Dr. Charles Longevity – En holistisk syn på hälsa och skönhet för ökad vitalitet och ett längre liv

Dr. Charles Longevity – en holistisk syn på hälsa och skönhet för ökad vitalitet och ett längre liv

Ur ett holistiskt perspektiv måste man alltid titta på hela människan. Vårt koncept bygger på de fundamentala hörnstenarna som: kost, rörelse, meditation, god sömn, samhörighet, mindset, biohacking och omhändertagande av kropp och själ. Vi erbjuder produkter, tjänster, blodtester, vitaminer och behandlingar som kommer göra skillnad. Genom att fokusera på livsstilsfaktorer som kost, fysisk aktivitet, sömn och stresshantering samt genom att mäta dina värden och testa dina biologiska förutsättningar kan vi hjälpa dig att minska inflammation och förbättra din hälsa.

Vi strävar efter att upptäcka den underliggande orsaken till ditt tillstånd och arbetar för att stödja din kropp i dess naturliga läkningsprocess, vilket givetvis även inkluderar olika former av anti-aging.

Ur ett holistiskt perspektiv måste man alltid titta på hela människan. Vårt biohacking-koncept bygger på fundamentala hörnstenar såsom kost, rörelse, meditation, god sömn, samhörighet, ett positivt mindset och omhändertagande av kropp och själ. Vi erbjuder produkter, tjänster, blodtester, vitaminer och behandlingar som kommer att göra skillnad. Genom att fokusera på livsstilsfaktorer som kost, fysisk aktivitet, sömn och stresshantering samt genom att mäta dina värden och testa dina biologiska förutsättningar kan vi hjälpa dig att minska inflammation och förbättra din hälsa.

Vi strävar efter att upptäcka de underliggande orsakerna till ditt tillstånd och arbetar för att stödja din kropp i dess naturliga läkningsprocess, vilket givetvis även inkluderar olika former av anti-aging-metoder.

Dr. Charles Longevity inkluderar:

Vitalitetsprogram

För dig som vill uppleva ökad energi och livskraft och leva ett långt och hälsosamt liv.

Rödljusterapi

Rödljusterapi har många positiva effekter såsom förbättrad sårläkning och ökad kollagenproduktion.

Inbody-scanning

En precis och detaljerad analays av din kropps sammansättning ur ett 360-perspektiv.

Funktionsmedicin

Cellulära näringsanalyser och funktionsgenetik för förbättrad hälsa och skönhet inifrån och ut.

Charles_hero_v4_mob

Dr. Charles vitalitetsprogram

Dr. Charles vitalitetsprogram är för dig som vill leva ett långt, vitalt liv och förbättra ditt dagliga tillstånd för att få mer energi och livskraft. Vitalitet är kopplat till hälsa och ungdomlighet, något de flesta av oss strävar efter. I vårt vitalitetsprogram ingår inbody-scanning, labb-tester samt möjlighet att få extra energi med rödljusterapi. Med vitalitetsprogrammet lär du känna och förstå din kropp på djupet och kan därmed förbättra din hälsa och uppleva en starkare livskraft.  

”Dr. Charles vitalitetsprogram baseras på medicinsk vetenskap och ska vara tillgängligt för alla som vill ha råd och hjälp med att förbättra sin hälsa.”

Dr. Charles Randquist, Grundare av Victoriakliniken 

Trygghetsgaranti

Rödljusterapi

Alla behöver ljus – utan ljus kan vi inte leva och det är extra viktigt då vi lever i ett land med lite solljus. Anledningen till att vi erbjuder rödljusbehandling och IR-ljus i samband med operationer hos oss är primärt på grund av dess positiva effekt på sårläkning och förbättring av hudens struktur.

Rödljusterapin har även andra fördelar som exemplvis föryngrande egenskaper genom ökad kollagensyntes. Genom att exponera huden för rött ljus kan hudcellerna stimuleras att producera mer kollagen, vilket i sin tur kan öka hudens fasthet och minska synligheten av fina linjer och rynkor. Utöver att främja kollagenproduktionen kan rödljusterapi också bidra till att förbättra hudens textur och ton. Det kan hjälpa till att minska synligheten av ojämnheter som ärr, solskador och pigmentfläckar genom att främja cellförnyelse och öka blodcirkulationen i huden.

Trygghetsgaranti
Trygghetsgaranti

Inbody-scanning

Inbody-scanning är en kroppssammansättnings-analys som ger dig snabb och pålitlig information om din kropp och dess sammansättning. Du får information om muskel- och fettmassa, muskelbalans, differensen mellan kroppens sidor och mängden visceralt fett.

Testet tar ca 2–3 minuter och genomförs av personal på kliniken. Inbody-analysen använder sig inte av empirisk data som påverkar testresultatet, vilket är anledningen att Inbody-scanning används i forskning och inom elitidrott och har en jämförbarhet mot DXA -röntgen på 98%.

Trygghetsgaranti

Skönhet på cellulär nivå

Labb-tester inför operation hänvisar till standardpanelen av tester som utförs för att säkerställa att en patient är lämplig för operation och för att minimera risker och komplikationer såväl under som efter operation. Man får även en god överblick över det allmänna hälsotillståndet. I vårt omfattande vitalitetsprogram erbjuder vi även andra blodprovstester till ett förmånligt pris. Man kan till exempel göra sin årliga check-up eller en djupare analys med mer precisa tester som är skräddarsydda utifrån just dig och dina förutsättningar. Detta kan man givetvis göra även om man inte har bokat en operation. Oavsett vilket labb-test du väljer så ingår alltid inbody-scanning samt en rödljusbehandling.

Trygghetsgaranti
Trygghetsgaranti

Funktionsmedicin

Att skönhet kommer inifrån är inte en floskel, det är vetenskapligt bevisat. Vi är därför stolta över att vi – som ett led i vårt holistiska arbete kring hälsa och välmående – nu kan erbjuda cellulära näringsanalyser och funktionsgenetik på Victoriakliniken. I samarbete med två av de främsta specialisterna i världen inom området – Mario Anthis och Christine Biri – har vi öppnat ett funktionsmedicinskt center med fokus på tarmhälsa och matintolerans. På så vis kan vi förbättra och komma tillrätta med en rad tillstånd och sjukdomar som till exempel IBS, nedsatt ämnesomsättning, accelererat åldrande, övervikt, depression, inflammationer, matintolerans och även skapa ökad livskvalitet för de som lider av autoimmuna sjukdomar.

Före- och eftervård

Alla patienter som bokar sin operation hos oss på Victoriakliniken erbjuds utan extra kostnad vårt vitalitetsprogram. Viitalitetsprogrammet är ett hälsopaket som inkluderar labb-tester (blodprover) inför operation, inbody-scanning och rödljusterapi utan extra kostnad. Något vi som klinik är ensamma om i Sverige att erbjuda.

Dr. Charles Randquist:

“När jag öppnade Victoriakliniken år 2000 så var syftet att erbjuda den bästa möjliga service och kirurgi inom estetisk plastikkirurgi, något jag med mina medarbetare kontinuerligt har arbetat med att förbättra. Vartefter åren har gått så har jag alltmer börjat införliva min holistiska syn på hälsa och skönhet med fokus och engagemang på wellness, longevity och anti-aging i min verksamhet.

Min läkarexamen tog jag vid Karolinska och 1996 specialiserade jag mig inom plastikkirurg på Sahlgrenska universitetssjukhuset Göteborg . Sedan 20 år har jag utbildat plastikkirurger internationellt inom estetisk plastikkirurgi. Jag har med mitt team opererat och föreläst över hela världen, på alla kontinenter. Jag har publicerat vetenskapliga artiklar, skrivit kapitel i läroböcker samt utvecklat nya operationstekniker och instrument.

Under hela denna tid har jag varit intresserad av en holistisk helhetssyn på hälsa och skönhet inifrån och ut. Många av dessa tankar har implementerats på mina kliniker, och ofta genomsyrat mina föreläsningar.

Då jag själv sedan mer än 30 år har anpassat mitt liv, för att skapa dom bästa förutsättningarna för ett friskare, hälsosammare och om möjligt längre liv med hjälp av fasta, noggrann kosthållning (medelhavskost), kosttillskott, inget socker, ingen alkohol, ej tobak, bastubad, vinterbad, meditation och regelbunden träning samt god sömn men framför allt en nära relation med min familj, vill jag nu dela med mig av mina erfarenheter baserad på den forskning vi idag känner till. Jag har ägnat 30 år åt yttre skönhet och har nu valt att ägna följande 30 år åt inre hälsa. Jag har därför tagit nästa steg och utökat min verksamhet med ett helhetskoncept under varumärket Dr. Charles.  Vi kommer under detta varumärke erbjuda det jag tror, baserat på forskning och vetenskap, kan ge möjligheten till ett längre, men framför allt ett friskare liv och ökat välmående medan vi lever.  Jag ser fram emot att bidra till att hjälpa människor att bygga en bra grund och hitta den rätta vägen och motivationen för en bättre livsstil. “

Biohacking

Genom olika former av så kallad “biohacking”, kan man optimera sin vikt, öka sin hjärnkapacitet och minska trötthet. Det kan även göra stor skillnad med relevanta råd – anpassade efter individen – beträffande förändringar i livsstil vad beträffar kost och träning. Ännu bättre blir resultatet om man kompletterar med exempelvis ljusbehandlingar med olika våglängder eller infrarött ljus som stärker hud, vävnad och minskar inflammationer i kroppens största organ: huden.