Mia Femtech™

Mia Femtech™ är en revolutionerande teknik som möjliggör en säker, naturlig och proportionerlig förändring av brösten med hjälp av det mest biokompatibla bröstimplantatet som finns på marknaden.

Diamond, som det vävnadsvänliga implantatet kallas, placeras på muskeln under din naturliga bröstkörtel. Ingreppet kan utföras i lokalbedövning via ett 2,5 cm snitt i armhålan.

Detta sammantaget innebär att du kan återgå till vardagen inom endast ett par dagar.

Victoriakliniken_brostförstoring

Om Mia Femtech™

Mia Femtech™ lanserades 2023 och är en teknik som Dr Charles Randquist sedan 2016 varit med att utveckla tillsammans med ett team från ESTA. Victoriakliniken är en av tre Internationella utbildningsklinker för Mia Femtech™ i världen.

Hur fungerar det?

Mia Femtech™ är en innovativ minimal-invasiv teknik som är utvecklad för dig som har en fin form på dina bröst men önskar en förstoring som är diskret och proportionerlig, med en ökning av en till två kuppstorlekar.

Tekniken möjliggör att du kan återgå till dina vanliga aktiviteter direkt efter behandlingen eftersom man inte skär av några nerver eller blodkärl i bröstet när man skapar fickan för implantatet.

Detta är den mest bröstbevarande kirurgin som kan genomföras och är därmed även väldigt säker och tillförlitlig och minskar risken för känselbortfall i bröstvårtorna.

Vem passar det för?

Mia Femtech™-tekniken är till för alla kvinnor som söker en naturlig förändring och förstoring i harmoni med de bröst du har. Det är särskilt för dig om du känner igen dig i ett eller flera av dessa påståenden:

 1. Du letar efter en harmonisering av dina bröst med diskreta resultat som är proportionella med din kropp.
 2. Dina bröst har inte storleken du önskar och har tröttnat på att använda kompensatoriska metoder för att få ett snyggt dekolletage, till exempel en vadderad bh eller en pushup-bh.
 3. Du vill återställa formen på dina bröst efter amning eller viktnedgång.
 4. Du vill fylla det tomrum som skapas i den övre delen av bröstet.
 5. Du önskar en mindre förändring av storleken på dina bröst med minsta möjliga trauma och minimalt ärr som göms i armhålan.
 6. Du vill kunna återuppta dina dagliga aktiviteter och träning snarast möjligt efter ingreppet.
 7. Du föredrar lokalbedövning och snabb återhämtning.
 8. Du undviker gärna antibiotikabehandling efter operationen.
 9. Du vill undvika att man skär i bröstmuskeln.
 10. Du vill ha diskreta ärr i armhålan.
 11. Du värdesätter minimal risk för infektion och kapselbildning.

Har du gått ner i vikt eller ammat och tappat volym i brösten? Har du naturligt små bröst och önskar 1-2 kupstorlekar större?

Då är du en passande kandidat. Victoriakliniken har varit med och utvecklat Mia Femtech™ och är internationell utbildningsklinik, nu söker vi dig som vill delta som patient i vår studie. 

Före proceduren

I samband med  din bokning får du en detaljerad beskrivning av hur du på bästa sätt ska förbereda dig inför ingreppet vad beträffar kost, dryck, medicinering, motion, blodtester och en inbody-kroppsscanning  som mäter dina värden.

Vi har ett holistiskt synsätt kring hälsa och vill med dessa förberedelser optimera  resultatet. Allt detta ingår naturligtvis i priset. På detta sätt säkerställer vi även att du får en säkrare och snabbare återhämtning.

Implantat

Implantaten har en livstidsgaranti från tillverkaren, vilket innebär att de ersätts kostnadsfritt om de (mot förmodan) exempelvis skulle gå sönder. Mia Femtech™-implantatet Diamond är ovalt till formen så att man trots en mindre volym kan uppnå mer projektion än ett traditionellt format bröstimplantat.

Detta innebär att trots att volymen är mindre så får brösten ett större utseende. Implantaten är skapade med den senaste teknologin inom Establishment Labs® portfölj av bröstimplantat.

Genom en innovativ och unik silikonfördelning som används för skaltillverkningsprocessen med ultrahög renhet, kallad SuperSilicones®, har man lyckats skapa ett otroligt elastiskt hölje som är väldigt mjukt.

Dessutom är dessa implantat till 100% fyllda med en mycket sammanhållen lågviskös gel (ProgressiveGel® Ultima®). Integrationen av dessa teknologier ger Mia Femtechs™ diamantimplantat förbättrade mekaniska egenskaper som möjliggör större anpassningsförmåga, stresstålighet och flexibilitet. Därmed ett mindre snitt och mjukare implantat med mindre rippling.

Metod

Implantatet läggs in via ett snitt som är ca 2,5 cm i armhålan. Placeringen gör att ärren blir näst intill omöjliga att se. Insättningen av implantaten baseras på ett unikt, patenterat, högteknologiskt system med bevarande av bröstvävnaden. Mia-proceduren är reversibel. Det är möjligt att ta bort proteserna på samma sätt som de sattes in.

Under proceduren

Ingreppet utförs vanligen under lokalbedövning vilket innebär att du är helt smärtfri. Du kan vanligtvis lämna kliniken inom 90 minuter efter att ingreppet har utförts. 

Efter proceduren

Efter ingreppet får du räkna med en viss svullnad och ömhet som vanligen når sin kulmen under andra eller tredje dygnet för att därefter gradvis avta.

Du får med dig smärtstillande mediciner hem och efter en vecka kommer du till oss för uppföljning och kontroll. Vi rekommenderar att du inte tränar alls under de första tre veckorna efter ingreppet. Promenera går bra redan direkt efterår. Efter sex veckor kan du börja att träna fullt ut, vilket är dubbelt så snabbt jämfört med vanlig bröstförstoring.

Resultat

Det slutliga resultatet kommer inte att synas omedelbart. Under de första 72 timmarna kommer du att vara svullen. Implantaten har inte ”satt sig” ännu och bröstet blir inte helt runt. 

Efter sex veckor kommer dina suturer att börja absorberas och implantaten sätter sig. Mellan tre till sex månader efter ingreppet kommer den slutliga formen att bli synlig och efter två år då din ärrvävnad har mjuknat har brösten fått sin slutgiltiga form.

Eventuella komplikationer

Följande information som är baserad på FDA, bör övervägas innan du genomför en bröstförstoring, rekonstruktion eller om operation av tidigare bröstoperation.

 • En bröstförstoring med implantat garanteras inte hålla livet ut. Du kan därför genomgå flera operationer på grund av behov av implantatbyte eller en komplikation.
 • Desto längre du har bröstimplantat, desto mer sannolikt är det att du får lokala komplikationer vilket kan vara kosmetiskt oönskat.
 • De vanligaste komplikationerna och negativa resultaten är kapselkontraktion. Andra komplikationer kan vara ruptur, rippling, asymmetri, ärrbildning, smärta och infektion vid snittet.
 • Det finns olika former, strukturer och stilar på bröstimplantat, diskutera det du förväntar dig samt fördelarna och riskerna i samband med bröstimplantat med din kirurg.
 • Om du tar ut implantaten och inte sätter in nya kan du uppleva förändringar i dina naturliga bröst, såsom mer lös hud, förlust av bröstvävnad eller andra oönskade kosmetiska förändringar.
 • Så länge du har bröstimplantat bör du gå på kontroller. För patienter med silikongelfyllda bröstimplantat kan din läkare rekommendera att du gör regelbundna undersökningar med ultraljud. För att undersöka rupturer eller andra komplikationer. Hos oss får du 10 års uppföljning inkluderad. Därefter har du möjlighet att köpa ytterligare 5–10 år.
 • Om du märker några onormala förändringar i dina bröst eller implantat måste du kontakta din läkare omedelbart.
 • Det finns en risk att utveckla en typ av cancer som kallas ”breast implant-associated anaplastic large cell lymphoma (BIA-ALCL)” i bröstet eller ärrvävnaden (kapsel) som omger implantat. BIA-ALCL är inte bröstcancer. Behandling av BIA-ALCL innebär avlägsnande av implantatet och kapseln som omger implantatet och vissa patienter har krävt kemoterapi eller strålbehandling. Denna har dock inte kunnat påvisas med släta implantat vilket Diamond-implantatet hölje är.
 • Vissa patienter med bröstimplantat rapporterar en rad olika systematiska symptom, såsom kronisk trötthet, hjärntrötthet, led-och muskelsmärta, som kanske inte uppfyller de diagnostiska kriterierna för att kategoriseras som en sjukdom. Patienter hänvisar dessa symtom gemensamt som ”bröstimplantatsjukdom (BII)”. I vissa fall rapporterar patienter att avlägsnandet av bröstimplantat utan byte verkar vända deras symtom.

Snabbfakta om ingreppet

Ingreppet tar ca 15 minuter att genomföra.

Ingreppet utförs under lokalbedövning eller lätt narkos.

Tid på kliniken: Du anländer vid angivet klockslag och beräknas lämna kliniken 1,5-2 timmar efter operationen.

Sjukskrivning: Ej nödvändigt.

Sveriges mest omfattande trygghetsgaranti

Victoriakliniken är en världsledande auktoritet inom bröstkirurgi. Att vara världsledande inom ett område innebär att ta fullt ansvar för sin kirurgi och sina resultat, inte bara kortsiktigt utan framför allt långsiktigt. Det gör vi.

När du genomgår en bröstoperation hos oss ingår alltid:

 • 10 års kostnadsfri uppföljning av dina implantat med ultraljud
 • 5 års garanti mot komplikationer utan någon extra kostnad
 • Minst en övernattning
 • Tillgång till jour dygnet runt
 • Kostnadsfria återbesök
 • Mediciner
 • Möjlighet till direktkontakt med din kirurg efter hemkomst
 • Kompressions-BH

”Vårt garantiprogram innebär att vi alltid följer upp din behandling och kvalitetssäkrar resultatet i minst 10 år.”

Dr. Marie Jaeger

Trygghetsgaranti

“Jag har gjort en bröstförstoring och det har gått bra. Jag var mycket nervös först men blev mycket väl omhändertagen, jag hade mycket frågor både före och efter operationen, men ni har svarat på allt. Det har varit lätt att få tag på er när det är något som jag undrat över. All personal som jag har träffat på Viktoriakliniken har varit mycket trevliga och man blev lugn i deras närvaro. Bara positivt”

Pris

Vi har valt att inte ha en fast prislista då varje patient är unik med unika förutsättningar. Dessutom är det ofta först vid konsultationen som vi tillsammans med dig kommer fram till vilket eller vilka ingrepp som är lämpligt för att nå ett vackert slutresultat.

Hos oss ingår, förutom själva operationskostnaden, narkosen, läkemedel, återbesök, gördel och behå och i de flesta fall minst en övernattning efter operationen.

I stort sett visas alla priser inklusive moms, då alla ingrepp och behandlingar förutom de som görs av medicinska skäl är momsbelagda sedan årsskiftet 2014/2015. I de fall där priset anges exklusive moms beror det på att dessa ingrepp alltid utförs på medicinsk grund. (Pris nedan inkluderar moms)

Bröstförstoring
95 000 kr

Inkluderar VK Trygghetsgaranti

<