Marina Bjälkdal

2023 06 12

Vår operationssjuksköterska Marina Bjälkdal har i dagarna arbetat hos oss i hela 18 år! Marina är våra kirurgers högra hand och har rest världen runt och opererat tillsammans med vår grundare Charles Randquist. Alltifrån sjukhus i Vietnams djungel till storstäder i kina eller Singapore, bara för att nämna några ställen. Hon är lugnet i stormen och alltid ett steg före med all sin erfarenhet. När Marina inte står på operation, ansvarar hon för våra PRP-behandlingar i hår, ansikte och i ärrvävnad samt utför fantastiska skulpteringar i ansikten som injektionssköterska. Det är lätt att luras av Marinas ödmjukhet, men med många års erfarenhet är Marina med sitt estetiska sinne en mästare på såväl botox som fillers i läppar och ansikte. Vi är otroligt stolta över att en sådan kraft som Marina, i vårt team!

Läs gärna intervjun med Marina för att lära känna henne bättre. 

 

Vad heter du?
Jag heter Marina och arbetar som sjuksköterska här på Victoriakliniken 

 

Vad har du för utbildning?
Jag är utbildad som sjuksköterska med specialitet inom operation i Ryssland, Sankt Petersburg, där jag ursprungligen kom från till Sverige 1996.  Väl i Sverige tog jag svensk examen som sjuksköterska och har även den Norska, en examen jag aldrig har utnyttjat, då jag trivts så bra här i Sverige, där mina barn även är uppvuxna.

 

Hur ser en dag ut?
Eftersom jag både är operationssjuksköterska och injektionssjuksköterska är dagarna olika. På injektionsdagarna träffar jag många patienter, vilket gör att jag lär mig något nytt varje dag. Varje patient är unik och jag försöker verkligen alltid vid ett första besök förstå vad deras målbild och önskemål är. Därefter pratar vi och jag använda min erfarenhet för att ge dom ett resultat som motsvarar önskemålen på ett säkert sätt. Detta arbete är väldigt självständigt och jag är väldigt nära mina patienter. På operationsdagarna jobbar jag mest med våra plastikkirurger. Ställer i ordning alla operationsinstrument, tvättar och förbereder patienten för kirurgerna så att deras fokus kan vara på att operera. Allt annat ska bara fungera. Även här lär jag mig nya saker varje dag även fast jag har jobbat länge och med många olika typer av ingrepp. 

 

Vad är det roligaste med ditt jobb?
Jag lär mig något nytt varje dag, erfarenheten fylls på, vilket gör arbetet roligt och intressant. Dagarna flyger fram och det är mycket skratt och glädje med mina fantastiska arbetskamrater. Att arbeta i ett Team som vi gör på Victoriakliniken är otroligt stimulerande och vi alla hjälps åt för att ta hand om våra patienter.

 

Kan du berätta om en särskild händelse eller minne som du bär med dig från ditt yrkesliv?
Jag ska berätta två. När jag pluggade i Sankt Petersburg hade vi en fantastisk lärare från ett militärsjukhus. Han var allmänläkare, kirurg och docent. Han hade inga böcker och vi behövde inte skriva något. Han berättade historier om hur vi människor är och jämförde detta med kunskaper vi skulle lära oss. Kunskaper om livet jag hade med mig till Sverige och något jag har stor nytta av.

Den andra är från min första resa med Dr Randquist till Vietnam. Jag kommer såväl ihåg att när vi landade, steg ut genom entrén, trött och inte så fräsch, så stod det massvis med fotografer och TV team som skulle intervjua oss. Det hängde stora banderoller med Dr Randquist ansikte på husväggar och vi blev behandlade som rockstjärnor. En fantastisk resa av många därefter. Men detta var en annan och ny värld för mig och något jag alltid kommer att minnas.