Fillers

På Victoriakliniken arbetar vi med fillers från olika tillverkare, dock vanligen med Restylane® och Juvederm®. Fillers består av olika former av hyaluronsyra med varierande partikelstorlek varför de bryts ned mer eller mindre snabbt.

Victoriakliniken_Filler

Om behandlingen

Behandlingarna med fillers är väldigt effektiva och tar mellan 15 och 30 minuter, beroende på hur många områden som åtgärdas. Utfyllnad av veck, rynkor eller ärr och uppbyggnad av ansikte görs utan extra bedövning. Om du önskar, kan en lokalbedövande kräm appliceras en timme innan behandlingen. Läpparna är smärtkänsliga och läppförstoring utförs därför ofta med hjälp av snabbverkande lokalbedövning som läggs på insidan av läppen. Beroende på område som behandlas använder vi oss av olika typer av fillers, mer eller mindre fasta i sin konsistens. Vi har valt att använda icke permanenta, temporära, fillers då det på marknaden idag inte finns något permanent preparat som är garanterat fritt från biverkningar. Dessutom förändras resultatet med en permanent filler med tiden då hud och underliggande vävnad åldras och blir tunnare.

Metod

Behandlingen sker genom injektion med en mycket tunn nål och ger ett omedelbart och märkbart resultat utan att lämna efter sig ärr eller synliga märken. Efter behandlingen kan du eventuellt notera lite övergående rodnad, svullnad, ömhet och klåda under några dagar. Hyaluronsyra bryts ned av kroppen efter hand, och behandlingen är därför inte permanent utan endast temporär. Detta gör att du kan prova och se om du tycker effekten är den du önskade och förväntade dig. Effekten sitter kvar i  3–24 månader beroende på vilken produkt som används. Vid upprepade behandlingar sitter effekten i längre. Det är vanligt att behandlingen upprepas inom ett år.

Eventuella komplikationer

De vanligaste biverkningarna är lätta obehag och små blåmärken runt injektionsställena. Behandlingen kan orsaka nekros av hud och i värsta fall blindhet. Vanligtvis är orsaken ett tekniskt felaktigt handhavande av hur man injicerar. Därför är det viktigt att man väljer rätt behandlare och en klinik där det alltid finns läkare på plats som kan spruta Hyalas, en produkt som kan bryta ned Hyaluronsyran snabbt om så krävs.

Refyne

 

Restylane Refyne ger en medel-lyftande effekt , och används vanligen för att behandla måttliga rynkor och linjer – till exempel näsa-till-mun-linjer (nasolabiala veck). Den innehåller lokalbedövningsämnet lidokain för förbättrad komfort under behandlingen.

 

Defyne

 

Restylane Defyne är en lösning för djupare rynkor/veck eller för att ersätta förlorad volym under huden. Den är idealisk för användning på djupa näsa-till-mun-linjer (nasolabiala veck) och ledsen-mun-hörn (marionett-linjer). För maximal patientkomfort under behandlingen innehåller produkten lokalbedövningsämnet lidokain.

 

Volyme

 

Restylane Volyme förbättrar och återställer förlorad volym i ansiktet i områden kinder, haka eller käklinje. Restylane Volyme återställer och lägger till stöd för hudens struktur vilket ger ett mjukare, fylligare och mer ungdomligt utseende. För ytterligare komfort under behandlingen innehåller Restylane Volyme också lokalbedövningsämnet lidokain.

 

Kysse

 

Läppar ligger långt fram i vårt sinne utan att vi ens är medvetna om det. När man träffar någon, tittar man på deras mun utan att tänka på det, på deras läppar, på formen och texturen.

Restylane Kysse erbjuder en skräddarsydd filler-behandling, anpassad för att skapa vackra läppar. Det är kliniskt bevisat att Restylane Kysse tolereras väl av patienter och ger en långvarig effekt. Den innehåller också lokalbedövningsämet lidokain för förbättrad komfort under behandlingen.

 

Före- och efterbilder

InnanEfter

26 år

InnanEfter

30 år

InnanEfter

33 år

Snabbfakta om behandlingen

Behandlingstid: 15-30 minuter

Tid på kliniken: 15-30 minuter

När kan patienten gå tillbaka till jobbet: Direkt

“Jag har gått till Marina i två år nu, mycket trevlig och proffessionel! Hon är superduktig på det estetiska och ser vad som kommer passa ens ansikte och är bra på att se små detaljerna osv…vill aldrig gå till någon annan!”

Victoriakliniken_PRP

Pris

Fillers
Pris vid konsultation

(kindben/haka/nasolabiala m.m.) per ml, utförs av specialistläkare

Fillers
4 500 kr

(kindben/haka/nasolabiala m.m.) per ml, utförs av leg sjuksköterska

Fillers
5 000 kr

tear trough per ml, utförs av leg sjuksköterska

Fillers
3 500 kr

läppar ej per ml, utförs av leg sjuksköterska

<