PRP – hud

PRP-behandling (även kallad vampyrbehandling) är en vetenskapligt beprövad metod där kroppens egen blodplasma används för att föryngra och förbättra hudens kvalitet. Genom att injicera koncentrerad plasma rik på tillväxtfaktorer i huden, kan man öka blodcirkulationen och stimulera kollagenproduktionen vilket leder till en fastare, jämnare och mer ungdomlig hud. Behandlingen kan minska fina linjer och rynkor, förbättra hudens struktur och ton, samt främja läkning och återhämtning av huden.

Victoriakliniken_PRP

Behandling

Vid din första behandling går vi igenom ditt utgångsläge och fotograferar det aktuella behandlingsområdet innan planerad behandlingsstart. Du får veta vilka realistiska förväntningar du kan ha på resultatet och tips och råd för att skapa de bästa förutsättningarna för ett lyckat resultat. Behandlingen är en av Dr. Randquists favoriter, inte minst eftersom det finns flera vetenskapliga artiklar som presenterar de långsiktiga fördelarna med denna behandling.

I behandlingens första fas extraheras blod från patientens arm och placeras i en roterande centrifug för att koncentrera blodplättarna. Blodplättarna, även kallade trombocyter, injiceras i det önskade behandlingsområdet på huden. Denna process frigör tillväxtfaktorer som stimulerar och ökar antalet reparativa celler som din kropp producerar. Kollagen och elastin ökar också, vilket bidrar till att släta ut huden, minska rynkor och fina linjer samt ge huden en hälsosam lyster.

PRP-terapi används ofta för ärrbehandling, hudföryngring och för att motverka ålderstecken. Vi använder lokalbedövning på behandlingsområdet för att göra proceduren mer behaglig.

PRP-T är 100% naturligt, innehåller inga kemikalier och har inga biverkningar. Vi specialbehandlar ditt eget blod för att utnyttja vissa proteiner som stimulerar hudens förnyelse och förbättrar dess struktur. Tekniken är ett effektivt sätt att bromsa åldrandet och stimulera nybildningen av kollagen.

PRP innehåller tillväxtfaktorer och proteiner som stimulerar blodets mikrocirkulation och vävnadsreparation. Studier har visat att PRP förbättrar hudens textur och elasticitet, reducerar synligheten av fina linjer och rynkor, och ger en mer ungdomlig hud.

Resultat

Resultatet visas vanligtvis några månader efter den första behandlingen. För att uppnå bästa resultat rekommenderas, i de flesta fall, 3-4 behandlingar med tre-fyra veckors mellanrum.

Eventuella komplikationer

PRP-behandlingar är helt ofarliga då endast kroppseget material tillförs. PRP ger inga biverkningar, men du kan få ett blåmärke efter nålsticket där blodet har tagits. I vissa fall kan man uppleva en “pirrande” känsla och ibland lätt klåda i det behandlade hudområdet under de första timmarna.

Du rekommenderas att undvika att röra eller klia på det behandlade hudområdet under de närmaste timmarna efter behandlingen för att minimera risken för infektion. Det är också bra att undvika träning, bastu och höga temperaturer för att optimera resultatet.

Vid din första behandling går vi igenom ditt utgångsläge och ger dig information om vilka realistiska förväntningar du kan ha på resultatet. Du får även tips och råd för att skapa de bästa förutsättningarna för ett lyckat resultat.

Rekommendationer för PRP

Det finns vissa näringsämnen, mediciner och vitaminer som du bör undvika i två veckor före din PRP-behandling.

Undvik följande:
NSAID som inkluderar Ibuprofen och Voltaren (inkl. gel), vitamin E, omega-3, ingefära och rött vin.

Pris

Vi har valt att inte ha en fast prislista då varje patient är unik med unika förutsättningar. Dessutom är det ofta först vid konsultationen som vi tillsammans med dig kommer fram till vilket eller vilka ingrepp som är lämpligt för att nå ett vackert slutresultat. Hos oss ingår, förutom själva operationskostnaden, narkosen, läkemedel, återbesök, gördel och behå och i de flesta fall minst en övernattning efter operationen.

I stort sett visas alla priser inklusive moms, då alla ingrepp och behandlingar förutom de som görs av medicinska skäl är momsbelagda sedan årsskiftet 2014/2015. I de fall där priset anges exklusive moms beror det på att dessa ingrepp alltid utförs på medicinsk grund. (Pris nedan inkluderar moms)

PRP mot håravfall

Helt huvud
3 900 kr

1 behandling

Helt huvud
14 000 kr

4 behandlingar

Halvt huvud
3 500 kr

1 behandling

Halvt huvud
12 600 kr

4 behandlingar

Främre huvud
2 000 kr

1 behandling

Främre huvud
7 200 kr

4 behandlingar

2:a område
1 500 kr

1 behandling

PRP ansikte

Ansikte
3 900 kr

1 behandling

Ansikte
14 000 kr

4 behandlingar

Huvud
5 400 kr

+ ansikte vid samma tillfälle, 1 behandling

<