FAQ

Här kan du få svar på några vanliga frågor.  Du är givetvis välkommen att höra av dig till oss med dina egna frågor!

victoriakliniken_kvinna

Vanliga frågor

Vad kostar en operation på Victoriakliniken?

Hos oss på Victoriakliniken är samtliga priser i vår prislista riktpriser. Detta innebär att du får ditt exakta pris i samband med din konsultationstid av din kirurg eftersom alla patienter har olika förutsättningar.

Vad finns det för risker med kirurgi?
Vid alla kirurgiska ingrepp medföljer risker. De vanligaste är blödning, infektion, känselpåverkan eller synliga ärr. Dessa har vi dock minimerat utifrån våra fasta rutiner före, under och efter din operation baserat på den långa erfarenhet våra kirurger besitter. Den största risken enligt våra läkare är den estetiska. Att man som patient har för höga förväntningar. Därför är samtalet mellan dig som patient och våra kirurger så viktig. Konsten är att hitta en balans mellan dina förväntningar utifrån dina biologiska förutsättningar. Är kommunikationen klar och tydlig och man sätter ribban på rätt nivå då kommer du med största sannolikhet att bli nöjd. För oss på Victoriakliniken är patienternas säkerhet och trygghet av främsta prioritet, därför har vi ett uppföljnings- och garantiprogram, men FFA är de som arbetar på kliniken väldigt erfarna. Under narkosen är du övervakad av mycket erfaren thorax-narkosläkare och narkossjuksköterska som kontrollerar dina värden med modernaste narkos- och övervakningsutrustning för att säkerställa att du mår bra. Efter operation övernattar du vanligtvis och våra sköterskor kontrollerar kontinuerligt att du mår bra.
När du träffar din kirurg går han eller hon naturligtvis igenom de risker och komplikationer som är specifika för varje enskilt ingrepp.
Vad ingår i Victoriaklinikens trygghetsgaranti?

På Victoriakliniken tar vi fullt ansvar för din kirurgi, både lång- och kortsiktigt. Vid en bröstoperation hos oss ingår exempelvis alltid:

• 10 års kostnadsfri uppföljning av dina implantat med ultraljud.

• 5 års garanti mot komplikationer utan extra kostnad.

• Minst en övernattning.

• Tillgång till jour dygnet runt.

• Kostnadsfria återbesök.

• Läkemedel.

• Direktkontakt med din kirurg efter hemkomst.

• Kompressions-bh.

Finns det några finansieringsmöjligheter för operationer hos er?
Vi samarbetar med Medical Finance. 
Vad händer på operationsdagen?

Om du ska göra en operation i narkos så välkomnas du till kliniken på Rösundavägen 4 i Saltsjöbaden klockan 07:00 på morgonen där du möts upp av sjuksköterska. Väl på plats får du ditt rum där du får byta om för att sedan få träffa din kirurg. Din kirurg tar bilder och går tillsammans med dig igenom din planerade operation.
Därefter får du lägga dig och vila i en skön säng fram tills att det är din tur att bli opererad.
Efter operationen ligger du på vår uppvakningsavdelning till dess att du känner dig pigg nog att komma ner till vårdavdelningen. På vårdavdelningen har du tillgång till personal som hjälper dig att vara så smärtfri som möjligt när du vilar upp dig efter din operation.

 

Ska man förbereda sig på något sätt inför en operation hos er?
Ja, efter att du bokat in en operationstid kommer en av våra klinikkoordinatorer att gå igenom allt du behöver veta gällande förberedelser inför din operation. Detta samtal tar ungefär 15-20 minuter och du får även med dig all information skriftligt.
Det är viktigt att du som patient följer de rekommendationer som du får vid detta samtal för att få ett så optimalt slutresultat som möjligt.
Finns det 3D-simulering hos er på Victoriakliniken?

Ja, vi erbjuder alla patienter som ska göra en bröstförstoring med implantat en 3D-simulering.
Det är dock viktigt att ha i åtanke att det enbart är en simulering och att det kommer att skilja sig från ditt slutgiltiga resultat. 3D-simuleringen är kostadsfri.