Motiva-implantat

På Victoriakliniken använder vi endast produkter av högsta kvalitet. Din säkerhet är vår högsta prioritet, därför har vi valt att använda Motiva implantat från tillverkaren Establishment Labs. Implantaten har ett antal innovativa egenskaper som gör dem säkrare än många andra alternativ som finns på marknaden. Tack vare implantatets SilkSurface-teknologi minskar risken för kapselbildning och inflammation i kroppen samt andra komplikationer som normalt förknippas med de traditionella bröstimplantaten. Motiva implantat är CE-godkända och är i process för att bli FDA-godkända. Victoriakliniken är en av 3 kliniker utanför USA som är med i FDA studien för att få implantaten godkända i USA.

Victoriakliniken_implantat

Storlek och typ

Motiva-implantat varierar i storlek från 100 ml till 1050 ml och finns i fyra olika modeller med olika projektion. Implantaten är runda till formen och finns i två typer. Medan båda typerna känns naturliga och mjuka, är den ena fastare än den andra och den kallas Motiva Round. Den andra typen heter Motiva Ergonomix. Väljer du Motiva Ergonomix får du ett naturligare utseende då gelen fördelar sig mer som hos anatomiska implantat Du kommer att upptäcka att de känns och rör sig som naturliga bröst eftersom gelén är mjukare än många andra alternativ.

Operation

Metod

Motiva-implantat kan sättas in via bröstvecket, bröstvårtan eller via armhålan. De allra flesta får implantaten insatta genom det naturliga vecket under bröstet, detta då ärret nästan blir helt osynligt efter bröstoperationen.

Du kommer under konsultation med din plastikkirurgi att tillsammans bestämma vilken metod och typ av bröstimplantat från Motiva som är mest lämplig utifrån din kropps biologiska utgångspunkt samt dina önskemål.

Möjlighet till amning efter operationen

Naturligtvis finns det många kvinnor som vill kunna amma sina barn. Du behöver inte välja bort en bröstoperation för att du tror att det kommer förstöra möjligheten att amma. Får du din bröstoperation utförd här på Victoriakliniken så kommer du att kunna amma i framtiden. Detta beror på att det inte skärs genom körtelvävnaden vid operationen och därmed finns det fortfarande möjlighet att kunna amma efteråt.