LPG-behandling | Kropp

LPG Endermologie är en avancerad teknologi som använder mekanisk massage och vakuumteknik för att behandla och förbättra hudens och kroppens hälsa. Tekniken mobiliserar vävnader, ökar cirkulationen och främjar fettförbränning. 

Victoriakliniken_Intim

Om behandlingen

LPG Endermologie skapades av fransmannen Louis-Paul Guitay som råkade ut för en allvarlig bilolycka och upplevde stora svårigheter i sin rehabilitering. Guitay identifierade behovet av en mer effektiv metod för att massera och stimulera vävnader. 1986 utvecklade han den första LPG-maskinen, som kombinerade mekanisk massage och vakuumteknik för att behandla bindväven på djupet. Guitay använde sin expertis inom mekanik och medicin för att skapa en teknik som både kunde förbättra estetiska resultat och erbjuda terapeutiska fördelar.

LPG Endermologie har sedan dess blivit en globalt erkänd behandling som används inom skönhet, sport och medicin, uppskattad för sin förmåga att förbättra hudens kvalitet, reducera celluliter, underlätta läkning och påskynda återhämtning. LPG Endermologie-tekniken mobiliserar vävnader, ökar cirkulationen och främjar fettförbränning. Med stöd av mer än 40 års erfarenhet och vetenskaplig forskning har LPG Endermologie skapat en unik patenterad teknik som stimulerar huden på ett naturligt sätt och boostar cellernas funktion och metabolism.

LPG Endermologie har en rad användningsområden och kan användas över nästan hela kroppen. Victoriakliniken rekommenderar alla, inte bara operationspatienter, att genomgå LPG tack vare dess många hälsofrämjande fördelar. En av de viktigaste är att främja lymfatisk dränering som kan bidra till att eliminera toxiner i kroppen. 

Ger både huden och kroppen ny spänst 

Med avancerad stimulering och behandling kan man förbättra hudens kvalitet och forma kroppen med LPG Endermologie.

Fettförbränning
Det patenterade LPG-behandlingshuvudet i LPG Endermologie gör det möjligt att specifikt behandla och reducera envisa fettansamlingar som inte påverkas av kost och träning. Behandlingen kan riktas mot olika områden som armar, mage, rygg, midja och lår, och anpassas efter kundens behov och hudtyp för att ge optimala resultat.

Reducering av celluliter
Celluliter drabbar cirka 90% av alla kvinnor, inklusive de som är smala och vältränade. Celluliter består av fett- och vätskeansamlingar i vävnaderna och dålig cirkulation. LPG Endermologie behandlar vävnaden på djupet, förbättrar cirkulationen, bränner fett och dränerar vätska. Detta hjälper till att åtgärda de grundläggande orsakerna till celluliter och minska deras synlighet.

Uppstramning av huden
Hudens elasticitet kan påverkas av faktorer som viktförändringar, graviditet och ålder, vilket kan göra huden slapp. Detta märks ofta på insidan av låren, magen och armarna. LPG Endermologie stramar upp huden genom att rikta in sig på specifika problemområden, vilket resulterar i en fastare och mer elastisk hud.

Svullna ben
Symtom som tunga och smärtsamma ben samt svullna vrister och fötter beror ofta på dålig blod- och lymfcirkulation. När toxiner och slaggprodukter stannar kvar i kroppen istället för att dräneras bort, leder det till svullnad. LPG Endermologie ökar cirkulationen och dränaget mycket effektivt, vilket minskar svullnaden och förbättrar komforten.

Då metoden är en helt mekanisk cellstimulering som bara stimulerar och aktiverar kroppens egna processer så är den helt utan risker. LPG lämpar sig som behandling för alla som tål massage, bindvävsmassage och lymfmassage. Behandlingen har hjälpt otaliga klienter med olika typer av upplevd problematik såsom:

• Fibromyalgi
• Idrottsskador

• Muskelspänningar

• Smärta

• Svullnad

• Falsk hälsporre

• Falsk Ischias (Piriformis Syndrom)

• Ärr efter olyckor eller kirurgi

• Smärta svullnad och blånad efter fettsugning och bukplastik (rekommenderas av ledande kirurger)

• Celluliter

• Envisa fettdepåer

• Lös hud efter större viktnedgång

• Dubbelhaka

• Slapp åldrad hud (även ansikte)

Fitness och sport med LPG

Inom fitness- och idrottsvärlden är LPG-behandlingar en central del av många elitidrottares träningsregimer. Med sin banbrytande teknologi för behandling av bindväv erbjuder LPG både förebyggande och rehabilitering för att optimera kroppens prestationer. Denna teknik mobiliserar vävnader och förbättrar därigenom prestationsförmågan på flera sätt.

Fördelar inom fitness och sport:

 • Snabbare återhämtning: LPG-behandlingar främjar en snabbare återhämtning efter intensiv träning eller skador genom att förbättra blodcirkulationen och lymfatisk dränering. Detta minskar muskelsvullnad och ökar syre- och näringsflödet till vävnaderna. 
 •  Skadeförebyggande: Genom att mobilisera bindväven hjälper LPG till att förebygga skador genom att förbättra muskel- och ledens flexibilitet samt minska risken för överbelastningsskador.

 •  Kroppsformning och muskeldefinition: Inom body fitness används LPG-tekniken för att skulptera kroppen och definiera musklerna på ett sätt som inte är möjligt med endast kost och träning. Behandlingen kan hjälpa till att framhäva muskeldefinitionen och förbättra kroppens estetik.

   

 • Ökad prestation: Genom att förbättra blodcirkulationen och syretransporten till musklerna kan LPG-tekniken bidra till ökad uthållighet och prestanda under träning och tävling.


LPG-behandlingar har blivit en oumbärlig del av många idrottares träningsrutiner, och dess förmåga att förbättra kroppens funktion och prestationer har gjort den till ett populärt val inom sport- och fitness världen.

Fysioterapi och eststetisk medicinsk användning

I närmare fyrtio år har LPG SYSTEMS levererat apparatur och tekniker för medicinsk tillämpning. LPG:s teknik är 100% naturlig, icke-aggressiv och går ut på cellulär stimulering av kroppens egna biologiska processer.

Estetiskt medicinska användningsområden

 • Kompletterande tillämpning vid injektioner av botox och fillers
 • LPG-tekniken används som ett komplement till kosmetiska injektionsbehandlingar såsom botox och fillers. Genom att förbereda vävnaden med ökad cirkulation och förbättrad struktur inför injektionerna kan LPG bidra till jämnare och mer långvariga resultat.
 • Före och efter kirurgiska ingrepp
 • Vid plastikkirurgiska ingrepp, inklusive före och efter fettsugning, är LPG-behandlingar en standardmetod. Genom att främja dränage minskar LPG svullnad, påskyndar läkningsprocessen och minskar risken för postoperativa komplikationer som blåmärken och ärrbildning.
 • Alternativ till fettsugning – ett skonsamt och naturligt alternativ
  LPG-behandlingar erbjuder ett skonsamt alternativ till fettsugning genom att på ett naturligt sätt minska fettansamlingar. Genom mekanisk bearbetning av fettceller initieras en process av fettnedbrytning, vilket resulterar i en betydande ökning av fettförbränningen enligt vetenskapliga studier.

Terapeutiska användningsområden

Förbättrad cirkulation och dränage
LPG-tekniken förbättrar cirkulationen och dräneringen i vävnaden, vilket effektivt lindrar tillstånd som lymfödem och minskar svullnad. Det används också för att behandla muskel-, sen- och ligaments kador, vilket ökar rörligheten och förkortar rehabiliteringstiden.

Smärtlindring och avkoppling
LPG-behandlingar används för smärtlindring och avkoppling genom att normalisera vävnadens funktion och minska smärta. Det är särskilt effektivt för tillstånd som fibromyalgi, lipödem och reumatism, där det kan förbättra livskvaliteten och minska obehag.

Välmående
LPG Endermologie-behandlingar är generellt behagliga och liknar manuell massage i sin bearbetning. Den nya Alliance-kroppsbehandlingen erbjuder en exklusiv kombination av effektiva resultat och avkoppling. Upplev en lyxig behandling som både förbättrar kroppens utseende och ger en avslappnande upplevelse.

Med LPG Endermologie kan du effektivt slimma kroppen, reducera celluliter, strama upp huden och minska svullnad samtidigt som du njuter av en avslappnande behandling. Denna innovativa teknik anpassas efter dina unika behov för att ge bästa möjliga resultat.

Vad innebär det att gå ett program med LPG-behandlingar?
Att gå ett program med LPG-behandlingar innebär att du deltar i en serie anpassade behandlingar som syftar till att förbättra hudens kvalitet, reducera celluliter, främja fettförbränning och strama upp huden. Programmet skräddarsys efter dina individuella behov och mål. Vi rekommenderar att du genomgår en eller två behandlingar i veckan tills du uppnår önskat resultat.

Individuellt behandlingsprogram

Första steg: Konsultation

 • Behov och mål: Din LPG-terapeut inleder med en konsultation för att diskutera dina specifika behov och mål med behandlingen.
 • Kroppsdokumentation: Din kropp dokumenteras för att möjliggöra uppföljning och jämförelse av resultaten.
 • Personlig behandlingsplan: En individuell behandlingsplan skapas, som kan inkludera en kombination av LPG-behandlingar och andra kroppsbehandlingar som vi erbjuder för att maximera resultatet.


Kur: LPG-behandlingar

Antal behandlingstillfällen i en kur varierar från person till person,  beroende på förutsättningar och ambition på resultat. Du har för din bekvämlighet på dig en kroppsstrumpa; Endermowear (en personlig kroppsstrumpa i en utformning och textur patenterad av LPG för en behaglig och effektiv behandling).

I samband med behandlingarna erbjuder terapeuten LPGs anpassade och vetenskapligt utprovade hudvårdsprodukter att applicera för behandling hemma. 

Pressoterapi (lymfdränage) ingår i alla LPG-behandlingar för kropp.


Uppföljning av resultat

 • Löpande dokumentation: Dina framsteg följs upp och dokumenteras kontinuerligt under hela behandlingsprogrammet.
 • Underhållsbehandlingar: Efter att den initiala behandlingskuren är avslutad rekommenderas

Samarbete med Operakliniken

För att kunna erbjuda den främsta kompetensen inom området samarbetar Victoriakliniken med Operakliniken vars verksamhet stödjer sig mot närmare fyrtio års erfarenhet och vetenskaplig forskning. De erbjuder inte bara den senaste tekniken utan också högst kompetens.  Massageterapeuten Christian Gorgisidis har 22 års erfarenhet och är utbildad i Frankrike där LPG grundades. Därför kan vi erbjuda LPG Endermologie i absolut toppklass. Läs gärna mer om Operakliniken här. 

Vanliga frågor 

1. Vad är LPG Endermologie?

 

LPG Endermologie är en avancerad teknologi som använder mekanisk massage och vakuumteknik för att behandla och förbättra hudens och kroppens utseende samt hälsa. Tekniken mobiliserar vävnader, ökar cirkulationen och främjar fettförbränning.

2. Hur fungerar LPG Endermologie?

Behandlingen använder ett maskinellt huvud med motoriserade rullar och vakuum för att massera huden och underliggande vävnader. Denna stimulering främjar blodflöde och lymfatisk dränering, vilket bidrar till att reducera celluliter, forma kroppen och förbättra hudens elasticitet.

3. Vilka fördelar har LPG Endermologie?

 

LPG Endermologie erbjuder flera fördelar, inklusive reducering av celluliter, förbättrad hudton och elasticitet, minskning av fettansamlingar, förbättrad blodcirkulation, och snabbare återhämtning efter träning eller kirurgiska ingrepp.

4. Vem kan dra nytta av LPG Endermologie?

 

LPG Endermologie är lämplig för både män och kvinnor som vill förbättra sitt utseende och välbefinnande. Det kan användas av personer som vill reducera celluliter, forma kroppen, förbättra hudens elasticitet eller lindra smärta från medicinska tillstånd som fibromyalgi och lymfödem.

5. Hur många behandlingar behövs för att se resultat?

 

Antalet behandlingar varierar beroende på individuella mål och utgångspunkter. Generellt sett rekommenderas en serie av 10-20 behandlingar för att uppnå optimala resultat, följt av underhållsbehandlingar 1-2 gånger per månad.

6. Är LPG Endermologie smärtsamt?

 

De flesta människor upplever LPG Endermologie som en behaglig och avslappnande behandling. Intensiteten justeras och anpassas individuellt.

7. Finns det några biverkningar av LPG Endermologie?

 

LPG Endermologie är en icke-invasiv och säker behandling med få rapporterade biverkningar. Vissa kan uppleva mild rodnad eller blåmärken efter behandlingen, men dessa försvinner vanligtvis inom några timmar till dagar.

8. Kan LPG Endermologie kombineras med andra behandlingar?

 

Ja, LPG Endermologie kan med fördel kombineras med andra estetiska och medicinska behandlingar, såsom botox, fillers, och kirurgiska ingrepp, för att förbättra och förlänga resultaten.

9. Hur lång tid tar en LPG Endermologie-session?

 

En typisk LPG Endermologie-session varar mellan 45 och 60 minuter, beroende på behandlingsområdet och individuella behov.

10. Vad bör jag göra före och efter en LPG Endermologie-behandling?

 

Före behandlingen bör du undvika att applicera lotion eller olja på behandlingsområdet. Efter behandlingen rekommenderas att dricka mycket vatten för att hjälpa till med dränering och för att undvika intensiv träning samma dag för att låta kroppen återhämta sig optimalt.

Boka behandling på Operakliniken

Alla LPG-behandlingar utförs på Operakliniken av deras specialister. Vänligen klicka på knappen nedan för att komma till deras bokning. 

Pris

Vi har valt att inte ha en fast prislista då varje patient är unik med unika förutsättningar. Dessutom är det ofta först vid konsultationen som vi tillsammans med dig kommer fram till vilket eller vilka ingrepp som är lämpligt för att nå ett vackert slutresultat. Hos oss ingår, förutom själva operationskostnaden, narkosen, läkemedel, återbesök, gördel och behå och i de flesta fall minst en övernattning efter operationen.

I stort sett visas alla priser inklusive moms, då alla ingrepp och behandlingar förutom de som görs av medicinska skäl är momsbelagda sedan årsskiftet 2014/2015. I de fall där priset anges exklusive moms beror det på att dessa ingrepp alltid utförs på medicinsk grund. (Pris nedan inkluderar moms)

LPG Medical + Pressoterapi
1995 kr

1 behandling
Behandlingen är anpassad till före och efter kirurgiska ingrepp, som t.ex laser, fettsugning, bukplastik.
4-10 behandlingar rekommenderas.

LPG Medical + Pressoterapi
6.900 kr

4 behandlingar á 60 min
Behandlingen är anpassad till före och efter kirurgiska ingrepp, som t.ex laser, fettsugning, bukplastik.
4-10 behandlingar rekommenderas.

LPG Medical + Pressoterapi
13.000 kr

8 behandlingar á 60 min
Behandlingen är anpassad till före och efter kirurgiska ingrepp, som t.ex laser, fettsugning, bukplastik.
4-10 behandlingar rekommenderas.

LPG Medical + Pressoterapi
17 495 kr

10 behandlingar á 60 min
Behandlingen är anpassad till före och efter kirurgiska ingrepp, som t.ex laser, fettsugning, bukplastik.
4-10 behandlingar rekommenderas.

LPG Medical + Pressoterapi
22 995 kr

14 behandlingar á 60 min
Behandlingen är anpassad till före och efter kirurgiska ingrepp, som t.ex laser, fettsugning, bukplastik.
4-10 behandlingar rekommenderas.

<