Förminskning av blygdläpparna

Intimkirurgi för kvinnor inkluderar flera olika typer av ingrepp. De vanligaste är förminskning av de inre blygdläpparna men även av de yttre i vissa specifika fall, vaginal åtstramning, hoodectomy/ klitorislyft, fettsugning av venusberget och fettransplantation till blygdläpparna.

Victoriakliniken_Intim

Om operationen

De inre blygdläpparna kan reduceras på grund av såväl estetiska som fysiska skäl. De flesta kvinnor har asymmetriska eller förstorade blygdläppar efter puberteten och graviditeten. Detta kan i somliga fall orsaka begränsningar när det kommer till exempelvis sportaktivitet och val av kläder. En blygdläppsförminskning kan också minska smärta och irritation.

Före operation

Under konsultation med specialiserad plastikkirurg berättar patienten om vilka eventuella problem man upplever och vilka resultat man önskar uppnå. Utifrån patientens naturliga förutsättningar, resonerar vi kring och berättar om de tillvägagångssätt som står till buds för att uppnå det bästa resultatet. Plastikkirurgen gör vidare en bedömning som bland annat baseras på hur mycket fett eller hudöverskott som finns samt vilken hudkvalitet patienten har. Vi berättar om de tekniker vi använder oss av för att optimera slutresultatet samt informerar om hur ingreppet går till, hur man bör förbereda sig  och vad man kan förvänta sig efteråt. 

Under operation

Operationen utförs under narkos eller lokalbedövning vilket innebär att du är smärtfri under hela ingreppet och kan gå hem samma dag. De första dagarna kommer det att strama och dra i såren men du kommer inte att ha mer ont än att det räcker med milda smärtstillande mediciner som till exempel Alvedon. Du får med dig de mediciner du behöver hem.

Efter operation

Området kommer att vara svullet efter operationen och du kan känna dig lite öm i 2–3 dagar. Det är viktigt att vila de första dagarna. Du får smärtstillande medicin att ta med hem och kommer att ha en post-op-kontroll en vecka efter operationen. Du bör undvika samlag, bastu och sport i sex veckor efter operationen.

Resultat och förväntningar

Blåmärken kan uppstå men försvinner vanligtvis inom ett par veckor. Massage av huden, bra kosthållning, intag av vätska och ett undvikande av nikotinprodukter påskyndar läkningsprocessen och borgar för bästa möjliga slutresultat. Resultatet är normalt bestående under lång tid efter operationen. Det slutliga resultatet kommer inte att synas omedelbart. Under de första 72 timmarna kommer din svullnad att öka. Efter sex veckor kommer det mesta av din svullnad att ha absorberats. Mellan tre till sex månader efter operationen kommer den slutliga formen att bli synlig och efter två år har din ärrvävnad mjuknat

Eventuella komplikationer

Precis som vid alla typer av operationer finns alltid en viss risk för att komplikationer tillstöter. Exempel på komplikationer  vid intimkirurgi är infektion, blödning och serom. Det vanligaste är dock ojämnheter. Beroende på hudkvaliet kan detta ibland vara svårbedömt.

Snabbfakta om operationen

Operationstid: 45 minuter

Tid på kliniken. 1-2 timmar

När kan patienten gå tillbaka till jobbet: Efter en vecka.

Jag gjorde en intimoperarion (blygläppsförminskning) hos Marie och hennes team. Fick ett jättebra bemötande vid konsultation , bra information innan och svar på eventuella frågor som jag hade. Jag var jättebekväm innan operation och kände mig trygg med all personal, samt med Marie och hennes team väl på plats. Otroligt bra och lyhört gäng, proffesionellt och är så nöjd med upplevelsen samt resultatet. Ni är i trygga händer hos Victoriakliniken!

Före- och efterbilder

InnanEfter

23 år, 164 cm, 55 kg, 0 barn

InnanEfter

25 år

InnanEfter

27 år

InnanEfter

35 år, 175 cm, 70 kg, 0 barn

Pris

Vi har valt att inte ha en fast prislista då varje patient är unik med unika förutsättningar. Dessutom är det ofta först vid konsultationen som vi tillsammans med dig kommer fram till vilket eller vilka ingrepp som är lämpligt för att nå ett vackert slutresultat. Hos oss ingår, förutom själva operationskostnaden, narkosen, läkemedel, återbesök, gördel och behå och i de flesta fall minst en övernattning efter operationen.

I stort sett visas alla priser inklusive moms, då alla ingrepp och behandlingar förutom de som görs av medicinska skäl är momsbelagda sedan årsskiftet 2014/2015. I de fall där priset anges exklusive moms beror det på att dessa ingrepp alltid utförs på medicinsk grund. (Pris nedan inkluderar moms)

Blygdläppsförminskning
fr 35 000 kr
Fettsugning
fr 20 000 kr

yttre blygdläppar

Fettransplantation
fr 25 000 kr

yttre blygdläppar

Fettsugning
fr 25 000 kr

venusberget

Klitorislyft
fr 20 000 kr
Blygdläppsförminskning
fr 44 000 kr

+ klitorislyft

<