Näsplastik

Näsplastik är ett av de mest efterfrågade ingreppen och kan göras både av estetiska och funktionella skäl. Anledningen till ingreppet kan vara många: att förminska näsan, att minska puckeln på näsryggen, räta ut en sned näsa, eller lyfta/ändra form på nästippen.

Nasplastik

En näsoperation kan ge dramatiska förändringar av näsans storlek och form. Det är därför extra viktigt att vi tillsammans under konsultationen noggrant går igenom vad du som patient önskar dig och vad som är möjligt kirurgiskt utifrån dina specifika biologiska förutsättningar. Vi strävar alltid efter ett proportionerligt resultat som ser naturlig och inte opererat ut.

Metod

Det finns i princip två tekniker för att omforma näsan; öppen eller sluten näsplastik. Vilken teknik man väljer beror på vilken typ av förändring av näsan som skall uppnås, patientens hudkvalitet och önskemål samt även plastikkirurgens preferens. Vid Victoriakliniken opererar vi nästan uteslutande genom öppen näsplastik. Detta då vi av erfarenhet vet att man genom den öppna tekniken får den överlägset bästa kontrollen under operationen. Med öppen näsplastik får man ett litet ärr under tippen mellan näsborrarna. Detta är dock i det närmaste osynligt efter 3-6 månader då huden i ansiktet läker väldigt bra.

Operation

En näsplastik på Victoriakliniken görs nästan alltid som en öppen näsoperation. Detta gör att kirurgen har full kontroll över processen och kan styra resultatet under hela ingreppet, vilket dessutom innebär att blödningen kan hållas nere till ett minimum.

Målet är att svullnaden efter operationen fort ska gå ned och näsan snabbt ska se naturlig ut, utan synliga ärr – ett bra slutresultat med få komplikationer helt enkelt.

Vid operationen förändras näsan genom att näsans bärande strukturer, ben och brosk, förminskas eller byggs på. Näsans mjukdelar inklusive huden omformar sig därefter över den nya formen på näsans bärande strukturer.

Operationen utförs under narkos, vilket betyder att du sover och är smärtfri. Du kan gå hem samma dag eller dagen efter beroende på hur stort ingreppet är.

Efter operation

Efter operationen får du räkna med en viss svullnad och missfärgning runt ögonen. Detta har vanligen sin kulmen under andra till tredje dygnet och avtar sedan successivt. Om du har opererat benet på näsan får du bära plastgips en vecka samt tejp ytterligare en vecka.

För 20 år sen gjorde min fru en näsplastik och nu i år vår dotter. Vi är så enormt nöjda med resultatet och vill förmedla detta till andra.

Kommer inte ihåg varför vi valde just Viktoriakliniken. Vi kanske hade tur. Hela processen med konsultationen, operation, eftervård och kontroll har skötts på ett fantastiskt sätt.Det är inte ofta man som kund känner en sån eufori av att se resultatet. Stort tack till Dr. Randqvist och personal

Före- och efterbilder

InnanEfter

20 år

InnanEfter

21 år

InnanEfter

23 år, 165 cm, 55 kg, 0 barn

InnanEfter

31 år

InnanEfter

34 år, 169 cm, 72 kg, 2 barn

InnanEfter

34 år

InnanEfter

46 år

InnanEfter

47 år

Pris

Vi har valt att inte ha en fast prislista då varje patient är unik med unika förutsättningar. Dessutom är det ofta först vid konsultationen som vi tillsammans med dig kommer fram till vilket eller vilka ingrepp som är lämpligt för att nå ett vackert slutresultat. Hos oss ingår, förutom själva operationskostnaden, narkosen, läkemedel, återbesök, gördel och behå och i de flesta fall minst en övernattning efter operationen.

I stort sett visas alla priser inklusive moms, då alla ingrepp och behandlingar förutom de som görs av medicinska skäl är momsbelagda sedan årsskiftet 2014/2015. I de fall där priset anges exklusive moms beror det på att dessa ingrepp alltid utförs på medicinsk grund. (Pris nedan inkluderar moms)

Näsplastik
från 75 000 kr
Näsplastik
Enligt offert

sekundär

<