fbpx

Full bukplastik

En full bukplastik är ett stort kirurgiskt ingrepp som förbättrar kroppsformen genom att överskott av hud och fett runt buken tas bort. Dessutom syr man vanligtvis även ihop bukmuskulaturen.

Prisindikation
Ingrepp/Behandling Från (inkl. moms)
Bukplastik full m. navelförflyttning 80 000 kr
Ingår: Logi, läkemedel, anestesi & kompressionsplagg

Operation

Operationen utförs på både män och kvinnor med ytterst märkbara resultat vilka blir bestående förutsatt att man inte går upp i vikt efteråt. Ofta kombineras en bukplastik med fettsugning av buk, höfter, midja och rygg för att resultatet skall bli symmetriskt runt hela bålen. Fettsugning innebär att rikligt med koksaltlösning blandat med lokalbedövningsmedel injiceras in i fettväven varefter vätskan och fettväv sugs ut med hjälp av kanyler.

Narkos

Operationen utförs i narkos vilket betyder att du sover och är smärtfri under hela ingreppet. Efter en bukplastik stannar du kvar en natt på kliniken. Om du gjort en fullständig bukplastik kombinerat med fettsugning stannar du kvar på kliniken två nätter.

Metod

Ingreppet inleds vanligtvis med fettsugning av rygg, midja och buk. Sammanlagt fettsugs här vanligtvis 3-4 liter fett och vätska. Därefter läggs ett snitt i bikinilinjen och bukhuden med fettvävnad lösgörs. Bukmuskeln som ofta är uttänjd dras ihop i medellinjen och sedan skärs den överflödiga huden och fettet bort. Den totala volym som tas bort beror på kroppsbyggnad och vikt. Men vanligtvis rör det sig om ca 5% som kan tas bort.

Snittet placeras alltid så diskret som möjligt just ovanför det hårbärande området samt fortsätter vanligtvis som under en högt skuren bikini upp mot höftbenskammarna. Victoriakliniken har utvecklat en teknik med väldigt låga snitt. Tejpar man snittet under sex månader blir ärren vanligtvis tunna och fina.

Efter Operation

Efter operationen får du räkna med en viss svullnad och värk. Detta är värst andra till tredje dygnet och avtar sedan successivt. Du får med dig smärtstillande mediciner hem. Efter en vecka ser vi dig på återbesök för sårkontroll och efter tre veckor kommer du till oss för att ta stygnen.

Före ingreppet
8 månader efter ingreppet
Före ingreppet
8 månader efter ingreppet
Före ingreppet
8 månader efter ingreppet
Före ingreppet
8 månader efter ingreppet
Före ingreppet
8 månader efter ingreppet
Före ingreppet
8 månader efter ingreppet
Före ingreppet
8 månader efter ingreppet

Före/Efter Bilder

I detta galleri kan du se våra senaste patienter. Du kan även se alla patienter eller söka efter patienter med dina förutsättningar.

Pris

Vi har valt att inte ha en fast prislista då varje patient är unik med unika förutsättningar. Dessutom är det ofta först vid konsultationen som vi tillsammans med dig kommer fram till vilket eller vilka ingrepp som är lämpligt för att nå ett vackert slutresultat. Hos oss ingår, förutom själva operationskostnaden, narkosen, läkemedel, återbesök , gördel och behå och i de flesta fall minst en övernattning efter operationen.

Här kan du läsa mer om vad som ingår när du bokar en operation på Victoriakliniken.

I stort sett visas alla priser inklusive moms, då alla ingrepp och behandlingar förutom de som görs av medicinska skäl är momsbelagda sedan årsskiftet 2014/2015. I de fall där priset anges exklusive moms beror det på att dessa ingrepp alltid utförs på medicinsk grund.

Ingrepp/Behandling Från (inkl. moms)
Bukplastik full m. 80 000 kr

Ingår: Logi, läkemedel, anestesi &
kompressionsplagg

Dokument

Här kan du ladda hem mer utförlig information i pdf-format.
Detta material ger svar på de flesta frågor om bukplastik.

Vi rekommenderar att man gör endermologi före sin bukplastik/fettsugning, för att förbättra cirkulationen i fettdepåer, samt för att påskynda läkningen. Efter en operation kan behandlingen hjälpa till att dränera ut vätska och minska svullnad och smärta.

Öppna PDF om Bukplastik
Öppna PDF om Endermologi

Dokument Bukplastik ÖPPNA PDF