Botox

Botulinumtoxin typ A är ett FDA-godkänt registrerat läkemedel, även känt som Botox.

Victoriakliniken_botox

Botox är ett muskelavslappnande receptbelagt läkemedel som injiceras i muskeln eller huden beroende på behandlingsområde. Botox blockerar signalerna från nerven till muskeln. Den injicerade muskeln kommer att ha begränsad sammandragningsförmåga efter behandling.

Rynkor

Botox är ett utmärkt icke-kirurgiskt alternativ för rynkor runt pannan, kråkfötterna och argrynkan. Behandlingen tar cirka 5-15 minuter. Behandlingen ska inte vara smärtsam och vi använder en ispåse på de behandlade är för en lugnande effekt.

Resultatet från botox börjar synas ca 3 dagar efter behandlingen med en optimal effekt som toppar ca 1 månad efter behandlingen. Resultatet kommer normalt att hålla i 4-6 månader. Upprepade behandlingar leder till ett längre hållbart resultat.

Du bör undvika träning, alkohol och make-up i 24 timmar efter behandlingen.

Botulinumtoxin är ett kraftfullt muskelavslappnande medel som har använts inom medicinen sedan 1960-talet i många olika sammanhang. Bland annat behandlas muskelspasmer, ofrivilliga muskelryckningar, skelning och kraftig svettning med Botulinumtoxin.

Vi använder också Botox för att behandla hyperhidros, migrän, spänningshuvudvärk, bruxism – även känd som tandgnissling.

Överdriven svettning, migrän, spänningshuvudvärk och bruxism

Förutom att behandla rynkor använder Victoriakliniken Botulinumtoxin typ A, i form av Botox® för överdriven armsvett, migrän, spänningshuvudvärk och bruxism (tandgnissling).

Botox® ska inte användas om du är gravid eller ammar.

 

Den 1:a juli 2021 trädde äntligen den nya lagen för estetiska, kirurgiska ingrepp och estetiska injektionsbehandlingar i kraft (Läs mer om lagen på riksdagens hemsida)

Före- och efterbilder

InnanEfter
InnanEfter
InnanEfter

Komplikationer

De vanligaste biverkningarna är lätta obehag och små blåmärken runt injektionsställena. Om behandlingen utförs felaktigt, eller om för mycket botulinumtoxin injiceras, kan biverkningar i form av hängande övre ögonlock eller ojämnheter i ansiktsuttrycken uppstå.

“Dr Randgvist gjorde fillers och botox på mig, en väldigt duktig och erfaren plastkirurg! Mycket professionellt och trevlig personal, Victoriakliniken lever verkligen upp till mina förväntningar och ska man göra nån form av ingrepp så skulle jag absolut rekommendera dom!”

Pris

Vi har valt att inte ha en fast prislista då varje patient är unik med unika förutsättningar. Dessutom är det ofta först vid konsultationen som vi tillsammans med dig kommer fram till vilket eller vilka ingrepp som är lämpligt för att nå ett vackert slutresultat. Hos oss ingår, förutom själva operationskostnaden, narkosen, läkemedel, återbesök, gördel och behå och i de flesta fall minst en övernattning efter operationen.

I stort sett visas alla priser inklusive moms, då alla ingrepp och behandlingar förutom de som görs av medicinska skäl är momsbelagda sedan årsskiftet 2014/2015. I de fall där priset anges exklusive moms beror det på att dessa ingrepp alltid utförs på medicinsk grund. (Pris nedan inkluderar moms)

Botox
fr 5 500

helt ansikte, utförs av specialistläkare

Botox
2 200 kr

1 område, utförs av leg. sjuksköterska

Botox
3 200 kr

2 områden, utförs av leg. sjuksköterska

Botox
3 900 kr

3 områden, utförs av leg. sjuksköterska

Botox
fr 5 500 kr

mot migrän. OBS! Moms tillkommer!

Botox
fr 5 500 kr

mot bruxism. OBS! Moms tillkommer!

Botox
fr 10 000 kr

armhåla mot svettningar. OBS! Moms tillkommer!

<