fbpx

Pannlyft

Pann- och ögonlockslyft tillhör de vanligaste estetiska ingreppen för att skapa ett yngre, piggare och gladare utseende runt ögonen hos såväl män som kvinnor.

Senare i livet följer successivt tecken på minskad hudelasticitet såsom en gradvis sänkning av ögonbrynen med horisontella veck i pannan och vertikala veck mellan ögonbrynen. Konsekvensen blir dels estetiskt störande med ett mer bistert och trött utseende men även funktionell genom att man kontinuerligt veckar pannan för att lyfta ögonbrynen.

Prisindikation
Ingrepp/Behandling Från (inkl. moms)
Pann- och ögonbrynslyftning (endoskopiskt) 85 000 kr
Ingår: Logi, läkemedel, anestesi & kompressionsplagg

Metod

Pannlyft sker oftast genom titthålskirurgi (endoskopisk kirurgi) vilket ger upphov till mycket korta och näst intill osynliga ärr i hårbotten. Vid operationen korrigeras den överansträngda muskulaturen, ögonbrynens läge samt huden och vecken i pannan. Dock utförs även ibland ett så kallat coronalt snitt, dvs ett längre upptill på skalpen för att när så är nödvändigt få ett bättre lyft över hela pannan.

Operation

Operationen utförs under narkos, vilket betyder att du sover och är smärtfri under hela ingreppet. Du kan gå hem samma dag eller dagen efter operationen beroende på vilken form av kirurgi som utförts.

Efter Operation

Efter operationen får du räkna med en viss svullnad och missfärgning men avtar redan efter 2-3 dagar successivt. Stygnen tas vanligtvis bort efter ca 1-2 veckor och redan då kommer du att märka en betydande förbättring.

Före ingreppet
8 månader efter ingreppet
Före ingreppet
8 månader efter ingreppet
Före ingreppet
8 månader efter ingreppet

Före/Efter Bilder

I detta galleri kan du se våra senaste patienter. Du kan även se alla patienter eller söka efter patienter med dina förutsättningar.

Pris

Vi har valt att inte ha en fast prislista då varje patient är unik med unika förutsättningar. Dessutom är det ofta först vid konsultationen som vi tillsammans med dig kommer fram till vilket eller vilka ingrepp som är lämpligt för att nå ett vackert slutresultat. Hos oss ingår, förutom själva operationskostnaden, narkosen, läkemedel, återbesök , gördel och behå och i de flesta fall minst en övernattning efter operationen.

Här kan du läsa mer om vad som ingår när du bokar en operation på Victoriakliniken.

I stort sett visas alla priser inklusive moms, då alla ingrepp och behandlingar förutom de som görs av medicinska skäl är momsbelagda sedan årsskiftet 2014/2015. I de fall där priset anges exklusive moms beror det på att dessa ingrepp alltid utförs på medicinsk grund.

Ingrepp/Behandling Från (inkl. moms)
Pann- och ögonbrynslyftning (endoskopiskt) 85 000 kr

Ingår: Logi, läkemedel, anestesi & kompressionsplagg

 

Dokument Pannlyft ÖPPNA PDF