Hakplastik

Hakplastik är idag ett väldigt vanligt ingrepp för att skapa en bättre proportion samt balans i ansiktet, ofta i kombination med näsplastik. Det kan finnas många skäl till att förändra hakan eller kinderna, men målet är att ge hakpartiet tydliga drag som harmonierar med ansiktet, framför allt i profil.

Hakplastik

Om operationen

En hakplastik kan utföras i lokalbedövning eller narkos. Ärren placeras vanligtvis under hakan. Vanligtvis används hakimplantat av silikon. Dessa kan fås i olika storlekar och former. En förstoring kan dock även ske med fett.

Före operationen

Utifrån varje patients unika förutsättningar, diskuterar vi öppet och berättar om de olika metoder som finns att tillgå för att uppnå det bästa resultatet.

Under operationen

Operationen utförs under narkos eller lokalbedövning och man går hem ett par timmar efter ingreppet. De första dagarna kommer det att strama och dra i såren men du kommer inte att ha mer ont än att det räcker med milda smärtstillande mediciner som till exempel Alvedon. Du får med dig de mediciner du behöver hem.

Efter operationen

Återbesök sker vanligen inom en vecka tillsammans med din plastikkirurg på kliniken. Då tas stygnen bort. Oftast bleknar ärren fint och bli till små tunna vita streck.

Resultat

Det slutliga resultatet kommer inte att synas omedelbart. Under de första 72 timmarna kommer du att vara svullen.  Mellan tre till sex månader efter operationen kommer den slutliga formen att bli synlig.

Snabbfakta om operationen

Operationstid: 45 minuter

Tid på kliniken: 3-6 timmar

När kan patienten gå tillbaka till jobbet: 3-7 dagar

Före- och efterbilder

InnanEfter

21 år

InnanEfter

22 år

InnanEfter

22 år, 170 cm, 58 kg, 0 barn

InnanEfter

30 år, 188 cm, 90 kg, 0 barn

InnanEfter

32 år, 165 cm, 55 kg, 0 barn

InnanEfter

41 år, 171 cm, 58 kg, 3 barn

InnanEfter

41 år, 184 cm, 74 kg, o barn

InnanEfter

43 år, 182 cm, 82 kg, 0 barn

Glad att jag valde Victoriakliniken! Fantastiskt omhändertagande, engagerad personal, man känner verkligen att dom bryr sig. Vacker och harmonisk miljö. Supernöjd med resultatet! Rekommenderas varmt på alla sätt!

Pris

Vi har valt att inte ha en fast prislista då varje patient är unik med unika förutsättningar. Dessutom är det ofta först vid konsultationen som vi tillsammans med dig kommer fram till vilket eller vilka ingrepp som är lämpligt för att nå ett vackert slutresultat. Hos oss ingår, förutom själva operationskostnaden, narkosen, läkemedel, återbesök, gördel och behå och i de flesta fall minst en övernattning efter operationen.

I stort sett visas alla priser inklusive moms, då alla ingrepp och behandlingar förutom de som görs av medicinska skäl är momsbelagda sedan årsskiftet 2014/2015. I de fall där priset anges exklusive moms beror det på att dessa ingrepp alltid utförs på medicinsk grund. (Pris nedan inkluderar moms)

Hakförstoringsplastik
fr 45 000 kr
<