Pannlyft

Pann- och ögonlockslyft tillhör de vanligaste estetiska ingreppen för att skapa ett yngre, piggare och gladare utseende runt ögonen hos såväl män som kvinnor.

Pannlyft

Senare i livet följer successivt tecken på minskad hudelasticitet såsom en gradvis sänkning av ögonbrynen med horisontella veck i pannan och vertikala veck mellan ögonbrynen. Konsekvensen blir dels estetiskt störande med ett mer bistert och trött utseende men även funktionellt genom att man kontinuerligt veckar pannan för att lyfta ögonbrynen.

Metod

Pannlyft sker oftast genom titthålskirurgi (endoskopisk kirurgi) vilket ger upphov till mycket korta och näst intill osynliga ärr i hårbotten. Vid operationen korrigeras den överansträngda muskulaturen, ögonbrynens läge samt huden och vecken i pannan. I somliga fall utförs även ett så kallat coronalt snitt, dvs ett längre snitt upptill på skalpen för att när så är nödvändigt få ett bättre lyft över hela pannan.

Operation

Operationen utförs under narkos, vilket betyder att du sover och är smärtfri under hela ingreppet. Du kan gå hem samma dag eller dagen efter operationen beroende på hur stort ingreppet är.

Efter operation

Efter operationen får du räkna med en viss svullnad och missfärgning som avtar successivt redan efter 2-3 dagar. Stygnen tas vanligtvis bort efter ca 1-2 veckor och redan då kommer du att märka en betydande förbättring. Somliga patienter upplever domningar eller känselbortfall runt ärret.

Före- och efterbilder

InnanEfter

20 år

InnanEfter

21 år

InnanEfter

22 år

InnanEfter

31 år

InnanEfter

34 år

InnanEfter

46 år

InnanEfter

47 år

InnanEfter

50 år

Pris

Vi har valt att inte ha en fast prislista då varje patient är unik med unika förutsättningar. Dessutom är det ofta först vid konsultationen som vi tillsammans med dig kommer fram till vilket eller vilka ingrepp som är lämpligt för att nå ett vackert slutresultat. Hos oss ingår, förutom själva operationskostnaden, narkosen, läkemedel, återbesök, gördel och behå och i de flesta fall minst en övernattning efter operationen.

I stort sett visas alla priser inklusive moms, då alla ingrepp och behandlingar förutom de som görs av medicinska skäl är momsbelagda sedan årsskiftet 2014/2015. I de fall där priset anges exklusive moms beror det på att dessa ingrepp alltid utförs på medicinsk grund. (Pris nedan inkluderar moms)

Pann- och ögonbryn
fr 85 000 kr

lyftning (endoskopiskt)

<