurg med ett särskilt intresse för bröstkirurgi och utför ett stort antal bröstoperationer regelbundet. Hennes praktik omfattar både primär och sekundär/revisions bröstkirurgi.

Dr Jaeger utexaminerades vid universitetet i Hamburg. Hennes utbildningsprogram inom plastikkirurgi tog henne från Tyskland till Israel. Där utbildades hon i de senaste teknikerna för kosmetisk och rekonstruktiv plastikkirurgi från världsberömda kirurger och forskare. Efter examen hade hon sedan flera stipendier i plastikkirurgi, bland annat med Professor Giovanni och Dr Chiara Botti i Italien, med prof. Gian Farhadi i London och Zürich och vid prestigefyllda Melbourne Institute of Plastic Surgery i Australien.Dr. Jaeger är ständigt uppdaterad med de modernaste teknikerna inom plastikkirurgi och har ett ständigt intresse för forskning och har publicerat ett flertal artiklar.

2019 återvände Dr. Jaeger så småningom till Europa och började arbeta med Dr. Randquist på Victoriakliniken, efter ett fellowship. Dr. Jaeger är en av Victoriaklinikens plastikkirurger. Alla hennes ingrepp utförs på Victoriakliniken, ett fullt ackrediterat privat sjukhus i världsklass med strikt efterlevnad av högsta standard på vård. Dr Jaeger konsulterar på Victoriakliniken City i Stockholm.

Forskning

Sedan 01/04/2015, Bröstrekonstruktion efter masektomi
■ med/ utan ADM
■ med autolog vävnad/ silikonimplantat/ vävnadsexpander
■ hel/ delvis muskeltäckning av implantat/expander

12/2016
Jaeger M, Wagman Y, Liran A, Harats M, Winkler E, Haik J, Tessone A.
A Literature Review of Burns in Reconstructed Breasts After Mastectomy
Wounds. 2016 Dec;28(12):422-428

CV

Utbildning

2012-2018 Tysk Specialistläkarutbildning, 6 år:
2013-2018 Specialistläkarutbildning: 5 år på Brännskadeavdelningen på Institutionen för Plastik- och Rekonstruktiv kirurgi, 6 mån på Institutionen för Hand- och Mikrokirurgi, 6 mån på Institutionen för Allmän-, Visceral- och thoraxkirurgi samt 6 mån på Intesivvårdsavdelningen på Sheba Medical Center, Tel-Hashomer, Israel.
2012-2013 Specialistläkarutbildning på Institutionen för allmän-, visceral- och thoraxkirurgi, University medical center Hamburg-Eppendorf, Germany.

2008-2013 Disputation (motsvarande doktorsexamen), Harvard Medical School & University Medical Center Essen, Germany.
2005-2011 Läkarutbildning, Godkännande som läkare, University medical center Hamburg-Eppendorf, Germany.