Öronplastik

Plastikkirurgisk öronoperation eller öronplastik görs för att placera utstående öron närmare huvudet eller för att förminska stora öron och örsnibbar. Att korrigera utstående öron är ett vanligt ingrepp på vuxna, men ännu vanligare på barn.

Oronplastik

Metod

Vid operation av utstående öron läggs snitten på öronens baksidor, vilket innebär att ärren inte syns. Utseendet hos varje persons öron är unika och operationen måste därför individualiseras.

Operation

Operationen utförs vanligtvis under lokalbedövning, men kan även utföras under narkos. Du kan gå hem samma dag.

Efter operation

Efter operationen får du räkna med svullnad och en viss ömhet i cirka en vecka. Ibland behövs smärtstillande medicin såsom Alvedon vilken vi tillhandahåller. Efter en vecka kommer du på återbesök för kontroll och borttagning av stygn och förband. Efter operationen ska du bära ett brett pannband över öronen dygnet runt i två veckor och ytterligare två veckor nattetid.

“Mycket trevigt bemötande under hela processen. Kunnig och trevlig personal”

Före- och efterbilder

InnanEfter

22 år

InnanEfter

12 år, 155 cm, 38 kg

InnanEfter

19 år, 176 cm, 60 kg

Pris

Vi har valt att inte ha en fast prislista då varje patient är unik med unika förutsättningar. Dessutom är det ofta först vid konsultationen som vi tillsammans med dig kommer fram till vilket eller vilka ingrepp som är lämpligt för att nå ett vackert slutresultat. Hos oss ingår, förutom själva operationskostnaden, narkosen, läkemedel, återbesök, gördel och behå och i de flesta fall minst en övernattning efter operationen.

I stort sett visas alla priser inklusive moms, då alla ingrepp och behandlingar förutom de som görs av medicinska skäl är momsbelagda sedan årsskiftet 2014/2015. I de fall där priset anges exklusive moms beror det på att dessa ingrepp alltid utförs på medicinsk grund. (Pris nedan inkluderar moms)

Öronplastik
fr 49 000 kr
Öronförminskning
fr 45 000 kr
Öronsnibbar
10 000 kr/styck

Förminskning/rekonstruktion

<