Bröstförstoring

Idag är bröstförstoring med hjälp av implantat ett av de vanligaste estetiska ingreppen hos kvinnor. Skälen varierar, men det vanligaste är att en kvinna upplever sina bröst som oproportionerliga till resten av kroppen.

Bröstförstoring görs även som en rekonstruktion efter en bröstcanceroperation.

Prisindikation
Ingrepp/Behandling Från (inkl. moms)
Bröstförstoring inkl. garanti 48 000 kr
Ingår: Logi, läkemedel, anestesi & kompressionsplagg

Implantat

På marknaden finns en mängd olika bröstimplantat. Victoriakliniken använder enbart implantat som innehåller en fastare form av silikongel, geléhallonimplantat. Dessa finns med både texturerad och så kallad nano-texturerad yta.

Metod

Implantaten kan läggas på eller under bröstmuskeln. Snitten läggs i de allra flesta fall i det naturliga vecket under bröstet. Detta tillvägagångssätt ger minst komplikationer och minst risk för patienten. Placeringen gör att ärren nästan blir omöjliga att se.

Utifrån dina biologiska förutsättningar och önskemål väljs operationsmetod och typ av implantat.

Operation

Operationen utförs i narkos, vilket betyder att du sover och är smärtfri under hela ingreppet. Du stannar kvar en natt på Victoriakliniken med all service och säkerhet det innebär. Morgonen efter operationen får du åka hem. Räkna med en viss svullnad och ömhet som är värst andra till tredje dygnet för att sedan avta. Du får med dig alla smärtstillande mediciner hem och efter tre veckor kommer du till oss för stygntagning och kontroll.

Därefter kommer du på en 6 månaders kontroll då vi tar efterbilder. Genomsnittspatienten svarar, på en skala från 1-10 hur nöjd hon är med sina bröst, 9.1 redan 6 månader efter operation som från början är ligger på 3. Bättre betyg kan vi inte få.

Före ingreppet
8 månader efter ingreppet

Före/Efter Bilder

I detta galleri kan du se våra senaste patienter. Du kan även se alla patienter eller söka efter patienter med dina förutsättningar.

Komplikationer

Precis som vid alla typer av operationer, finns alltid en viss risk för att komplikationer tillstöter vid en bröstförstoring. En del problem har med själva operationen att göra, såsom blödning, smärta, allergi mot bedövningsmedel/narkos mm. Dessa gäller mer generellt för alla operationsformer.

Här listar vi de vanligaste långsiktiga komplikationerna som har att göra med just bröstförstoringar, och det faktum att man vid en bröstförstoring introducerar ett främmande material i kroppen – implantatet.

Min Operation

Ända sedan tonåren har jag haft komplex…

Ända sedan tonåren har jag haft komplex för mina outvecklade bröst. De stannade av i tillväxten och förblev platta. Jag dolde det genom vadderade BH:ar. Semester- och badperioder var värst. Letade alltid länge och väl…

 

Erika

Min Operation

Det har nu gått fyra månader…

Det har nu gått fyra månader sedan Dr Charles Randquist gjorde min bukoperation på Victoriakliniken. Jag är fortfarande jättenöjd och resultatet är över förväntan fantastiskt bra. Han är verkligen duktig! Jag tar det från…

 

 

Erika

3D Animationer

Här kan du titta på 3D-animationer som förklarar i detalj hur en bröstförstoring går till, och vad som händer före, efter och under operationen.

Pris

Vi har valt att inte ha en fast prislista då varje patient är unik med unika förutsättningar. Dessutom är det ofta först vid konsultationen som vi tillsammans med dig kommer fram till vilket eller vilka ingrepp som är lämpligt för att nå ett vackert slutresultat. Hos oss ingår, förutom själva operationskostnaden, narkosen, läkemedel, återbesök , gördel och behå och i de flesta fall minst en övernattning efter operationen.

Här kan du läsa mer om vad som ingår när du bokar en operation på Victoriakliniken.

I stort sett visas alla priser inklusive moms, då alla ingrepp och behandlingar förutom de som görs av medicinska skäl är momsbelagda sedan årsskiftet 2014/2015. I de fall där priset anges exklusive moms beror det på att dessa ingrepp alltid utförs på medicinsk grund.

 

Ingrepp/Behandling Från (inkl. moms)
Bröstförstoring 48 000 kr
Bröstförstoring + lyft 78 000 kr

Ingår: Logi, läkemedel, anestesi &
kompressionsplagg

 

Dokument om bröstförstoring ÖPPNA PDF