Rödljusterapi

Rödljusterapi, även känt som fotobiomodulation, har blivit allt mer populärt som en naturlig och icke-invasiv behandlingsmetod för olika hudtillstånd. Genom att använda lågintensivt rött ljus av en specifik våglängd kan denna terapiform hjälpa till att förbättra hudens utseende och hälsa. Utöver behandling av olika hudtillstånd kan rött ljus vara effektivt för många andra funktioner och åkommor som till exempel ångest, viktnedgång, tarmhälsa, blodtryck, ökad muskelmassa vid träning, koncentration och neurologiska sjukdomar så som MS, demens, Parkinson och stroke. Vi samarbetar med Nutrilight med hälsogurun Fredrik Paulún i spetsen.

Nutriligt_small

Läkande och hudföryngrande

En av de viktigaste fördelarna med rödljusterapi, är dess positiva effekt på sårläkning och förbättring av hudens struktur, vilket är anledningen till att Victoriakliniken erbjuder behandlingen i samband med operationer hos oss.

Rödljusterapin har också föryngrande egenskaper som ökad kollagensyntes. Kollagen är ett protein som ger huden struktur och elasticitet. Med åldern minskar kroppens naturliga produktion av kollagen vilket resulterar i rynkor och slapp hud. Genom att exponera huden för rött ljus kan hudcellerna stimuleras att producera mer kollagen, vilket i sin tur kan öka hudens fasthet och minska synligheten av fina linjer och rynkor.

Utöver att främja kollagenproduktionen kan rödljusterapi också bidra till att förbättra hudens textur och ton. Det kan  därmed minska synligheten av ojämnheter som ärr, solskador och pigmentfläckar genom att främja cellförnyelse och öka blodcirkulationen i huden. Den ökade blodcirkulationen kan också ge huden en friskare lyster och hjälpa till att reducera rodnad och inflammation.

Många positiva effekter

En annan fördel med rödljusterapi är dess smärtlindringspotential. Det röda ljuset kan lindra muskel- och ledvärk samt minska inflammation i kroppen. Detta gör ljusterapin till en fördelaktig behandling för de som lider av exempelvis rygg- eller nacksmärta.

Rödljusterapi är en säker och icke-invasiv behandlingsmetod som kan användas på alla hudtyper och hudfärger. Det kräver ingen återhämtningstid och kan enkelt utföras med hjälp av speciella enheter.

Sammanfattningsvis erbjuder rödljusterapi en naturlig och skonsam behandling för att förbättra hudens hälsa och utseende. Genom att främja kollagenproduktion, förbättra hudens textur och ton samt lindra smärta och inflammation har rödljusterapi blivit ett lovande verktyg inom hudvårdens värld. Så om du önskar en icke-invasiv metod för att förbättra din hudhälsa, kan rödljusterapi vara väl värt att prova. Vi har ett flertal effektiva rödljusterapiprodukter till försäljning på båda våra kliniker, nedan finner du ett urval.

 

Produkter för hemmabruk

The Lynx – Red Light Mask

The Lynx är en rödljusterapi-mask som är utrustad med sju olika sorters ljus som minskar fina linjer, ökar produktionen av kollagen, bekämpar akne och pigmentfläckar.

The Fox – Red Light Lamp

The Fox är en mångsidig rödljuslampa som tack vare sin storlek möjliggör att behandla större område som ansikte och dekolltage samt rygg, axlar och mage.

The Red Deer – Red Light Panel

The Red Deer är en stor och kraftfull rödljuspanel som ger dig maximal effekt på kortast möjliga tid då nästan hela kroppen kan behandlas samtidigt.