fbpx

Fettsugning Haka/Hals

Fettsugning kan användas för att ”skulptera” området runt hals och haka. Detta område är ofta svårt att förbättra genom normal viktnedgång. Fettsugning skall dock inte betraktas som en viktminskningsmetod.

En positiv faktor är att fett som avlägsnats inte kan återkomma, eftersom fettcellerna inte förnyas, utan bara växer och krymper, vilket gör fettsugning till en utmärkt metod att använda lokalt.

En yngre person har ofta en mer elastisk hud, vilket ger det bästa resultatet. Hur mycket huden kan dra sig samman efter fettsugningen är avgörande för hur slutresultatet blir.

Prisindikation
Ingrepp/Behandling Från (inkl. moms)
Fettsugning haka/hals 20 000 kr
Ingår: Logi, läkemedel, anestesi & kompressionsplagg

Operation

Fettcellerna i området förstörs och sugs ut med hjälp av undertryck. Små snitt, ungefär 5 mm långa görs där ett ”sugrör” förs in. Dessa snitt lämnar mycket små, nästan osynliga ärr.

Efter Operation

På Victoriakliniken utförs operationen alltid under narkos, men normalt går Du hem redan samma dag. Oftast mår man bra bara på några dagar efter en fettsugning hals, och kan återgå till jobbet.

Under de första tre veckorna efter en fettsugning ska Du normalt bära en gördel, både dag och natt. Därefter ska den bäras i tre veckor till, nattetid. Vid en mindre fettsugning, som fettsugning hals, kan det räcka med en stödstrumpa.

Resultat

På Victoriakliniken är vi väldigt varliga under alla fettsugningar, vilket gör att blåmärken och svullnad hålls nere till ett minimum, vilket i sin tur påskyndar läkningen. De blåmärken man ändå kan få, försvinner på ett par veckor. Massage av huden, bra kosthållning, intag av vätska och ett undvikande av nikotinprodukter påskyndar också läkningsprocessen, och borgar för bästa möjliga slutresultat. Resultatet är normalt bestående under lång tid efter operationen.

Pris

Vi har valt att inte ha en fast prislista då varje patient är unik med unika förutsättningar. Dessutom är det ofta först vid konsultationen som vi tillsammans med dig kommer fram till vilket eller vilka ingrepp som är lämpligt för att nå ett vackert slutresultat. Hos oss ingår, förutom själva operationskostnaden, narkosen, läkemedel, återbesök , gördel och behå och i de flesta fall minst en övernattning efter operationen.

Här kan du läsa mer om vad som ingår när du bokar en operation på Victoriakliniken.

I stort sett visas alla priser inklusive moms, då alla ingrepp och behandlingar förutom de som görs av medicinska skäl är momsbelagda sedan årsskiftet 2014/2015. I de fall där priset anges exklusive moms beror det på att dessa ingrepp alltid utförs på medicinsk grund.

Ingrepp/Behandling Från (inkl. moms)
Fettsugning buk 45 000 kr
Fettsugning midja 30 000 kr
Fettsugning rygg 35 000 kr
Fettsugning höft 35 000 kr

Ingår: Logi, läkemedel, anestesi &kompressionsplagg

Dokument

Här kan du ladda hem mer utförlig information i pdf-format.
Detta material ger svar på de flesta frågor om fettsugning.

Vi rekommenderar att man gör endermologi före sin fettsugning, för att förbättra cirkulationen i fettdepåer, samt för att påskynda läkningen. Efter en operation kan behandlingen hjälpa till att dränera ut vätska och minska svullnad och smärta.

Öppna PDF om Bukplastik

Dokument Fettsugning ÖPPNA PDF