Manligt bröst

Gynekomasti – operation av manligt bröst

En ökning av bröstens volym i form av fett- och körtelvävnad hos män, gynekomasti, drabbar ungefär 30% av alla män någon gång i livet. Vid operationen tas överflödig körtelvävnad bort kirurgiskt via ett snitt i kanten på bröstvårtan. Ingreppet kombineras ofta med fettsugning.

Victoriakliniken_manligt_brost

Operation

Operationen utförs vanligen narkos vilket innebär att du är helt smärtfri och sover under ingreppet och att du stannar över natten på kliniken. Ingreppet, beroende på dess omfattning, kan också utföras under lokalbedövning vilket ofta innebär att du kan gå hem samma dag.

Efter operation

Du får räkna med tillfällig missfärgning, svullnad och viss smärta efter operationen. Ibland behövs milda smärtstillande mediciner som du får med dig hem. Förband och stygn avlägsnas efter en till två veckor. Du kan börja arbeta efter 3-7 dagar. Återbesök sker vanligen efter 6 månader. Det slutliga resultatet, vilket är bestående, uppnås efter 1-2 år.

Pris

Vi har valt att inte ha en fast prislista då varje patient är unik med unika förutsättningar. Dessutom är det ofta först vid konsultationen som vi tillsammans med dig kommer fram till vilket eller vilka ingrepp som är lämpligt för att nå ett vackert slutresultat. Hos oss ingår, förutom själva operationskostnaden, narkosen, läkemedel, återbesök, gördel och behå och i de flesta fall minst en övernattning efter operationen.

I stort sett visas alla priser inklusive moms, då alla ingrepp och behandlingar förutom de som görs av medicinska skäl är momsbelagda sedan årsskiftet 2014/2015. I de fall där priset anges exklusive moms beror det på att dessa ingrepp alltid utförs på medicinsk grund. (Pris nedan inkluderar moms)

Gynekomasti män
fr 52 000 kr
<