fbpx

Näsplastik

Näsplastik är ett av de mest efterfrågade ingreppen och kan göras både av estetiska och funktionella skäl. Inom vissa etniska grupper är det det vanligaste, plastikkirurgiska ingreppet hos såväl män som kvinnor.

Anledningen till ingreppet kan vara många: att förminska näsan, att minska puckeln på näsryggen, räta ut en sned näsa, eller lyfta/ändra form på nästippen.

En näsplastik kan ge dramatiska förändringar av näsans storlek och form. Det är därför extra viktigt att vi tillsammans under konsultationen noggrant går igenom vad du som patient önskar dig och vad som är möjligt kirurgiskt utifrån dina specifika biologiska förutsättningar. Att sträva efter en näsa som är proportionerlig till ditt ansikte och som ser naturlig och inte opererad ut är väldigt viktigt

Prisindikation
Ingrepp/Behandling Från (inkl. moms)
Näsplastik 65 000 kr
Näsplastik sekundär 75 000 kr
Ingår: Logi, läkemedel, anestesi & kompressionsplagg

Metod

Det finns i princip två tekniker för att omforma näsan, öppen eller sluten näsplastik. Vilken teknik man väljer beror på vilken typ av förändring av näsan som skall uppnås, patientens hudkvalitet och önskemål samt även plastikkirurgens preferens. Vid Victoriakliniken opererar vi nästan uteslutande genom öppen näsplastik. Detta då vi upplever att man genom den öppna tekniken får den överlägset bästa kontrollen under operationen. Med öppen näsplastik får man ett litet ärr under tippen mellan näsborrarna. Detta är dock i det närmaste osynligt efter 3-6 månader då huden i ansiktet läker väldigt bra.

Operation

En näsplastik på Victoriakliniken görs nästan alltid som en öppen näsoperation. Detta gör att kirurgen kan se exakt vad han gör, vilket resulterar i att blödningen kan hållas nere till ett minimum.

Målet är att svullnaden efter operationen fort ska gå ned och näsan snabbt ska se naturlig ut, utan synliga ärr – ett bra slutresultat med få komplikationer helt enkelt.

Vid operationen förändras näsan genom att näsans bärande strukturer, ben och brosk, förminskas eller byggs på. Näsans mjukdelar inklusive huden omformar sig därefter över den nya formen på näsans bärande strukturer.

Operationen utförs under narkos, vilket betyder att du sover och är smärtfri. Du kan gå hem samma dag eller dagen efter beroende på hur stort ingreppet är.

Efter Operation

Efter operationen får du räkna med en viss svullnad och missfärgning runt ögonen. Detta är värst andra till tredje dygnet och avtar sedan successivt. Om du har opererat benet på näsan får du bära plastgips en vecka samt tejp ytterligare en vecka.

Före ingreppet
8 månader efter ingreppet
Före ingreppet
8 månader efter ingreppet
Före ingreppet
8 månader efter ingreppet
Före ingreppet
8 månader efter ingreppet
Före ingreppet
8 månader efter ingreppet
Före ingreppet
8 månader efter ingreppet
Före ingreppet
8 månader efter ingreppet

Före/Efter Bilder

I detta galleri kan du se våra senaste patienter. Du kan även se alla patienter eller söka efter patienter med dina förutsättningar.

Min
Operation

Pernillas näsplastik

För första gången kände jag mig nervös. ”Tänk om jag vaknar mitt under narkosen och ni inte är färdiga?”. Narkosläkaren svarade lugnt att det inte var konstigt att jag var nervös men han garanterade samtidigt att jag inte skulle vakna under narkosen. Så klockan 07.30 den 16 december 2002 somnade jag till slut. 

<strong>Pernilla</strong>

Pris