Hårtransplantation med DHI-tekniken

DHI-tekniken, Direct Hair Transplant, är en världsledande teknik inom hårtransplantation, känd för sin precision och möjlighet att åstadkomma tätare hårimplantation än traditionella metoder. 
Victoriakliniken_PRP

Om behandlingen

Med DHI-tekniken, Direct Hair Transplant, återplanteras hårsäckarna direkt efter extraktion, utan långvarig förberedelse. Det innebär att behandlingen går snabbare och är mer effektiv. En annan fördel är att patienten inte behöver raka håret före proceduren. Med DHI-metoden flyttas hårimplantat från ett område med mycket hårsäckar till ett glesare område, utan att göra hål i hårbotten eller ge några synliga ärr. Andra fördelar är:

 • Tekniken bidrar till en högre hårtäthet i det transplanterade området.
 • Du får en snabbare återhämtning efter ingreppet jämfört med andra metoder.
 • Metoden ger färre biverkningar och ingreppet är mindre smärtsamt än andra metoder.

Metod

Vid DHI-hårtransplantation (direkt hårimplantation) extraherar kirurgen hårsäckar, ofta benämnda som grefts, direkt med hjälp av en så kallad choi-penna. Implantaten placeras därefter omgående, utan att man behöver skapa separata kanaler. Det unika med denna metod är just att man undviker skapandet av separata kanaler, vilket minskar obehaget för patienten under proceduren. DHI-tekniken är också känd för sin precision och möjlighet att åstadkomma tätare hårimplantation än traditionella FUE-metoder. Ett annat märkbart plus är att patienten inte behöver raka håret före proceduren, vilket särskilt uppskattas av många kvinnor.

Före behandlingen

Under konsultation med någon av våra specialutbildade kirurger får du svar på eventuella frågor och all information du behöver inför din behandling. Du bör till exempel göra följande innan du påbörjar din behandling:

 • sluta använda Minoxidil 7 dagar innan DHI-hårplantationsbehandlingen.
 • sluta använda Regaine 2 veckor innan hårtransplantationen.
 • undvika antiinflammatoriska eller akutaanalgetika-medel 
 • avstå från att ta vitamin B och E.
 • unvdika blodförtunnande läkemedel såsom aspirin.

Under behandlingen

För att säkerställa en smärtfri upplevelse bedövar läkaren först hårbotten med lokalbedövning. Därefter samlar den specialisten med stor precision hårsäckarna  med hjälp av det extremt tunna och spetsiga verktyget, en så kallad “choi”. Detta verktyg möjliggör inte bara enkel extraktion av “grefts” utan också att de noggrant kan placeras på kala eller tunnhåriga områden. Tack vare choi-verktygets design och DHI-tekniken är risken att skada hårsäckarna minimal. Behandlingen kan ta upp till 12 timmar och får endast utföras av erfarna specialister. Nedan är några exempel på vad som är viktigt att tänka på innan behandling: 

 

Efter behandlingen

 • Dagen efter transplantationen kontrolleras de transplanterade områdena av våra läkare. De kontrollerar om det finns någon blödning eller infektion eller någon skada på hårsäckarna.
 • Efter behandlingen tvättas håret för första gången efter 48 timmar. Denna behandling utförs på sjukhuset under särskild omsorg.
 • Du kommer att tvätta håret själv de följande åtta dagarna. Naturligtvis kommer du att få information om hur du ska gå tillväga.  Du har även möjlighet att fortsätta tvätta håret på kliniken.
 • Efter åtta dagar kommer våra läkare återigen att kontrollera hur de transplanterade områdena har utvecklats. Rodnaden skall nu han minskat avsevärt.
 • Behandlingen avslutas efter ungefär 6-18 månader 

Resultat

Saknar info

Komplikationer

Saknar info

Snabbfakta om behandlingen

Behandlingsstid: Saknar info

Tid på kliniken: Saknar info

När kan patienten gå tillbaka till jobbet: Saknar info

Pris – saknar priser på DHI

Vi har valt att inte ha en fast prislista då varje patient är unik med unika förutsättningar. Dessutom är det ofta först vid konsultationen som vi tillsammans med dig kommer fram till vilket eller vilka ingrepp som är lämpligt för att nå ett vackert slutresultat. Hos oss ingår, förutom själva operationskostnaden, narkosen, läkemedel, återbesök, gördel och behå och i de flesta fall minst en övernattning efter operationen.

I stort sett visas alla priser inklusive moms, då alla ingrepp och behandlingar förutom de som görs av medicinska skäl är momsbelagda sedan årsskiftet 2014/2015. I de fall där priset anges exklusive moms beror det på att dessa ingrepp alltid utförs på medicinsk grund. (Pris nedan inkluderar moms)

PRP mot håravfall

Helt huvud
3 900 kr

1 behandling

Helt huvud
14 000 kr

4 behandlingar

Halvt huvud
3 500 kr

1 behandling

Halvt huvud
12 600 kr

4 behandlingar

Främre huvud
2 000 kr

1 behandling

Främre huvud
7 200 kr

4 behandlingar

2:a område
1 500 kr

1 behandling

PRP ansikte

Ansikte
3 900 kr

1 behandling

Ansikte
14 000 kr

4 behandlingar

Huvud
5 400 kr

+ ansikte vid samma tillfälle, 1 behandling

<