Hårtransplantation med DHI-tekniken

DHI-tekniken, Direct Hair Transplant, är en världsledande teknik inom hårtransplantation. Metoden är främst känd för sin precision vilken innebär att man kan åstadkomma ett tätare och naturligare resultat än traditionella metoder. 
Victoriakliniken_PRP

Nytt samarbete med DHI Global Medical Group

Vi är stolta över vårt samarbete med DHI Global Medical Group då det innebär att vi kan erbjuda hårtranplantation med vad vi anser vara världens främsta hårtransplantationsteknik, när det kommer till såväl resultat som säkerhet. 

DHI (Direct Hair Implantation) är en metod för hårtransplantation som har utvecklats för att ge ett mer precisionsinriktat och naturligt resultat jämfört med tidigare tekniker.

Fördelarna med DHI-tekniken inkluderar hög precision och naturliga resultat, minimal ärrbildning och snabbare återhämtningstid jämfört med andra metoder för hårtransplantation.

Det är dock viktigt att notera att resultatet kan variera beroende på individuella faktorer såsom hårtyp, grad av håravfall och kirurgens skicklighet. Det är viktigt att genomgå en noggrann bedömning och diskussion med en kvalificerad specialist innan man beslutar sig för att genomföra en hårtransplantation.

Under en session kan tusentals hårsäckar transplanteras. Deras överlevnadsgrad står i direkt korrelation till läkarens teknik och utbildning och din efterbehandling. Våra DHI-specialister på DHI Global Medical Group är ISO-certifierade och har skapat ett standardförfarande och protokoll som tillämpas i alla processer för att säkerställa säkerhet och garanterade resultat. 

Om hårtransplantation behandlingen

Med DHI-tekniken återplanterar man de enstaka hårsäckarna direkt efter extraktionen för att säkerställa en bättre överlevnad av hårsäckarna. 

Med DHI-metoden flyttas hårimplantat från ett område med mycket hårsäckar (oftast baktill på huvudet) till ett glesare område, utan att göra hål i hårbotten eller ge några synliga ärr.

Andra fördelar är:

 • Tekniken bidrar till en högre hårtäthet i det transplanterade området.
 • Du får en snabbare återhämtning efter ingreppet jämfört med andra metoder.
 • Metoden ger färre biverkningar och ingreppet är mindre smärtsamt än andra metoder.
 • Du behöver inte raka håret innan behandlingen.

Metod

Vid DHI-hårtransplantation (direkt hårimplantation) extraherar kirurgen hårsäckar, ofta benämnda som “grafts”. Dessa placeras sedan omgående tillbaka utan att skapa separata kanaler, vilket minskar obehaget för patienten under proceduren. 

DHI-tekniken är också känd för sin precision och möjlighet att åstadkomma tätare hårimplantation än traditionella FUE-metoder.

Ett annat märkbart plus är att patienten inte behöver raka håret före proceduren, vilket särskilt uppskattas av många kvinnor. Innan proceduren påbörjas, utförs en noggrann bedömning av patientens hårbotten och hårförlustmönster. Kirurgen och det medicinska teamet avgör därefter vilket som är det bästa tillvägagångssättet för att uppnå önskat resultat. 

Före hårtransplantation behandlingen

Under konsultation med någon av våra specialutbildade kirurger får du svar på eventuella frågor och all information du behöver inför din behandling. Du bör till exempel göra följande innan du påbörjar din behandling:

 • sluta använda Minoxidil (Regaine, hårspray och botafex) 7 dagar innan DHI-hårplantationsbehandlingen.
 • sluta använda Regaine 2 veckor innan hårtransplantationen.
 • undvika antiinflammatoriska eller akutaanalgetika-medel. 
 • avstå från omega-3, vitamin B och E.
 • unvdika blodförtunnande läkemedel såsom aspirin.
 • undvika alkohol och nikotin (gäller även efter behandlingen).

Under behandlingen

För att säkerställa en smärtfri upplevelse bedövar läkaren först hårbotten med lokalbedövning. Därefter extraheras hårsäckarna  med stor precision och placeras på kala eller tunnhåriga områden.

Tack vare  DHI-tekniken är risken att skada hårsäckarna minimal. Behandlingen kan ta upp till 12 timmar och får endast utföras av erfarna specialister. Nedan är några exempel på vad man ska tänka på innan behandling: 

 

Efter behandlingen

 • Dagen efter transplantationen kontrolleras de transplanterade områdena av läkare. De kontrollerar om det finns någon blödning, infektion eller skada på hårsäckarna.
 • Efter behandlingen tvättas håret för första gången efter 48 timmar. Denna behandling kan utföras på kliniken under särskild omsorg.
 • Du kommer att tvätta håret själv de följande tio dagarna. Naturligtvis kommer du att få information om hur du ska gå tillväga.  
 • Efter åtta dagar kommer våra läkare återigen att kontrollera hur de transplanterade områdena har utvecklats. Rodnaden skall nu han minskat avsevärt.
 • Sov på sidan under de första fem dagarna efter behandlingen för att undvika tryck på hårsäckarna.
 • “Grafts” ska inte vara i kontakt med kudden. Använd resekudde som hjälp om det behövs.
 • Om du önskar använda hatt går det bra efter fyra dagar. Hjälm får inte användas förrän efter en månad.  
 • Undvik simning under vatten i tre veckor.
 • Undvik alla former av träning de första tre veckorna.
 • Undvik kemiska hårprodukter i håret under den första månaden. 

Resultat

Resultatet, som är permanent, kommer du att kunna se inom 6–12 månader. Utväxten kan du se redan efter två månader. De implanterade hårstråna fortsätter att växa under hela din livstid – de är dina för alltid. 

Eventuella komplikationer

Du kan uppleva klåda eller torr hud under de första dagarna efter ingreppet, vilket är helt naturligt och en del av läkningsprocessen. Om du upplever besvär med detta kan du upprepa tvätten eller spraya med sval naturlig koksaltlösning.

Eventuella domningar är helt normalt och ett vanligt symptom på grund av en temporär påverkan på de ytliga hudnerverna. Den behandlade huden kan kännas stum i 1–2 veckor.

Svullnad kan uppstå, vanligtvis mellan dag två och fem, runt ögon och näsa. Det är helt normalt och försvinner efter några dagar. Du kan avhjälpa svullnaden genom att lätt massera pannan från mittområdet mot tinningarna.

Om du skulle uppleva intensiv smärta (särskilt i donatorområdet) och/eller feber kontakta kliniken.

Snabbfakta om behandlingen

Allmänt: Hårtransplantationen utförs under lokalbedövning och du kan lämna kliniken samma dag.

Behandlingstid: 2-12 timmar i antingen en eller två dagar (beroende på vilka och hur stora områden som skall behandlas).

Tid på kliniken: Du anländer till kliniken på morgonen och lämnar kliniken samma dag.

Pris för hårtransplantation med DHI-tekniken

Vi har valt att inte ha en fast prislista då varje patient är unik med unika förutsättningar. Dessutom är det ofta först vid konsultationen som vi tillsammans med dig kommer fram till vilket eller vilka ingrepp som är lämpligt för att nå ett vackert slutresultat. Hos oss ingår, förutom själva operationskostnaden, narkosen, läkemedel, återbesök, gördel och behå och i de flesta fall minst en övernattning efter operationen.

I stort sett visas alla priser inklusive moms, då alla ingrepp och behandlingar förutom de som görs av medicinska skäl är momsbelagda sedan årsskiftet 2014/2015. I de fall där priset anges exklusive moms beror det på att dessa ingrepp alltid utförs på medicinsk grund. (Pris nedan inkluderar moms)

Prislista 

Small session
Från 48 500 kr

Upp till 1500 hårsäckar

Regular session
Från 58 500 kr

Upp till 2500 hårsäckar

Mega session
Från 78 500 kr

Upp till 4000 hårsäckar

Giga session
Från 137 500 kr

Upp till 9000 hårsäckar

<