Inbody scanning

Inbody scanning, eller inbody-mätning som det kallas på svenska, är en analys av din kropps sammansättning. Den ger snabbt pålitlig information om din kropp och dess sammansättning. Förutom muskel- och fettmassa får du information om muskelbalans, differensen mellan sidorna och mängden visceralt fett.
Victoriakliniken_PRP

Hur fungerar inBody?

InBody är en bio-impedansvåg. När du gör en mätning skickas svag ström genom kroppen. Olika vävnader i kroppen har olika resistens (leder ström olika bra) och på så sätt kan man få fram kroppssammansättningen. Strömmen som skickas är väldigt svag och det känns ingenting när den skickas genom kroppen.

Testet tar ca 2-3 minuter och genomförs snabbt och smidigt av personal på kliniken. Det är en bio-impedansmätare som har åtta mätpunkter. Mätprocessen är enkel då du står barfota på en plattform samtidig som du håller i två handtag. För bästa resultat av mätningen ska den ske  innan frukost. Mäter man sig vid andra tider på dygnet så ska man inte ha ätit på minst två timmar. Det viktigaste är att det är samma förutsättningar vid varje mätning för att kunna få jämförbara resultat. InBody använder sig inte av empirisk data som påverkar testresultatet, därför används InBody i forskning och elitidrott och har en jämförbarhet mot DXA-röntgen på 98%.

Vad kan du mäta?

När du ställer dig på en våg och ser att du gått ner 1 kg, vad är det egentligen du har gått ner? 1 kg fett? Vätska? Muskler? Genom att analysera din vikt med kroppskomposition kommer du att få en bättre förståelse för förändringar i din kropp på ett sätt som du kan följa ordentligt.

En InBody-analys hjälper dig att lägga upp en strategi för att uppnå just dina målsättningar. Den förenklar träningsuppföljning och resultaten blir tydligare. Du får underlag för att skapa en livsstil som är baserad på fakta om din egen kropp. Att kunna följa upp din satsning genom att se nuläge och senare mäta förändringen i din kroppssammansättning är mycket motiverande.

Snabbfakta om behandlingen

Behandlingsstid: Saknar info

Tid på kliniken: Saknar info

När kan patienten gå tillbaka till jobbet: Saknar info

Pris – saknar priser 

Vi har valt att inte ha en fast prislista då varje patient är unik med unika förutsättningar. Dessutom är det ofta först vid konsultationen som vi tillsammans med dig kommer fram till vilket eller vilka ingrepp som är lämpligt för att nå ett vackert slutresultat. Hos oss ingår, förutom själva operationskostnaden, narkosen, läkemedel, återbesök, gördel och behå och i de flesta fall minst en övernattning efter operationen.

I stort sett visas alla priser inklusive moms, då alla ingrepp och behandlingar förutom de som görs av medicinska skäl är momsbelagda sedan årsskiftet 2014/2015. I de fall där priset anges exklusive moms beror det på att dessa ingrepp alltid utförs på medicinsk grund. (Pris nedan inkluderar moms)

InBody-mätning
X kr

1 tillfälle

<