Dr. Charles vitalitetsprogram

Dr. Charles vitalitetsprogram är för dig som vill leva ett långt och vitalt liv och förbättra ditt dagliga tillstånd med ökad energi och livskraft.

Vitalitetsprogrammet ger oss möjlighet att guida dig mot ett bättre liv på individuell nivå genom analyser på cellulär nivå, labb-tester, kroppssscanning och rödljusterapi.

Vitalitetsprogrammet erbjuds kostnadsfritt till alla patienter som skall genomgå kirurgi på Victoriakliniken, något vi som klinik är ensamma om att erbjuda i Sverige. Även du som inte ska genomgå kirurgi på Victoriaklkliniken är givetvis välkommen att boka vitalitetsprogrammet. Du finner alla våra paketerbjudanden lägre ned på sidan.

Victoriakliniken_brostförstoring

Tidsbokning och instruktioner

När du bokar en operation på Victoriakliniken skickas automatiskt en remiss till din närmaste Unilabs.

  • Om du önskar boka vitalitets-programmet ringer du oss på 08-530 210 00.
  • Blodprovet tas på fastande mage och före kl. 10.00.  Du kan dricka kaffe eller te, dock utan mjölk, socker eller sötningsmedel.
  • Undvik fet mat och alkohol dagen före provtagningen.
  • Tre dagar efter blodprovet ringer du kliniken och bokar tid för provsvar. I samband med det kommer du att få göra en inbody-scanning.
  • Du kan även boka din rödljusbehandling samma dag eller längre fram när det passar dig. Ange i så fall: vitalitetsprogrammet – rödljusbehandling.

För blodprovssvar, inbody-scanning och rödljusterapi besöker du Victoriakliniken på Karlavägen 89, Stockholm.

ALCAT-test

Labb-tester

Labb-tester inför operation hänvisar till standardpanelen av tester som utförs för att säkerställa att en patient är lämplig för operation och för att minimera risker och komplikationer såväl under som efter operation. Man får även en god överblick över det allmänna hälsotillståndet. I vårt omfattande vitalitetsprogram erbjuder vi även andra blodprovstester till ett förmånligt pris. Man kan till exempel göra sin årliga check-up eller en djupare analys med mer precisa tester som är individuellt anpassade. Detta kan man givetvis göra även om man inte har bokat en operation. Oavsett vilket labb-test du väljer så ingår alltid inbody-scanning samt en rödljusbehandling.

Inbody-scanning

Inbody-scanning är en kroppssammansättningsanalys som ger dig snabb och pålitlig information om din kropp och dess sammansättning. Förutom fördelningen av muskel- och fettmassa får du även information om din muskelbalans, differensen mellan sidorna och mängden visceralt fett.

Hur fungerar Inbody-scanning?
InBody är en bio-impedansvåg. När du gör en mätning skickas svag ström genom kroppen. Olika vävnader i kroppen har olika resistens (leder ström olika bra) vilket bidrar till att man kan få fram kroppssammansättningen. Strömmen är väldigt svag och det känns ingenting när den skickas genom kroppen.

Testet tar ca 2–3 minuter och genomförs snabbt och smidigt av personal på kliniken. Bio-impedansmätaren som används har åtta mätpunkter. Mätprocessen är enkel då du står barfota på en plattform samtidig som du håller i två handtag. För bästa resultat av mätningen ska den helst ske innan frukost. Mäter man sig vid andra tider på dygnet så ska man inte ha ätit på minst två timmar. Det viktigaste är att det är samma förutsättningar vid varje mätning för att kunna få jämförbara resultat. Inbody-scanning använder sig inte av empirisk data som påverkar testresultatet, därför används inbody-scanning i forskning och inom elitidrott och har en jämförbarhet mot DXA-röntgen på 98% (DXA är benmineralmätning).

Vad kan du mäta?
När du ställer dig på en våg och ser att du har gått ned ett kilo, vad är det egentligen du har gått ner? Ett kilo fett? Vätska? Muskler? Genom att analysera din vikt med kroppskomposition kommer du att få en bättre förståelse för förändringar i din kropp på ett sätt som du kan följa ordentligt.

En inbody-analys hjälper dig att lägga upp en strategi utifrån just dina förutsättningar och målsättningar, den förenklar träningsuppföljningen och resultaten blir tydligare. Du får ett gediget underlag för att skapa en livsstil som är baserat på fakta om din kropp. Att kunna följa upp din satsning genom att se nuläge och sen mäta förändringen i din kroppssammansättning är mycket motiverande.

Rödljusterapi

Alla behöver ljus – utan ljus kan vi inte leva och det är extra viktigt då vi lever i ett land med lite solljus. Anledningen till att vi erbjuder rödljusbehandling och IR-ljus i samband med operationer hos oss är primärt på grund av dess positiva effekt på sårläkning och förbättring av hudens struktur.

Rödljusterapin har även andra fördelar som exempelvis föryngrande egenskaper genom ökad kollagensyntes. Genom att exponera huden för rött ljus kan hudcellerna stimuleras att producera mer kollagen, vilket i sin tur kan öka hudens fasthet och minska synligheten av fina linjer och rynkor. Utöver att främja kollagenproduktionen kan rödljusterapi också bidra till att förbättra hudens textur och ton. Det kan hjälpa till att minska synligheten av ojämnheter som ärr, solskador och pigmentfläckar genom att främja cellförnyelse och öka blodcirkulationen i huden.

Hur går det till?
Du ligger på en rödljussäng och exponeras för både rött ljus och nära infrarött ljus. Våglängderna är 660 nm rött ljus och 850 nm nära infrarött ljus vilket är effektivt och helt ofarligt, men mycket hälsofrämjande.

En annan fördel med rödljusterapi är dess smärtlindringspotential. Det röda ljuset kan lindra muskel- och ledvärk samt minska inflammation i kroppen. Detta gör ljusterapin till en fördelaktig behandling för de som lider av till exempel rygg- eller nacksmärta.

Rödljusterapi är en säker och icke-invasiv behandlingsmetod som kan användas på alla hudtyper och hudfärger. Det kräver ingen återhämtningstid och kan enkelt utföras med hjälp av speciella enheter.

Sammanfattningsvis är rödljusterapi en naturlig och skonsam behandling för att förbättra hudens hälsa och utseende. Genom att främja kollagenproduktion, förbättra hudens textur och ton samt lindra smärta och inflammation har rödljusterapi blivit ett lovande verktyg inom hälsans värld. Så om du letar efter en icke-invasiv metod för att förbättra din hudhälsa och hälsa överlag så kan rödljusterapi vara värt att prova.

Om du vill boka endast rödljusterapi-behandling gör du det via vår vanliga bokning. 

Våra olika vitalitetspaket:

Vitalitetsprogrammet Pre-Check Up | Inbody-scanning och rödljusbehandling
999 kr

Detta blodprov är utformat för pre-kirurgisk utvärdering och är skräddarsytt för grundläggande hälsoscreening och täcker grundläggande hälsomarkörer som antal blodkroppar,hjärthälsan kolesterolnivåer, immunförsvaret, njurfunktionen, leverstatus, järnstatus och viktiga metaboliska indikatorer som blodsocker. Den är idealisk för rutinmässiga hälsokontroller och för patienter som behöver en snabb överblick över sitt allmänna hälsotillstånd.

Vitalitetsprogrammet General Check Up | Inbody-scanning och rödljusbehandling 1.499 kr

Detta omfattande blodprov bedömer olika hälsoparametrar. Testet inkluderar fullständigt blodvärde, lever- och njurfunktionstester, sköldkörtelfunktioner, sköldkörtelrubbningar, långsiktig glukoskontroll och andra viktiga parametrar.

Vitalitetsprogrammet Extensive Check- up | Inbody-scanning och rödljusbehandling 3.900 kr

Detta omfattande test är designat för en djupgående hälsoanalys. Den täcker ett brett utbud av markörer inklusive att man tittar på den ökade risken på hjärt/kärlsjukdom, bedömer insulin-produktionen, brist på B12, nivån av D-vit, Magnesium, Kalium, Fosfat, hormonnivåer, detaljerad lipidprofil, omfattande metabolisk panel och mer. Det är särskilt lämpligt för patienter med komplex medicinsk historia eller de som söker en grundlig hälsoutvärdering.

Vitalitetsprogrammet Extensive Female Check-up | Inbody-scanning och rödljusbehandling 4.900 kr

Detta test är speciellt framtaget för kvinnor och inkluderar alla parametrar för Extensive Check- Up med ytterligare fokus på kvinnors hälsofrågor. Den täcker hormonbalanser, inklusive orsaken till överfunktion samt underproduktion av sköldkörtel- och reproduktionshormoner, och andra könsspecifika markörer. Det är idealiskt för omfattande hälsoundersökningar hos kvinnor, särskilt de i reproduktiv ålder eller upplever klimakteriebesvär.

Vitalitetsprogrammet Man Check- up | Inbody-scanning och rödljusbehandling 4.900 kr

Detta test är speciellt framtaget för kvinnor och inkluderar alla parametrar för Extensive Check- Up med ytterligare fokus på kvinnors hälsofrågor. Den täcker hormonbalanser, inklusive orsaken till överfunktion samt underproduktion av sköldkörtel- och reproduktionshormoner, och andra könsspecifika markörer. Det är idealiskt för omfattande hälsoundersökningar hos kvinnor, särskilt de i reproduktiv ålder eller upplever klimakteriebesvär.