BBL – Brazilian butt lift

En så kallad “Brazilian Butt Lift” är en rumplyft- och rumpförstoringsoperation som använder kroppens eget fett för att skapa resultat. Genom att flytta fett från områden som ryggen, kärlekshandtagen, in- eller utsida lår eller magen kan formen och volymen i stussen förbättras. För den som vill kan även rumpimplantat kombineras med fettransplantation för att uppnå önskat resultat.

Victoriakliniken_minibukplastik

Om operationen

Olika typer av träning kan hjälpa till att forma och tona kroppen, men det finns begränsningar när det gäller att förändra form och volym i stussen. Arvsanlag, åldrande, graviditet och viktnedgång kan påverka stussens utseende. Med hjälp av en ”Brazilian Butt Lift” kan oönskat fett tas från olika delar av kroppen. En teknik som kallas “High Definition Liposculpting” används ofta när fettet skördas. På så sätt formas och skulpteras andra delar av kroppen samtidigt som fett transplanteras till stussen. Resultatet blir ofta en fylligare stuss, smalare midja och en mer markerad svank. Genom att skulptera stussen med eget fett kan den återfå sin ursprungliga form eller få ett helt nytt önskat utseende.

Före operationen

Utifrån patientens naturliga förutsättningar berättar vi om de metoder som finns att tillgå i syfte att uppnå det bästa resultatet. Vi gör en bedömning utifrån hur stussen ser ut, vilken hudkvalitet patienten har, samt mängden fett eller storlek på implantat. Vi berättar om olika tekniker och hur ingreppet går till.

Metod

Vanligtvis kombinerar man BBL med en fettsugning och lipo-skulptering.  Man tar då hand om fettet man tagit ut i samband med fettsugningen och tvättar det på ett speciellt sätt innan det sprutas in. En fettransplantations framgång, det vill säga: hur mycket fett som stannar kvar efter transplantationen är väldigt teknikberoende men även beroende på blodcirkulationen i det området fettet transplanteras till samt hur mycket fett det finns att transplantera i. BBL beskrivs ofta som en farlig operation med höga risker. Detta är dock absolut beroende på teknik samt var man sprutar in fettet. Vi sprutar enbart in fett i befintlig fettvävnad, ej i muskulaturen. Detta är en säker och förutsägbar teknik. Stussimplantaten läggs dock in i ett mellanskikt i stora stussmuskeln. Om ett stussimplantat läggs in sker det via två ca 3-4 cm långa snitt mellan skinkorna.

Under operationen

Operationen utförs vanligen under narkos vilket innebär att du sover och är smärtfri under hela ingreppet och stannar kvar över natten på kliniken. Mindre ingrepp kan utföras under lokalbedövning och många patienter är pigga nog att lämna kliniken samma dag. Beroende på operationen storlek och om man har lagt in ett stussimplantat så kan operationen vara mer eller mindre ömmande. Du får med dig de mediciner du behöver hem för din smärtlindring.

Efter operationen

Efter operationen är det vanligt att patienten använder kompressionsplagg under cirka sex veckor för att underlätta läkning. Specifika instruktioner för eftervård ges för att främja läkning och undvika komplikationer. Det är viktigt att undvika att sitta under längre perioder efter ingreppet. Vanligtvis kan man sitta med en liten kudde eller hoprullad handduk som stödjer låren och håller vikten borta från skinkorna. Direktkontakt med de injicerade fettområdena bör undvikas när man sitter eller ligger de första tre veckorna. Återhämtningstiden varierar beroende på individens förutsättningar och omfattningen av ingreppet. De flesta patienter kan återgå till arbetet efter två till tre veckor. För att bibehålla de bästa resultaten rekommenderas att man håller en stabil vikt, eftersom viktökning eller viktminskning kan påverka storleken på de transplanterade fettcellerna.

Resultat

Med ett Brazilian Butt Lift kan du förvänta dig att öka storleken på rumpan, få en bättre form och en mer balanserad figur.  Det slutliga resultatet kommer inte att synas omedelbart. Under de första 72 timmarna kommer du att vara svullen. Mellan tre till sex månader efter operationen kommer den slutliga formen att bli synlig och efter två år har din ärrvävnad mjuknat och din stuss kommer att få det utseende du önskar.

Eventuella komplikationer

BBL beskrivs som ovan nämnt, ofta som en farlig operation med höga risker, vilket till stor del är relaterat till vilken teknik som använda samt var man sprutar in fettet. På Victoriakliniken sprutar vi enbart in fett i befintlig fettvävnad, ej i muskulaturen, vilket är en säker och förutsägbar teknik. Risker som emboli (blodpropp) beskrivs som den allvarligaste komplikationen vid denna typ av operation. Man kan även få fettnekros och serom om man sprutar in för stora volymer. Det finns även en ökad risk för infektioner i denna region, speciellt vid användande av stussimplantat. Därför är det viktigt att en god hygien sköts efter operation.

Snabbfakta om operationen

Operationstid : 1-4 timmar

Tid på kliniken: 1-2 dagar

När kan patienten gå tillbaka till jobbet: 2-3 veckor

Pris

Vi har valt att inte ha en fast prislista då varje patient är unik med unika förutsättningar. Dessutom är det ofta först vid konsultationen som vi tillsammans med dig kommer fram till vilket eller vilka ingrepp som är lämpligt för att nå ett vackert slutresultat. Hos oss ingår, förutom själva operationskostnaden, narkosen, läkemedel, återbesök, gördel och behå och i de flesta fall minst en övernattning efter operationen.

I stort sett visas alla priser inklusive moms, då alla ingrepp och behandlingar förutom de som görs av medicinska skäl är momsbelagda sedan årsskiftet 2014/2015. I de fall där priset anges exklusive moms beror det på att dessa ingrepp alltid utförs på medicinsk grund. (Pris nedan inkluderar moms)

BBL
Från 65.000 kr

1 behandling

<