Fettsugning buk, midja, rygg

Fettsugning kan användas för att ”skulptera” buk, midja och rygg. Dessa områden är ofta svåra att förbättra genom normal viktnedgång. Fettsugning skall dock inte betraktas som en viktminskningsmetod.
Victoriakliniken_bukplastik_4-931x1024

Om operationen

En positiv faktor är att fett som avlägsnats inte kan återkomma, eftersom fettcellerna inte förnyas, utan bara växer och krymper, vilket gör fettsugning till en utmärkt metod att använda lokalt. En yngre person har ofta en mer elastisk hud, vilket ger det bästa resultatet. Hur mycket huden kan dra sig samman efter fettsugningen är avgörande för hur slutresultatet blir.

Före operationen

Utifrån patientens naturliga förutsättningar berättar vi om olika metoder för att uppnå det bästa resultatet. Plastikkirurgen gör en bedömning beroende på hur mycket fettöverskott som finns samt vilken hudkvalitet patienten har. Vi informerar även om de olika tekniker vi använder oss av för att optimera skulpteringen samt hur ingreppet går till.

Vi rekommenderar att man utför 2-4 behandlingar LPG Endermeologie innan operation då detta stimulerar och öppnar upp lymfkanalerna, vilket skapar bättre läkningsförhållanden då slaggprodukter efter operation kan transporteras bort på ett mer effektivt sätt.

Metod

En fettsugning börjar med att man sprutar in vätska med lokalbedövning och adrenalin. Ofta handlar det om samma volym som den andel fett man beräknar avlägsna. Fettcellerna i området sugs ut med hjälp av undertryck. Små snitt, ungefär 5 mm långa görs där ett rör med olika former av hål – beroende på vilken typ av fettsugning man önskar – förs in. Dessa snitt lämnar mycket små, nästan osynliga ärr. Ibland kan man behöva kombinera fettsugning med olika former av lyft eftersom man har tagit bort volym. Ibland måste även dränageslangar sättas för att evakuera överflödig vätska samt minimera svullnad.

Under operationen

Operationen utförs vanligen under narkos vilket innebär att du sover och är smärtfri under hela ingreppet och stannar kvar över natten på kliniken. Mindre ingrepp kan utföras under lokalbedövning och många patienter är pigga nog att lämna kliniken samma dag. Oftast mår man bra bara några dagar efter en fettsugning, och kan återgå till jobbet.

Efter operationen

Under de första tre veckorna efter en fettsugning ska du normalt bära en gördel, både dag och natt. Därefter ska den bäras nattetid i ytterligare tre veckor. Vid en mindre fettsugning, som exempelvis fettsugning av arm, kan det räcka med en stödstrumpa. Återbesök sker vanligen inom en vecka tillsammans med din plastikkirurg på kliniken.  Om du har gått hem med drän tas de vanligtvis bort då. Efter cirka tre veckor rekommenderar vi LPG Endermeologie-behandlingar då detta stimulerar och öppnar upp lymfkanalerna, vilket skapar bättre läkningsförhållanden då slaggprodukter efter operation kan transporteras bort på ett mer effektivt sätt. Detta är även generellt en bra behandling för lymfkanalerna, speciellt om har tendens till lymfödem.

Resultat

Blåmärken kan uppstå men försvinner vanligtvis inom ett par veckor. Massage av huden, bra kosthållning, intag av vätska och undvikande av nikotinprodukter påskyndar också läkningsprocessen och borgar för bästa möjliga slutresultat. Resultatet är normalt bestående under lång tid efter operationen. Det slutliga resultatet kommer inte att synas omedelbart. Under de första 72 timmarna kommer din svullnad att öka. Efter sex veckor kommer det mesta av din svullnad att ha absorberats. Mellan tre till sex månader efter operationen kommer den slutliga formen att bli synlig och efter två år har din ärrvävnad mjuknat.

Eventuella komplikationer

Precis som vid alla typer av operationer finns alltid en viss risk för att komplikationer tillstöter vid en fettsugning såsom infektion, blödning och serom. Det vanligaste är dock ojämnheter. Beroende på hudkvalitet kan detta ibland vara svårbedömt.

Snabbfakta om operationen

Operationstid: Två timmar

Tid på kliniken: En övernattning

När kan patienten gå tillbaka till jobbet: Två-tre veckor

Före- och efterbilder

InnanEfter

28 år, 172 cm, 85 kg

InnanEfter

31 år, 161 cm, 79 kg, 2 barn

InnanEfter

37 år, 176 cm, 92 kg, 3 barn

InnanEfter

37 år, 174 cm, 79 kg, 1 barn

InnanEfter

40 år, 189 cm, 97 kg

InnanEfter

42 år, 180 cm, 78 kg

InnanEfter

52 år, 170 cm, 68 kg, 2 barn

InnanEfter

56 år, 163 cm, 89 kg, 2 barn

“Glad att jag valde Victoriakliniken! Fantastiskt omhändertagande, engagerad personal, man känner verkligen att dom bryr sig. Vacker och harmonisk miljö. Supernöjd med resultatet! Rekommenderas varmt på alla sätt!”

Pris

Vi har valt att inte ha en fast prislista då varje patient är unik med unika förutsättningar. Dessutom är det ofta först vid konsultationen som vi tillsammans med dig kommer fram till vilket eller vilka ingrepp som är lämpligt för att nå ett vackert slutresultat. Hos oss ingår, förutom själva operationskostnaden, narkosen, läkemedel, återbesök, gördel och behå och i de flesta fall minst en övernattning efter operationen.

I stort sett visas alla priser inklusive moms, då alla ingrepp och behandlingar förutom de som görs av medicinska skäl är momsbelagda sedan årsskiftet 2014/2015. I de fall där priset anges exklusive moms beror det på att dessa ingrepp alltid utförs på medicinsk grund. (Pris nedan inkluderar moms)

Fettsugning
fr 65 000 kr

mage + valkar (midja)

Fettsugning
fr 65 000 kr

rygg

Fettsugning
fr 65 000 kr

höft

<