Fettsugning venusberg

Intimkirurgi för kvinnor inkluderar flera olika typer av ingrepp. De vanligaste är förminskning av de inre blygdläpparna men även av de yttre i vissa specifika fall, vaginal åtstramning, hoodectomy/ klitorislyft, fettsugning av venusberget och fettransplantation till blygdläpparna.

Victoriakliniken_Intim

Om operationen

Det är helt naturligt att ha en fettdepå ovanpå blygdbenet, somliga kvinnor upplever dock att fettansamlingen är oproportionerligt  stor. Fettsugning är en effektiv metod för att ”skulptera” venusberget. Att fettsuga venusberget är både en vanlig och relativt enkel operation. På Victoriakliniken utförs den under lokalbedövning eller narkos och tar sällan mer än 30 minuter.

Före operation

Under konsultation med specialiserad plastikkirurg berättar patienten om vilka eventuella problem man upplever och vilka resultat man önskar uppnå. Utifrån patientens naturliga förutsättningar, resonerar vi kring och berättar om de tillvägagångssätt som står till buds för att uppnå det bästa resultatet. Plastikkirurgen gör vidare en bedömning som bland annat baseras på hur mycket fett eller hudöverskott som finns samt vilken hudkvalitet patienten har. Vi berättar om de tekniker vi använder oss av för att optimera slutresultatet samt informerar om hur ingreppet går till, hur man bör förbereda sig  och vad man kan förvänta sig efteråt. 

Under operation

På Victoriakliniken utförs operationen under narkos eller lokalbedövning, och normalt lämnar du kliniken redan samma dag. Oftast återhämtar patienten sig på bara några dagar efter operationen, och kan återgå till jobbet.

Under de första tre veckorna bör du bära  tajta cykelbyxor dag och natt. Därefter ska de bäras i tre veckor nattetid.

Efter operation

Återbesök sker vanligen inom en vecka tillsammans med din plastikkirurg på kliniken. Efter cirka tre veckor rekommenderar vi att man utför 8-10 LPG Endermologie-behandlingar. Dessa behandlingar stimulerar och öppnar upp lymfkanalerna vilket skapar bättre läkningsförhållanden då slaggprodukter efter operation kan transporteras bort på ett mer effektivt sätt. Detta är även generellt en bra behandling för lymfkanalerna, speciellt om man har tendens till lymfödem.

Resultat och förväntningar

Blåmärken kan uppstå men försvinner vanligtvis inom ett par veckor. Massage av huden, bra kosthållning, intag av vätska och ett undvikande av nikotinprodukter påskyndar läkningsprocessen och borgar för bästa möjliga slutresultat. Resultatet är normalt bestående under lång tid efter operationen. Det slutliga resultatet kommer inte att synas omedelbart. Under de första 72 timmarna kommer din svullnad att öka. Efter sex veckor kommer det mesta av din svullnad att ha absorberats. Mellan tre till sex månader efter operationen kommer den slutliga formen att bli synlig och efter två år har din ärrvävnad mjuknat

Eventuella komplikationer

Precis som vid alla typer av operationer finns alltid en viss risk för att komplikationer tillstöter. Exempel på komplikationer  vid intimkirurgi är infektion, blödning och serom. Det vanligaste är dock ojämnheter. Beroende på hudkvaliet kan detta ibland vara svårbedömt.

Snabbfakta om operationen

Operationstid: 30 minuter

Tid på kliniken. 1,5-3 timmar

När kan patienten gå tillbaka till jobbet: Dagen efter operation.

Jag gjorde en intimoperarion (blygläppsförminskning) hos Marie och hennes team. Fick ett jättebra bemötande vid konsultation , bra information innan och svar på eventuella frågor som jag hade. Jag var jättebekväm innan operation och kände mig trygg med all personal, samt med Marie och hennes team väl på plats. Otroligt bra och lyhört gäng, proffesionellt och är så nöjd med upplevelsen samt resultatet. Ni är i trygga händer hos Victoriakliniken!

Före- och efterbilder

InnanEfter

23 år, 164 cm, 55 kg, 0 barn

InnanEfter

25 år

InnanEfter

27 år

InnanEfter

35 år, 175 cm, 70 kg, 0 barn

Pris

Vi har valt att inte ha en fast prislista då varje patient är unik med unika förutsättningar. Dessutom är det ofta först vid konsultationen som vi tillsammans med dig kommer fram till vilket eller vilka ingrepp som är lämpligt för att nå ett vackert slutresultat. Hos oss ingår, förutom själva operationskostnaden, narkosen, läkemedel, återbesök, gördel och behå och i de flesta fall minst en övernattning efter operationen.

I stort sett visas alla priser inklusive moms, då alla ingrepp och behandlingar förutom de som görs av medicinska skäl är momsbelagda sedan årsskiftet 2014/2015. I de fall där priset anges exklusive moms beror det på att dessa ingrepp alltid utförs på medicinsk grund. (Pris nedan inkluderar moms)

Blygdläppsförminskning
fr 35 000 kr
Fettsugning
fr 20 000 kr

yttre blygdläppar

Fettransplantation
fr 25 000 kr

yttre blygdläppar

Fettsugning
fr 25 000 kr

venusberget

Klitorislyft
fr 20 000 kr
Blygdläppsförminskning
fr 44 000 kr

+ klitorislyft

<