CNA-test

Analys- och individanpassad nutritionsplanering för optimerad ämnesomsättning, förbättrad tarmhälsa och stärkt immunförsvar.

Victoriakliniken_CNA_test

Syftet med ett en cellulär näringsanalys är att förbättra ämnesomsättningen, öka antioxidantkapaciteten och optimera cellernas näringsupptag.

Utredning av ditt cellulära näringsbehov

Ett CNA-test testar för brister i mikronäringsämnen (vitaminer och mineraler) samt aminosyror och andra näringsämnen i immunceller. Efter utvärdering av dina personliga testresultat utformar Victoriakliniken en individanpassad nutritionsplanering.

Vem kan ha nytta av att utföra ett CNA-test?

Eftersom det cellulära näringsbehovet är unikt för varje individ kan alla dra nytta av ett CNA-test, men nedan listar vi sammanhang och tillstånd när det kan vara särskilt värdefullt:

 • Kvinnohälsa – fertilitet, graviditet, amning, perimenopaus, klimakteriet med mera
 • Hög prestanda och / eller svår stress
 • Näringsupptag vid utövande av sport eller fysisk aktivitet
 • Före och efter kirurgi
 • Vikthantering, övervikt och fetma
 • Utbrändhet, trötthet, depression, humörsvängningar, låg vitalitet
 • Kroniska sjukdomar och / eller metaboliskt syndrom (förhöjt blodtryck och blodsocker, överskott av kroppsfett, förhöjda blodfetter)
 • Optimering av närings- och hälsotillstånd

En överbelastning och ansamling av fria radikaler (från föroreningar, toxiner, läkemedel, strålning etc) i våra kroppar kan leda till oxidativ skada som spelar en avgörande roll i utvecklingen av kroniska och degenerativa sjukdomar. Antioxidanter kan hjälpa till att skydda cellerna från oxidativ skada

  Ett CNA-test består av tre delar:

  • Cellulär mikronäringsämnesstatus – testar för 52 vitaminer, mineraler, aminosyror och andra näringsämnen.
  • Cellstresstest (Redox-analys) – mäter den totala antioxidantfunktionen hos individens immunceller.
  • Antioxidant Protection Assay (APA) – identifierar specifika antioxidanter som avsevärt förbättrar individens antioxidantkapacitet, skyddar cellerna mot oxidativ stress och testar för 48 näringsämnen, växter och fytonäringsämnen.

  Pris

  Vi har valt att inte ha en fast prislista då varje patient är unik med unika förutsättningar. Dessutom är det ofta först vid konsultationen som vi tillsammans med dig kommer fram till vilket eller vilka ingrepp som är lämpligt för att nå ett vackert slutresultat. Hos oss ingår, förutom själva operationskostnaden, narkosen, läkemedel, återbesök, gördel och behå och i de flesta fall minst en övernattning efter operationen.

  I stort sett visas alla priser inklusive moms, då alla ingrepp och behandlingar förutom de som görs av medicinska skäl är momsbelagda sedan årsskiftet 2014/2015. I de fall där priset anges exklusive moms beror det på att dessa ingrepp alltid utförs på medicinsk grund. (Pris nedan inkluderar moms)

  Konsultation
  1 500 kr
  CNA-test
  5 600 kr
  Tillägg
  3 800 kr

  1 st ALCAT-panel

  <