fbpx

Ögonlock

Ett lyft av ögonlock och panna tillhör de vanligaste estetiska ingreppen för att skapa ett yngre, piggare och gladare utseende runt ögonen hos såväl män som kvinnor.

Vid 30-35 års ålder börjar man ofta notera en sämre hudelasticitet. Det första tecknet är ett tilltagande hudöverskott i de övre ögonlocken. På äldre patienter kan ögonlockshuden här hänga så mycket att synfälten störs. Ofta bildas även “påsar” av överskottshud som innehåller fett. Detta fett omger normalt sätt ögonen men bullar nu, på grund av den sämre elasticiteten i hud och bindväv, fram runt ögonen.

Prisindikation
Ingrepp/Behandling Från (inkl. moms)
Ögonlock, enbart undre eller övre 25 000 kr
Ingår: Logi, läkemedel, anestesi & kompressionsplagg

Metod

Vid operation av ögonlocken förläggs snitten i de naturliga hudvecken på övre och undre ögonlocken eller på insidan av undre ögonlocken. Ärren blir härmed näst intill osynliga. Vid operationen tas överflödig hud och fett bort.

Operation

Operationen utförs under narkos, vilket betyder att du sover och är smärtfri under hela ingreppet. Du kan gå hem samma dag eller dagen efter operationen beroende på vilken form av kirurgi som utförts.

Efter Operation

Efter operationen får du räkna med en viss svullnad och missfärgning runt ögonen. Detta är värst andra till tredje dygnet och avtar därefter successivt. Stygnen tas vanligtvis bort efter ca 5-7 dagar och redan då kommer du att märka en betydande förbättring.

Före ingreppet
8 månader efter ingreppet
Före ingreppet
8 månader efter ingreppet
Före ingreppet
8 månader efter ingreppet

Före/Efter Bilder

I detta galleri kan du se våra senaste patienter. Du kan även se alla patienter eller söka efter patienter med dina förutsättningar.

Pris

Vi har valt att inte ha en fast prislista då varje patient är unik med unika förutsättningar. Dessutom är det ofta först vid konsultationen som vi tillsammans med dig kommer fram till vilket eller vilka ingrepp som är lämpligt för att nå ett vackert slutresultat. Hos oss ingår, förutom själva operationskostnaden, narkosen, läkemedel, återbesök , gördel och behå och i de flesta fall minst en övernattning efter operationen.

Här kan du läsa mer om vad som ingår när du bokar en operation på Victoriakliniken.

I stort sett visas alla priser inklusive moms, då alla ingrepp och behandlingar förutom de som görs av medicinska skäl är momsbelagda sedan årsskiftet 2014/2015. I de fall där priset anges exklusive moms beror det på att dessa ingrepp alltid utförs på medicinsk grund.

Ingrepp/Behandling Från (inkl. moms)
Ögonlock, enbart undre eller övre 25 000 kr

 

Ingår: Logi, läkemedel, anestesi & kompressionsplagg

Dokumentation Ögonlock ÖPPNA PDF