PRP – hår

En PRP-behandling (även kallad vampyrbehandling) är en vetenskapligt beprövad metod där kroppens egen blodplasma vitaliseras och används för att öka blodcirkulation och kollagen- produktion. Behandlingen stimulerar även hårtillväxt och fungerar såväl pro- som retroaktivt på håravfall.

Victoriakliniken_PRP
Vid din första PRP-behandling för hårväxt går vi igenom ditt utgångsläge och fotograferar det aktuella behandlingsområdet innan vi påbörjar behandlingen. Du får information om vilka realistiska förväntningar du kan ha på resultatet samt tips och råd för att optimera förutsättningarna för ett lyckat resultat. Det finns flera vetenskapliga studier som dokumenterar de långsiktiga fördelarna med PRP-behandling för håravfall.

PRP Behandling

Vid den första fasen av PRP-behandlingen för håravfall extraheras blod från patientens arm och placeras i en centrifug för att koncentrera blodplättarna.

Dessa blodplättar, även kallade trombocyter, injiceras sedan i det behandlingsområde där håravfall sker. Denna process frigör tillväxtfaktorer som stimulerar och ökar antalet reparativa celler som din kropp producerar.

Kollagen och elastin ökar också, vilket bidrar till att förbättra hudens kvalitet och främja hårväxten. PRP-terapi används inte bara för att motverka håravfall, utan också för ärrbehandling och hudföryngring (se vår sida PRP-HUD). Vi använder lokalbedövning på behandlingsområdet för att säkerställa att behandlingen är så bekväm som möjligt.

PRP-behandling är 100% naturlig, innehåller inga kemikalier och har inga biverkningar. Vi specialbehandlar ditt eget blod för att utnyttja proteiner som stimulerar hårväxt och bromsar håravfall. Tekniken kan även appliceras på huden för att bromsa åldrande och stimulera nybildning av kollagen.

PRP innehåller tillväxtfaktorer och proteiner som förbättrar blodcirkulationen och vävnadsreparationen runt hårsäckarna. Detta stimulerar stamcellerna kring hårsäcken att expandera och påskynda hårväxten. Studier har visat att PRP-behandling kan förbättra håravfall och aktivera ny hårväxt, vilket gör det till en effektiv metod för att motverka håravfall.

Resultat

Resultatet visas vanligtvis några månader efter den första behandlingen. För att uppnå bästa resultat rekommenderas, i de flesta fall, 3-4 behandlingar med tre-fyra veckors mellanrum.

Komplikationer

PRP-behandlingar är helt ofarliga då endast kroppseget material tillförs. PRP ger inga biverkningar men du kan få ett blåmärke efter nålsticket i armvecket där blodet har tagits. I somliga fall kan man uppleva en ”pirrande” känsla och ibland klåda i hårbotten under de första timmarna.

Du rekommenderas att inte röra eller klia i hårbotten under de närmaste timmarna efter behandlingen för att undvika bakterietillförsel.

Vid din första behandling går vi igenom ditt utgångsläge samt fotograferar behandlingsområdet innan planerad behandlingsstart. Vid behov kontrollerar vi även din hårbotten och dina hårsäckar med macro-kamera.

Du får veta vilka realistiska förväntningar du kan ha på resultatet och tips och råd för att skapa de bästa förutsättningarna för ett lyckat resultat.

Rekommendationer för PRP

Det finns vissa näringsämnen, mediciner och vitaminer som du bör undvika i 2 veckor före din PRP-behandling.

Undvik följande:
NSAID som inkluderar Ibuprofen och Voltaren (inkl Gel), vitamin E, omega-3, ingefära och rött vin.

Pris

Vi har valt att inte ha en fast prislista då varje patient är unik med unika förutsättningar. Dessutom är det ofta först vid konsultationen som vi tillsammans med dig kommer fram till vilket eller vilka ingrepp som är lämpligt för att nå ett vackert slutresultat. Hos oss ingår, förutom själva operationskostnaden, narkosen, läkemedel, återbesök, gördel och behå och i de flesta fall minst en övernattning efter operationen.

I stort sett visas alla priser inklusive moms, då alla ingrepp och behandlingar förutom de som görs av medicinska skäl är momsbelagda sedan årsskiftet 2014/2015. I de fall där priset anges exklusive moms beror det på att dessa ingrepp alltid utförs på medicinsk grund. (Pris nedan inkluderar moms)

PRP mot håravfall

Helt huvud
3 900 kr

1 behandling

Helt huvud
14 000 kr

4 behandlingar

Halvt huvud
3 500 kr

1 behandling

Halvt huvud
12 600 kr

4 behandlingar

Främre huvud
2 000 kr

1 behandling

Främre huvud
7 200 kr

4 behandlingar

2:a område
1 500 kr

1 behandling

PRP ansikte

Ansikte
3 900 kr

1 behandling

Ansikte
14 000 kr

4 behandlingar

Huvud
5 400 kr

+ ansikte vid samma tillfälle, 1 behandling

<