Full bukplastik

En full bukplastik är ett stort kirurgiskt ingrepp som förbättrar kroppsformen genom att överskott av hud och fett runt buken tas bort. Dessutom syr man vanligtvis även ihop bukmuskulaturen.

Victoriakliniken_bukplastik_4-931x1024
Operationen utförs på både män och kvinnor med ytterst märkbara resultat vilka blir bestående förutsatt att man inte går upp i vikt efteråt. Ofta kombineras en bukplastik med fettsugning av buk, höfter, midja och rygg för att resultatet skall bli symmetriskt runt hela bålen. Fettsugning innebär att rikligt med koksaltlösning blandat med lokalbedövningsmedel injiceras in i fettväven varefter vätskan och fettväv sugs ut med hjälp av kanyler.

Vätskan som sprutas in är till för att man bättre ska kunna forma de områden som skall fettsugas utan att få ojämnheter, samt för att reducera blödning och svullnad i efterförloppet. På Victoriakliniken använder vi oss alltid av tunna kanyler, som kräver lite mer arbete och tid vid själva ingreppet, men som skapar förutsättningar för det bästa och jämnaste slutresultatet.

Metod

Ingreppet inleds vanligtvis med fettsugning av rygg, midja och buk. Sammanlagt fettsugs här vanligtvis 3-4 liter fett och vätska. Därefter läggs ett snitt i bikinilinjen och bukhuden med fettvävnad lösgörs. Bukmuskeln som ofta är uttänjd dras ihop i medellinjen och sedan skärs den överflödiga huden och fettet bort. Den totala volym som tas bort beror på kroppsbyggnad och vikt. Men vanligtvis rör det sig om ca 5% som kan tas bort.

Snittet placeras alltid så diskret som möjligt just ovanför det hårbärande området samt fortsätter vanligtvis som under en högt skuren bikini upp mot höftbenskammarna. Victoriakliniken har utvecklat en teknik med väldigt låga snitt. Tejpar man snittet under sex månader blir ärren vanligtvis tunna och fina.

Operation

Operationen utförs i narkos vilket betyder att du sover och är smärtfri under hela ingreppet. Efter en bukplastik stannar du kvar en natt på kliniken. Om du gjort en fullständig bukplastik kombinerat med fettsugning stannar du kvar på kliniken i två nätter.

Efter operation

Efter operationen får du räkna med en viss svullnad och värk. Detta når vanligen sin kulmen under andra till tredje dygnet och avtar sedan successivt. Du får med dig smärtstillande mediciner hem. Efter en vecka ser vi dig på återbesök för sårkontroll och efter tre veckor kommer du till oss för att ta stygnen.

För att motverka svullnad är det viktigt att bära gördel dag och natt i tre veckor efter operationen och därefter tre veckor nattetid. Ett ytterligare sätt att minska svullnaden är genom så kallad endermologi – lymfdränageterapi. Rekommenderat är två behandlingar före och fyra behandlingar efter operationen.

Före- och efterbilder

InnanEfter

32 år, 157 cm, 79 kg, 2 barn

InnanEfter

33 år, 175 cm, 67 kg, 3 barn

InnanEfter

37 år, 176 cm, 92 kg, 3 barn

InnanEfter

39 år, 178 cm, 86 kg, 4 barn

InnanEfter

39 år, 162 cm , 58 kg, 2 barn

InnanEfter

43 år, 163 cm, 68 kg, 1 barn

InnanEfter

50 år, 167 cm, 74 kg, 1 barn

InnanEfter

51 år, 167 cm, 66 kg, 2 barn

Pris

Vi har valt att inte ha en fast prislista då varje patient är unik med unika förutsättningar. Dessutom är det ofta först vid konsultationen som vi tillsammans med dig kommer fram till vilket eller vilka ingrepp som är lämpligt för att nå ett vackert slutresultat. Hos oss ingår, förutom själva operationskostnaden, narkosen, läkemedel, återbesök, gördel och behå och i de flesta fall minst en övernattning efter operationen.

I stort sett visas alla priser inklusive moms, då alla ingrepp och behandlingar förutom de som görs av medicinska skäl är momsbelagda sedan årsskiftet 2014/2015. I de fall där priset anges exklusive moms beror det på att dessa ingrepp alltid utförs på medicinsk grund. (Pris nedan inkluderar moms)

Bukplastik full
fr 95 000 kr

med navelförflyttning

<