Hudbehandlingar

Hudbehandlingar

Vår hud är uppbyggd av olika lager. Skador eller obalans i de olika lagren kan visa sig som bland annat ojämnheter, pigmentfläckar och rodnader. Vi är alla unika och har därmed olika problemområden.

För att få huden att må och se så bra ut som möjligt behöver man oftast behandlas i flera av lagren. Vi har därför utvecklat ett flertal olika behandlingspaket som anpassas efter just dina individuella behov. På så vis kan vi hjälpa din hud att må så bra som möjligt. Du kan välja en behandling som fokuserar på ett lager eller ett behandlingspaket som behandlar flera av dina lager.

 

1. Ansiktsbehandlingar

ZO Skin Health Stimulation Peel

Zo Stimulation Peel är en kemisk peeling som passar alla hudtyper och ger omedelbar lyster och glow i huden. Detta är en stimulerande behandling som ökar cellförnyelsen och bekämpar linjer och rynkor då den innehåller tre effektiva syror med aktiva ingredienser. Denna peel rekommenderas som en kur för ett långvarigt och mer kraftfullt resultat.

Innehåll:
– Mjölksyra
– Citronsyra
– Glykolsyra
– Betaglukan
– Sichuanpepperfruktextrakt

Innan behandlingen förbereder och avfettar vi huden med en Peel prep för bättre penetration av Stimulator Peel-lösningen.

Innehåll:
– Kojicsyra
– Extrakter från Praktfrossört
– Avslutningsvis återfuktas huden med hjälp av en fuktgivande mask.

Innehåll:
– Aloe Vera
– Flavonoider från myntablad
– Bladsaft från Aloe Vera
– Extrakter från brunalger (chlorella vulgaris: återfuktar och binder fukt)

ZO Skin Health Brightening Treatment

ZO Skin Brightening treatment är en uppljusande samt fuktgivande hudbehandling som förebygger fina linjer och rynkor. Behandlingen stimulerar och jämnar ut hudtonen samt tillför och återställer fuktbalansen i huden omedelbart. Denna behandling är formulerad för patienter med pigmenteringar eller melasma som vill jämna ut hudtonen med hjälp av ZO Skin health’s kemiska peeling, som avslutas med en speciell Skin Brightening ansiktsmask.

Innehåll:

– Bladextrakt från grönt tefermenterat.
– Sojaproteinderivat (återfuktande ämnen)
– Bladsaft från Aloe Vera
– Tokoferolacerat (antioxidanter som ger huden ett skyddande lager.

Microneedling

Microneedling är en avancerad behandling med en teknik som ursprungligen härstammar från Korea, där vi på ett naturligt sätt ökar hudens kollagentillväxt. Microneedling blir alltmer populär som behandlingsmetod för en rad olika hudproblem, t ex:

 • Huduppstramning, och föryngring
 • Fina linjer och rynkor
 •  Stora porer
 •  Oren hud, acne
 • Milier, Keratosis pilares
 •  Pigmenteringar
 • Ärr

Varje enskild behandling avslutas med en sheetmask från ClinicCare, innehållande lågmolekylär hyaluronsyra (0,5%) för att ge huden en boost och långvarig återfuktning.

Sheetmaskerna finns i tre olika varianter:
– EGF Pure mask: Antiinflammatorisk mask som är lugnande och reparerar huden.
– EGF Glow mask: Antipigmenterande mask som återfuktar på djupet och jämnar ut solskador i huden.
– EGF Refresh tightening mask: Uppstramande anti-age mask som innehåller botoxliknande effekt (Argireline/hexapeptide-8).

2. Illuminating Facial

Illuminating Facial

Diamondbrasion är en skonsam metod för borttagning av det förtjockade hudlagret med döda hudceller som ger en grå och trött hudton. Mjukt och skonsamt slipas huden mekaniskt genom att en tunn stråle med mikroskopiska partiklar av aluminiumoxid studsar fram och tillbaka mot huden med hjälp av ett vakuum – varpå de döda hudcellerna avlägsnas.

Dermabrasion

Huden blir sammetslen och får fin lyster. Behandlingen reparerar solskador, stödjer kollagenproduktionen, minskar förekomsten av fina linjer, torra fläckar, ytorrhet, rynkor, ojämn hudton och djuprengör porer (blackheads & whiteheads) som i sin tur motverkar uppkomst av acne och utslag.

3. Extensive Dermal Repair

Extensive Dermal Repair

Microneedling orsakar en kontrollerad skada med hjälp av små mikroskopiska nålstick i huden. Som en naturlig reaktion vill kroppen reparera skadan. Tillväxtfaktorer frigörs och huden börjar producera nytt kollagen. Det bildas även nya kapillärer i huden. Resultatet blir en föryngring av huden samt en förbättring av hudens struktur. Microneedling behandlar effektivt bl.a. ärrvävnad, trött och glåmig hy, förstorade porer, fina linjer och rynkor. I regel krävs en kur på 3-6 behandlingar för att uppnå önskat hållbart resultat även om man redan efter en behandling ser tydlig skillnad på huden.

AEROLASE NEO – Medicinsk, Estetisk laser

Intensiv, avancerad hudföryngring med laserAerolase NEO bygger på den senaste lasertekniken som behandlar på ett unikt skonsamt, säkert och effektivt sätt tecken på åldrande för alla hudtyper och hudtoner.
Energin passerar genom huden för att selektivt fokusera på en kombination av melanin, hemoglobin, och vatten i hudens vävnad utan negativa effekter – vilket resulterar i klar, frisk hud.

NEO behandlar även framgångsrikt:

 • Oönskad hårväxt
 • Rynkor och hudslapphet
 • Ojämn hudton eller textur
 • Förstorade porer, akne eller akne-ärr
 • Ådernät eller röda fläckar
 • Rosacea eller annan diffus rodnad
 •  Solskador, åldersfläckar, fräknar eller lesioner,
 • Melasma, ärr eller hudbristningar.
 • Laser hair removal or skin rejuvenation

För att påskynda resultatet, kombinerar vi NEO med en lätt kemisk peeling. Kemisk peeling förbättra hälsan och utseendet på huden genom att ta bort döda hudceller och stimulera nya att växa. Peelingen snabbar upp den cellulära omsättningen av epidermis. NEO kan användas ensamt en enda behandling, men med dessa två behandlingar tillsammans kan vi erbjuda våra patienter en kraftfull kombination för att förbättra hudens tillstånd.
Genom att lägga till Microneedling för vissa hud-tillstånd får patienten fördelen genom att man behandlar olika huddjup och stimulering XYZ av huden. Dermapen™ stimulerar huden att regenerera och reparera sig själv på ett säkert och naturligt sätt. Mikro-nålar kan en dela på porerna i det översta hudlagret utan att skada den. Detta stimulerar naturligt kollagen och elastin produktion i huden och är säkert att använda på olika delar av kroppen för en mjukare, ljusare, friskare och yngre hud.

Randquist Anti-Aging Secret Formula

Detta djupgående och unika hudbehandlingspaket kombinerar det bästa av tre möjliga världar (PRP, laser, Microneedling) genom att arbeta i alla hudens olika lager. Patienterna ser långsiktiga och kortsiktiga resultat på hudstruktur, lyster och klarhet. Genom att kombinera NEO-laser och Microneedling stärker vi kollagenproduktionen och tar bort pigmentering och rodnader. Trombocyt-rik plasma (PRP) består av regenerativa tillväxtfaktorer som stimulerar hudläkning och kollagenproduktion för att hjälpa huden att läka naturligt. Denna kombination ger dig en omedelbar glöd samt en mjukare, ljusare, friskare och yngre hud. Effekterna sitter i upp till 6 månader.

4. Victoriakliniken Signature Laser Peel och Hudrenovering

Victoriakliniken Signature Laser Peel och Hudrenovering

AEROLASE ERA möjliggör en helt skräddarsydd hudförnyelse baserad på varje patients individuella behov. ERA kan användas för både ytlig och djup laserbehandling och skapar märkbara resultat efter en enda behandling med minimal påverkan på allmäntillståndet.
ERA kombinerar precisionen hos hudföryngring med hel-områdes erbium-laser, med den minimala nedtiden vid hudföryngring med fraktionslaser, vilket resulterar i bättre patientresultat efter bara en behandling.

Djupet hos varje laserpuls kontrolleras exakt, vilket resulterar i en enhetlig penetration över det behandlade området och eliminerar skador på den omgivande vävnaden. Detta möjliggör en unik strategi för att ta itu med varje patients individuella behov och för att anpassa behandlingen specifikt till dem.

ERA är den kompletta lösningen för alla behov av hudrenovering, från ytliga indikationer såsom problem med hudton, textur och solskador till svårare tillstånd såsom kråksparkar, rökrynkor, och ärr-revidering och allt däremellan.

5. Hudvårdsprodukter

Zo Skin Health

För mer än 35 år sedan etablerade Dr Zein Obagi konceptet frisk hud och utvecklade då samtidigt behandlingar och hudvårdsprotokoll som bidrog till att skapa en friskare och mer balanserad hud.
Med Zo Skin Health har Dr Obagi vidareutvecklat terapeutiska behandlingar som kan användas oavsett hudtillstånd, ålder, kön och etnicitet.

 

Baserat på den allra senaste teknologin inom hudvård – bioteknologiska komplex, stamcellskompononter från växtriket och flerfunktionella leveranssystem – har dessa produkter och protokoll blivit optimerade för att täcka alla behov för en frisk hud. De vårdar, stärker och skyddar huden mot miljöskador och underhåller också resultatet av medicinska behandlingar.

Noon Aestethics

Noon Aesthetics är en serie avancerade hudvårdsprodukter som innehåller en mycket hög koncentration av aktiva ingredienser, som till exempel mjölksyra och retinol. Tack vare den patenterade lösningen DermaShield, som skyddar huden mot eventuella biverkningar, är produkterna mycket effektiva vid behandling av en rad olika hudtillstånd.

 

Patientomdömen

”Proffsig och kunnig klinik där man får ett varmt bemötande som kund.”

Nadine