Fördjupat samarbete inom LPG Endermologie – världens främsta vävnadsstärkande behandling

2024 05 14

LPG Endermologie är en avancerad form av mekanisk bindvävsmassage som stärker vävnaden, ökar blodcitkulationen, eliminerar toxiner  och främjar fettförbränningen. Behandlingen används inom en rad olika områden och tillstånd. För att kunna erbjuda den främsta kompetensen inom området fördjupar Victoriakliniken nu sitt samarbete med Operakliniken vars verksamhet stödjer sig mot närmare fyrtio års erfarenhet och vetenskaplig forskning. De erbjuder inte bara den senaste tekniken utan också högst kompetens och längst erfarenhet i massageterapeuten  Christian Gorgisidis som har 22 års erfarenhet och är utbildad i Frankrike där LPG grundades. Därför kan vi erbjuda LPG Endermologie i absolut toppklass. 

LPG Endermologie har en rad användningsområden och kan användas över nästan hela kroppen. Victoriakliniken rekommenderar alla, inte bara operationspatienter, att genomgå LPG tack vare dess många hälsofrämjande fördelar. En av de viktigaste är att främja lymfatisk dränering som kan bidra till att eliminera toxiner i kroppen. 

Estetiska användningsområden
Behandlingen gör det möjligt att reducera envisa fettansamlingar som är svåra att råda bot på med kost och träning. LPG är världens första patenterade behandling mot celluliter och har god effekt när det kommer till såväl att behandla på djupet som att reducera synligheten.

Fysioterapetiska användningsområden
LPG används både förebyggande och som rehabilitering för att optimera kroppens prestationer inom fitness- och idrottsvärlden. Tekniken mobiliserar vävnader och förbättrar därigenom prestationsförmågan. Exempel på positiva effekter är snabbare återhämtning, skadeförebyggande, prestationshöjande och muskeldefinierande.

Medicinska användningsområden
På Victoriakliniken rekommenderars LPG Endermologie till alla patienter som ska genomgå  operation. I synnerhet för fettsugnings- och bodysculptingpatienter då förutsättningarna för att uppnå ett optimalt resultat kan maximeras.

När toxiner och slaggprodukter stannar kvar i kroppen istället för att dräneras bort, leder det till svullnad. Exempelvis symtom som tunga och smärtsamma ben, svullna vrister och fötter beror ofta på dålig blod- och lymfcirkulation. LPG Endermologie ökar cirkulationen och dränaget mycket effektivt, vilket minskar svullnad och ökar välbefinnandet.

Då metoden är en helt mekanisk cellstimulering som bara stimulerar och aktiverar kroppens egna processer så är den helt riskfri. LPG lämpar sig som behandling för alla som tål massage, bindvävsmassage och lymfmassage och hjälper mot exempelvis: idrottsskador, fibromyalgi, falskhälsporre, falsk iscias och ärr och blånad efter fettsugning och plastikkirurgi.

Lite historia
Luis-Paul Guitay (vars initialer utgör namnet LPG) utvecklade metoden efter att ha råkat ut för en  trafikolycka med svåra brännskador som följd. När han inte upplevde att hans rehabiliteringegav tillräcklig effekt uppfann han en maskin som sedermweablev ett medicinskt genombrott tack vare den patenterade tekniken med motoriserade cylindrar i kombination med vakuumbehandling.

Läs mer: LPG Kropp / LPG Ansikte