LPG-behandling | Ansikte

LPG Endermologie är en avancerad teknologi som använder mekanisk massage och vakuumteknik för att behandla och förbättra hudens och kroppens hälsa. Tekniken mobiliserar vävnader, ökar cirkulationen och främjar fettförbränning. 

Victoriakliniken_Intim

Om behandlingen

LPG Endermologie för ansiktet är en banbrytande och naturlig behandling som revolutionerar hudvård genom att erbjuda en icke-kirurgisk metod för att förbättra hudens utseende och hälsa. Denna patenterade teknik, känd som Endermologie, använder en mekanisk djup bindvävsmassage för att strama upp huden, stimulera produktionen av elastin och kollagen, öka blodcirkulationen och hjälpa lymfsystemet att eliminera slaggprodukter. LPG Endermologie är unikt i sitt slag och har vetenskapligt dokumenterade studier som bevisar dess effektivitet.
Behandlingen är utformad för att lyfta och jämna ut huden samt definiera ansiktets konturer, vilket resulterar i en mer ungdomlig och strålande hy. Med olika program och intensitetsnivåer kan LPG-behandling för ansiktet anpassas för att möta individuella behov, vilket gör den lämplig för alla hudtyper och åldrar, från känslig till mogen hud. Redan efter den första behandlingen kan man se synliga förbättringar i hudens spänst och lyster, helt utan behov av injektioner eller kirurgi.
LPG Endermologie är en säker och behaglig behandling som fungerar som ett träningspass för huden, vilket gör den till ett populärt val för dem som vill uppnå en friskare och mer ungdomlig hud på ett naturligt sätt.

LPG Endermologie skapades av den franske ingenjören och uppfinnaren Louis-Paul Guitay (vars initialer utgör namnet).  Han utvecklade tekniken på 1980-talet efter att ha varit med om en bilolycka och upplevt att han saknade en effektiv behandlingsmetod för att rehabilitera sina skador. LPG Endermologie är en icke-invasiv, mekanisk massagebehandling som används för att stimulera huden och dess underliggande vävnader. Den är känd för att förbättra cirkulationen, reducera celluliter och förbättra hudens utseende och elasticitet.

Fördelar med behandlingen

1. Ökar blodcirkulationen: Den mekaniska stimuleringen kan förbättra blodflödet, vilket ger huden en friskare färg och mer lyster.
2. Stimulerar kollagenproduktion: Behandlingen kan öka produktionen av kollagen och elastin, vilket kan minska fina linjer och rynkor.
3. Förbättrar hudton och fasthet: Regelbundna behandlingar kan hjälpa till att strama upp huden och förbättra dess elasticitet.
4. Reducerar puffighet och mörka ringar: Den lymfatiska dräneringen kan minska svullnad och mörka ringar under ögonen.
5.Tar bort döda hudceller och ger en smidigare hud med fint glow.

Så går behandlingen till

1. Konsultation: En första bedömning görs av hudterapeuten för att förstå dina specifika behov och mål.
2. Rengöring: Huden rengörs noggrant innan behandlingen börjar.
3. Behandlingssession: Maskinen används för att massera huden med en kombination av sug och rullande rörelser. En session varar vanligtvis mellan 40-60 minuter.
4. Eftervård: Efter behandlingen kan vissa få en lätt rodnad, men detta avtar vanligtvis inom några timmar. Det rekommenderas att använda återfuktande hudkräm och solskyddsprodukter.

Antal behandlingar
Effekterna av LPG-behandling för ansiktet kan ofta ses efter några behandlingar, men för att uppnå optimala resultat rekommenderas en kur på 10-14 behandlingar, beroende på individuella behov.

Vem bör undvika LPG Endermologie?
Personer med hudinfektioner, cancer, blodproppar, eller andra allvarliga medicinska tillstånd bör rådfråga sin läkare innan de genomgår LPG Endermologie.
Genom att välja en erfaren terapeut och följa en anpassad behandlingsplan kan LPG Endermologie vara en effektiv metod för att förbättra hudens utseende och kvalitet på ett naturligt och icke-invasivt sätt.

Fördelar i samband med operation

LPG Endermologie kan vara fördelaktigt både före och efter operationer, särskilt i samband med plastikkirurgiska ingrepp, på grund av dess positiva effekter på hudens struktur och läkningsprocessen. 

Före operation

1. Förbereder huden: LPG-behandlingar kan förbättra hudens elasticitet och blodcirkulation, vilket gör huden mer mottaglig för kirurgiska ingrepp.

2. Minskar svullnad: Genom att stimulera lymfdränering kan LPG-behandlingar hjälpa till att minska vätskeansamlingar och svullnad, vilket gör att operationen kan genomföras på ett bättre sätt.

3. Förbättrar vävnadsstruktur: Genom att stimulera kollagen- och elastinproduktionen kan hudens struktur förbättras, vilket kan ge bättre och mer långvariga resultat efter operationen.

Efter operation

LPG-behandlingarna kan ofta påbörjas 2-3 veckor efter operationen, beroende på läkarnas rekommendationer och hur snabbt du återhämtar dig.

Initialt kan det vara lämpligt med två sessioner per vecka under de första veckorna, och därefter minska till en gång i veckan.

Genom att använda LPG Endermologie före och efter operationer kan du förbättra dina resultat och påskynda läkningsprocessen, vilket kan leda till ett bättre och mer långvarigt resultat.


Viktigt att tänka på

Rådgör alltid med kirurg, läkare eller koordinator innan du påbörjar en LPG-behandling. I synnerhet efter operation, är det viktigt att få godkännande från din läkare.

Säkerställ alltid att din massageterapeut har erfoderlig kompetens och utbildning för att genomföra postoperativa behandlingar på ett säkert och effektivt sätt.  Prata med din läkare, plastikkirurg eller koordinator för vägledning. 

LPG-behandling i samband med injektioner

Undvik LPG-behandling direkt efter injektion: 

Efter att ha fått fillers eller botox är det bäst att undvika LPG-behandlingar i minst två veckor för att låta injektionerna sätta sig och minska risken för oönskade effekter.

Före fillers, injektions eller operationsingrepp

Genom att kombinera LPG-Lift massage i ansiktet före fillers, botox eller ansiktslyft kan du maximera fördelarna med dina estetiska behandlingar och uppnå ett bättre resultat genom att få igång din blodcirkulation på ett naturligt sätt. LPG-lift massage är även bra för dränering i ansiktet av vätskeansamlingar blockeringar i lymfkörtlarna i ansiktet som lätt kan bildas av att lymfsystemet är hormonell obalans under olika perioder i livet.

Samarbete med Operakliniken

För att kunna erbjuda den främsta kompetensen inom området samarbetar Victoriakliniken med Operakliniken vars verksamhet stödjer sig mot närmare fyrtio års erfarenhet och vetenskaplig forskning. De erbjuder inte bara den senaste tekniken utan också högst kompetens.  Massageterapeuten Christian Gorgisidis har 22 års erfarenhet och är utbildad i Frankrike där LPG grundades. Därför kan vi erbjuda LPG Endermologie i absolut toppklass. Läs gärna mer om Operakliniken här. 

Vanliga frågor 

1. Vad är LPG Endermologie?

 

LPG Endermologie är en avancerad teknologi som använder mekanisk massage och vakuumteknik för att behandla och förbättra hudens och kroppens utseende samt hälsa. Tekniken mobiliserar vävnader, ökar cirkulationen och främjar fettförbränning.

2. Hur fungerar LPG Endermologie?

Behandlingen använder ett maskinellt huvud med motoriserade rullar och vakuum för att massera huden och underliggande vävnader. Denna stimulering främjar blodflöde och lymfatisk dränering, vilket bidrar till att förbättra hudens elasticitet mm.

3. Hur ofta bör man genomgå behandling?

Om syftet är estetiskt, för att till exempel forma kroppen, minska fettdepåer och celluliter behövs i regel 10 – 14 behandlingar och med en till två behandlingar i veckan för att få ett resultat som håller i sig. Behandlingsresultatet bör underhållas med en till två behandling per månad.

 

4. Hur känns det efteråt?

De flesta patienter känner sig avslappnade eller får en riktigt energikick efteråt. Man ska dock tänka på att dricka extra mycket vatten efter en session. 

 

5. Varför kissar man mycket efter behandlingen?

Behandlingen hjälper till med att transportera bort slaggprodukter som kroppen behöver göra sig av med och det anledningen till att du ofta blir kissnödig efter en behandling. Massage ökar även lymfcirkulationen.

6. Hur mycket vatten ska man dricka efteråt?

Massage ökar utsöndringen av vatten och avfallsprodukter genom njurarna. Genom att dricka vatten underlättar man för lymfsystemet att göra sig av med slaggprodukter. Om du brukar dricka mycket vatten är det inte lika viktigt. Däremot ska man se till att kissa inom 30-60 min efter behandlingen.

7. Varför måste man dricka vatten efteråt?

Efter LPG är det extra viktigt att dricka vatten för det hjälper till att få bort slaggprodukter i kroppen.

8. Vem får utföra LPG?

 LPG-tekniken är idag ofta en standardbehandling vid plastikkirurgi såsom före och efter fettsugning. Med LPG-behandlingar ökar lymfdränage, svullnaden minskar, läkeprocessen påskyndas, blånader blir mindre och ärrbildningen reduceras. LPG-behandlingar skall utföras av utbildade och diplomerade LPG-terapeuter med certifierad apparatur.

9. Vad är fördelarna med bindvävsmassage?

Syftet med bindvävsmassage är att ”lösa upp” bindväven för att öka cirkulationen. Behandlingen är utrensande såväl fysiskt som psykiskt. Massagen medför en mekanisk förändring lokalt genom ökad blodcirkulation, men också indirekt – reflexologisk – stimulans av de inre organen.

10. Vem bör ej genomgå LPG-behandling?

Behandlingen ökar den arteriella cirkulationen vilket innebär att du inte bör genomgå bindvävsmassage om du äter blodförtunnande medicin, har hjärtproblem, har drabbats av stroke, akuta inflammationer eller infektioner, större färska sår eller gipsbehandling. Inte heller om du är gravid.

Boka tid på Operakliniken

Alla LPG-behandlingar utförs på Operakliniken av deras erfarna specialister. Vänligen klicka nedan för att komma till deras bokning, .

Pris

Vi har valt att inte ha en fast prislista då varje patient är unik med unika förutsättningar. Dessutom är det ofta först vid konsultationen som vi tillsammans med dig kommer fram till vilket eller vilka ingrepp som är lämpligt för att nå ett vackert slutresultat. Hos oss ingår, förutom själva operationskostnaden, narkosen, läkemedel, återbesök, gördel och behå och i de flesta fall minst en övernattning efter operationen.

I stort sett visas alla priser inklusive moms, då alla ingrepp och behandlingar förutom de som görs av medicinska skäl är momsbelagda sedan årsskiftet 2014/2015. I de fall där priset anges exklusive moms beror det på att dessa ingrepp alltid utförs på medicinsk grund. (Pris nedan inkluderar moms)

LPG-behandling ansikte /1 behandling
1995 kr

1 behandling á 60 min

LPG-behandling ansikte/10 behandlingar
17 995 kr

10 behandlingar á 60 min

 

<