Funktionsmedicin

Att skönhet kommer inifrån är inte en floskel, det är vetenskapligt bevisat. Vi är därför stolta över att vi – som ett led i vårt holistiska arbete kring hälsa och välmående – nu kan erbjuda cellulära näringsanalyser och funktionsgenetik på Victoriakliniken.

Victoriakliniken_tarmhalsa

I samarbete med två av de främsta specialisterna i världen inom området – Mario Anthis och Christine Biri – har vi öppnat ett funktionsmedicinskt center med fokus på tarmhälsa och matintolerans. På så vis kan vi förbättra och komma tillrätta med en rad tillstånd och sjukdomar som till exempel IBS, nedsatt ämnesomsättning, accelererat åldrande, övervikt, depression, inflammationer, matintolerans och även skapa ökad livskvalitet för de som lider av autoimmuna sjukdomar.

Nedan får du en överblick över de tester och behandlingar som vi erbjuder på Victoriakliniken. Klicka dig in på respektive behandling för att läsa mer om våra tester samt de åtgärder och program som vi utformar utifrån analyser som bygger på avancerad laboratoriedata på såväl cellulär som genetisk nivå.

Våra tester för tarmhälsa och matintolerans

ALCAT-test >>
– Analys och nutritionsplanering för optimerad ämnesomsättning, förbättrad tarmhälsa och stärkt immunförsvar.

CICA-analys >>
– Analys och behandling av glutenintolerans, IBS och Crohns sjukdom.

CNA-test (cellulär näringsanalys) >>
– Analys och nutritionsplanering för att optimera ämnesomsättning, antioxidantkapacitet, cellernas förmåga att tillgodogöra sig näring och bromsa fysiskt åldrande.

Telometerlängd-test >>
– Test och utvärdering med syfte att bromsa cellulärt åldrande och upptäcka metaboliska störningar och kroniska sjukdomar relaterade till ditt DNA.

Methyldetox-profilering >>
– Testar kritiska gener i metyleringsprocessen kopplade till en rad kroniska sjukdomar och tillstånd som till exempel cancer, kardiovaskulära sjukdomar, autism, Alzheimers och ADHD.