Ögonlocksplastik - ett enkelt sätt att se piggare ut

Ögonlocksplastik - ett enkelt sätt att se piggare ut

En ögonlocksoperation tillhör de vanligaste estetiska ingreppen för att skapa ett yngre, piggare och lite gladare utseende runt ögonen hos såväl män som kvinnor. Det är ett förhållandevis enkelt ingrepp som går snabbt och utförs vanligen under lokalbedövning. Ärrbildningen är minimal och konvalescensen är kort.

Vid 30-35 års ålder börjar man ofta notera en sämre hudelasticitet. Det första tecknet är ofta ett tilltagande hudöverskott i de övre ögonlocken. På äldre patienter kan ögonlockshuden hänga så mycket att synfälten störs.   

Övre ögonlocksplastik är en kosmetisk behandling som kan förändra utseendet på ögonlocken till det bättre vilket bidrar till ett mer utvilat och ungdomligt utseende. Det kan också hjälpa till att minska svullnad och rynkor vid ögonen. Ingreppet går relativt snabbt och smärtfritt med minimal ärrbildning. Resultatet av behandlingen håller vanligen i flera år. 

För att avgöra om dina förutsättningar är lämpliga för att utföra en övre ögonlocksplastik bör du träffa en kvalificerad plastikkirurg som utifrån en individuell bedömning kan hjälpa dig att bestämma vilken metod som är bäst för dig och ditt ansikte. Läs gärna mer om ögonlocksplastik här.

Indikationer för övre ögonlocksplastik kan exempelvis inkludera:
• Slapphet och rynkor i övre ögonlock
• Förminskade ögon
• För stora ögonlock
•För mycket hud kring ögonen
• Mycket tjock hud
• Ögat/blicken uppfattas som trött eller slö
 

Fler nyheter

Victoriakliniken – en säker klinik

Hos oss på Victoriakliniken vill vi att du ska känna dig trygg och säker. Detta torde vara en självklarhet och inget som skulle behöva förklaras.
LÄS MER

Behandling mot migrän och bruxism

Många känner till att botox är effektivt för att lindra migrän-besvär, men det är inte lika välkänt att detsamma gäller för bruxism. Bruxism innebär att man omedvetet pressar eller gnisslar tänder i vaket eller sovande tillstånd.  
LÄS MER

Nyhet: Funktionsmedicin – tarmhälsa och matintolerans

På Victoriakliniken får du alltid tillgång till vår samlade kompens och erfarenhet då vi arbetar i nära team och alltid konsulterar varandra.
LÄS MER

IBICC – International Breast Implant Check Clinic

Är du orolig för dina implantat eller för att du inte genomgått någon uppföljning efter din bröstoperation?
LÄS MER

Plastikkirurgi i världsklass

På Victoriakliniken får du alltid tillgång till vår samlade kompens och erfarenhet då vi arbetar i nära team och alltid konsulterar varandra.
LÄS MER

Ny behandling – Morpheus8

Morpheus8 är en revolutionerande och effektiv behandling för hudföryngring och åtstramning av slapp hud.
LÄS MER

Medicinskt hudvårdscenter på Karlaplan

2021 öppnade vi en ny klinik på Karlaplan i centrala Stockholm för att bli mer tillgängliga och kunna utöka vårt erbjudande inom medicinsk hudvård, injektionsbehandlingar och icke-kirurgiska behandlingar.
LÄS MER