fbpx

Bröstlyft

Bröstlyft är ett av de vanligaste estetiska ingreppen hos kvinnor. Ibland kombineras bröstlyft med bröstförstoring genom att bröstimplantat läggs in.

Skälen till bröstlyft varierar, men det vanligaste är att kvinnan upplever sina bröst som hängiga och oproportionerliga i förhållande till resten av kroppen. Efter graviditet och amning minskar brösten ofta i storlek, hänger till sig och förlorar sin form. En hängande och slapp byst kan även vara ärftlig eller uppkomma efter mer eller mindre kraftig viktnedgång.

Prisindikation
Ingrepp/Behandling Från (inkl. moms)
Bröstförstoring + lyft
78 000 kr
Bröstlyft
55 000 kr
Ingår: Logi, läkemedel, anestesi & kompressionsplagg

Operation

Operationen utförs i narkos, vilket betyder att du sover och är smärtfri under hela ingreppet. Om det rör sig om ett litet lyft kan du gå hem senare samma dag. Om det däremot är ett större lyft eller om lyftets kombinerats med en bröstförstoring så får du stanna kvar en natt efter operationen.

Uppföljning

De första dagarna kommer det att strama och dra i såren men du kommer inte att ha mer ont än att det räcker med milda smärtstillande mediciner. Vi tillhandahåller alla mediciner du behöver.

Ofta träffas vi på återbesök efter en vecka för sårkontroll och efter tre veckor för stygnborttagning.

Metod

Vid det så kallade crescentlyftet tas lite hud bort ovanför bröstvårta och vårtgård varvid ärret blir halvmånformat i övre ytterkanten av vårtgården. Ibland behöver man ta bort mer hud runt hela vårtgården och ärret hamnar då i ytterkant av hela vårtgården. Om brösten är slappa och då bröstvårtorna hänger mycket behöver man ta bort ännu mer hud. I dessa fall får man ett ärr runt vårtgården, ett lodrätt ärr rakt från vårtgården ner till bröstvecket och ett kort, horisontellt ärr i själva bröstvecket. Ärret får härmed formen av ett ankare och kallas även ”ankarärr”. Ärren läker oftast mycket fint och blir till små tunna, vita streck.

Före ingreppet
8 månader efter ingreppet
Före ingreppet
8 månader efter ingreppet
Före ingreppet
8 månader efter ingreppet
Före ingreppet
8 månader efter ingreppet
Före ingreppet
8 månader efter ingreppet
Före ingreppet
8 månader efter ingreppet

Före/Efter Bilder

I detta galleri kan du se våra senaste patienter. Du kan även se alla patienter eller söka efter patienter med dina förutsättningar.

Pris

Vi har valt att inte ha en fast prislista då varje patient är unik med unika förutsättningar. Dessutom är det ofta först vid konsultationen som vi tillsammans med dig kommer fram till vilket eller vilka ingrepp som är lämpligt för att nå ett vackert slutresultat. Hos oss ingår, förutom själva operationskostnaden, även narkosen, läkemedel, återbesök, gördel och behå och i de flesta fall minst en övernattning efter operationen.

Här kan du läsa mer om vad som ingår när du bokar en operation på Victoriakliniken.

I stort sett alla priser visas inklusive moms, då alla ingrepp och behandlingar förutom de som görs av medicinska skäl är momsbelagda sedan årsskiftet 2014/2015. I de fall där priset anges exklusive moms beror det på att dessa ingrepp alltid utförs på medicinsk grund.

 

Ingrepp/Behandling Från (inkl. moms)
Bröstlyft 55 000 kr
Bröstförstoring + lyft 78 000 kr

Ingår: Logi, läkemedel, anestesi &
kompressionsplagg

Dokument om bröstlyft ÖPPNA PDF