Behandling mot migrän och bruxism

Behandling mot migrän och bruxism

Många känner till att botox är effektivt för att lindra migrän-besvär, men det är inte lika välkänt att detsamma gäller för bruxism. Bruxism innebär att man omedvetet pressar eller gnisslar tänder i vaket eller sovande tillstånd. Tandgnissling eller tandpressning (att man biter ihop hårt i sömnen) är oerhört vanligt och kan ge symptom som sömnbesvär, huvudvärk och kronisk ömhet i tuggmuskler och käkleder. Tänderna riskeras att slitas ner, och på sikt kan emaljen skadas.

Botox har visat sig vara en ytterst effektiv metod för att försvaga käkmuskeln och därmed minska tandgnissling. På Victoriakliniken har vi lång erfarenhet av att behandla patienter som lider av såväl migrän som bruxism.

Vanliga frågor om botox-behandling mot bruxism:

Hur går en botox-behandling mot bruxism till? 
En liten mängd botox injiceras i tuggmuskeln/käkmuskeln. 

När får jag effekt av behandlingen? 
Effekten kommer gradvis och når full effekt inom 7–14 dagar. Normalt sett sitter effekten av behandlingen i under ca 3–6 månader.

Finns det några biverkningar?
Botox-behandling är en enkel, säker och väl beprövad metod, och riskerna är små. I enstaka fall kan biverkningar uppstå i form av muntorrhet och försvagning i tuggmuskulaturen, men dessa besvär är övergående.
 

Fler nyheter

Victoriakliniken – en säker klinik

Hos oss på Victoriakliniken vill vi att du ska känna dig trygg och säker. Detta torde vara en självklarhet och inget som skulle behöva förklaras.
LÄS MER

Ögonlocksplastik – ett enkelt sätt att se piggare ut

En ögonlocksoperation tillhör de vanligaste estetiska ingreppen för att skapa ett yngre, piggare och lite gladare utseende runt ögonen hos såväl män som kvinnor.
LÄS MER

Nyhet: Funktionsmedicin – tarmhälsa och matintolerans

På Victoriakliniken får du alltid tillgång till vår samlade kompens och erfarenhet då vi arbetar i nära team och alltid konsulterar varandra.
LÄS MER

IBICC – International Breast Implant Check Clinic

Är du orolig för dina implantat eller för att du inte genomgått någon uppföljning efter din bröstoperation?
LÄS MER

Plastikkirurgi i världsklass

På Victoriakliniken får du alltid tillgång till vår samlade kompens och erfarenhet då vi arbetar i nära team och alltid konsulterar varandra.
LÄS MER

Ny behandling – Morpheus8

Morpheus8 är en revolutionerande och effektiv behandling för hudföryngring och åtstramning av slapp hud.
LÄS MER

Medicinskt hudvårdscenter på Karlaplan

2021 öppnade vi en ny klinik på Karlaplan i centrala Stockholm för att bli mer tillgängliga och kunna utöka vårt erbjudande inom medicinsk hudvård, injektionsbehandlingar och icke-kirurgiska behandlingar.
LÄS MER