Näsplastik

Näsplastik är ett av de mest efterfrågade ingreppen och kan göras både av estetiska och funktionella skäl. Anledningen till ingreppet kan vara många: att förminska näsan, att minska puckeln på näsryggen, räta ut en sned näsa, eller lyfta/ändra form på nästippen.

Nasplastik

Om operationen

En näsoperation kan ge dramatiska förändringar av näsans storlek och form. Det är därför extra viktigt att vi tillsammans under konsultationen noggrant går igenom vad du som patient önskar dig och vad som är kirurgiskt möjligt utifrån dina specifika biologiska förutsättningar. Vi strävar alltid efter ett proportionerligt resultat som ser naturligt och inte opererat ut.

En näsplastik på Victoriakliniken görs nästan alltid som en öppen näsoperation. Vi arbetar med ett koncept som kallas preservation, dvs bevarande av så mycket struktur som möjligt med avsikt att minska risken för försämrad andning och kollaps av näsan. Detta innebär att kirurgen har full kontroll över processen och kan styra resultatet under hela ingreppet, vilket dessutom innebär att blödningen kan hållas nere till ett minimum. Målet är att svullnaden efter operationen ska gå ned snabbt och att näsan ska se naturlig ut, utan synliga ärr – ett bra slutresultat med få komplikationer, helt enkelt.

Vid operationen förändras näsan genom att näsans bärande strukturer, ben och brosk, förminskas eller byggs på. Näsans mjukdelar inklusive huden omformar sig därefter över den nya formen på näsans bärande strukturer.

Operationen utförs under narkos, vilket betyder att du sover och är smärtfri. Du kan gå hem samma dag eller dagen efter beroende på hur stort ingreppet är.

Före operation

Beroende på patientens naturliga förutsättningar, diskuterar vi och berättar om olika sätt att uppnå det bästa resultatet. Vi berättar även om de tekniker vi använder oss av för att optimera skulpteringen samt hur ingreppet går till.

Metod

Det finns i princip två tekniker för att omforma näsan; öppen eller sluten näsplastik. Vilken teknik man väljer beror på vilken typ av förändring av näsan som skall uppnås, patientens hudkvalitet och önskemål samt även plastikkirurgens preferens. Vid Victoriakliniken opererar vi nästan uteslutande genom öppen näsplastik. Detta då vi av erfarenhet vet att man genom den öppna tekniken får den överlägset bästa kontrollen under operationen. Med öppen näsplastik får man ett litet ärr under tippen mellan näsborrarna. Detta är dock i det närmaste osynligt efter 3-6 månader då huden i ansiktet läker väldigt bra.

Under operation

På Victoriakliniken utförs operationen vanligtvis under narkos, och normalt går du hem redan samma dag. Oftast mår man bra efter bara några dagar efter en näsplastik, och kan återgå till jobbet. Man har dock en form av plastgips på under en vecka samt tejp ytterligare en vecka.

Efter operation

Återbesök sker vanligen inom en vecka tillsammans med din plastikkirurg på kliniken. Efter operationen får du räkna med en viss svullnad och missfärgning runt ögonen. Detta har vanligen sin kulmen under andra till tredje dygnet och avtar sedan successivt, därför är det bra att sova i högläge de första dygnen. Om du har opererat näsbenet får du bära plastgips en vecka samt tejp ytterligare en vecka.

Resultat

Blåmärken kan uppstå men försvinner vanligtvis inom 7-10 dagar. Bra kosthållning, intag av vätska och ett undvikande av nikotinprodukter påskyndar också läkningsprocessen, och borgar för bästa möjliga slutresultat. Resultatet är normalt bestående under lång tid efter operationen.

Det slutliga resultatet kommer inte att synas omedelbart. Under de första 72 timmarna kommer din svullnad att öka.

Efter sex veckor kommer det mesta av din svullnad att ha absorberats. Mellan tre till sex månader efter operationen kommer den slutliga formen att bli synlig och efter två år har din ärrvävnad mjuknat.

Eventuella komplikationer

Precis som vid alla typer av operationer finns alltid en viss risk för att komplikationer tillstöter såsom infektion och blödning. Det vanligaste är dock ojämnheter. Beroende på hudkvalitet kan detta ibland vara svårbedömt. Det finns även en risk för försämrad andning och kronisk inflammation av slemhinnan vilket kan leda till att näsan känns snuvig.

Snabbfakta om operationen

Operationstid: 1-3 timmar

Tid på kliniken: Du lämnar vanligen kliniken samma dag.

När kan patienten gå tillbaka till jobbet: 10 dagar

För 20 år sen gjorde min fru en näsplastik och nu i år vår dotter. Vi är så enormt nöjda med resultatet och vill förmedla detta till andra.

Kommer inte ihåg varför vi valde just Victoriakliniken. Vi kanske hade tur. Hela processen med konsultationen, operation, eftervård och kontroll har skötts på ett fantastiskt sätt. Det är inte ofta man som kund känner en sån eufori av att se resultatet. Stort tack till Dr. Randqvist och personal!

Före- och efterbilder

InnanEfter

20 år

InnanEfter

21 år

InnanEfter

23 år, 165 cm, 55 kg, 0 barn

InnanEfter

31 år

InnanEfter

34 år, 169 cm, 72 kg, 2 barn

InnanEfter

34 år

InnanEfter

46 år

InnanEfter

47 år

Pris

Vi har valt att inte ha en fast prislista då varje patient är unik med unika förutsättningar. Dessutom är det ofta först vid konsultationen som vi tillsammans med dig kommer fram till vilket eller vilka ingrepp som är lämpligt för att nå ett vackert slutresultat. Hos oss ingår, förutom själva operationskostnaden, narkosen, läkemedel, återbesök, gördel och behå och i de flesta fall minst en övernattning efter operationen.

I stort sett visas alla priser inklusive moms, då alla ingrepp och behandlingar förutom de som görs av medicinska skäl är momsbelagda sedan årsskiftet 2014/2015. I de fall där priset anges exklusive moms beror det på att dessa ingrepp alltid utförs på medicinsk grund. (Pris nedan inkluderar moms)

Näsplastik
från 75 000 kr
Näsplastik
Enligt offert

sekundär

<