Minibukplastik

En minibukplastik kan göras då man har ett överskott av hud och fett runt buken. Ofta beror detta på genetiska orsaker men även kost- och träningsvanor spelar in.

Victoriakliniken_bukplastik_4-931x1024

Även en graviditet kan rent fysiskt, och även på grund av hormonella förändringar töja ut bukmuskulatur och hud. Efter ett kejsarsnitt kan det skapas ett “veck” som med tiden leder till en “hängmage” nedanför ärret, även om man inte är överviktig.

Operation

Vanligen innebär operationen att en oval hudflik, samt underliggande fett och eventuella ärr (efter exempelvis kejsarsnitt) avlägsnas. På Victoriakliniken syr vi i tre snitt för ett estetiskt och hållbart resultat. Såret tejpas sedan och ett förband med kompresser läggs ovanpå. Kompresserna tas bort efter 1-3 dygn och stygnen bryts ned av kroppen.

Efter operation

Kompresserna tas bort efter 1-3 dygn och stygnen bryts ned av kroppen. För att få fina ärr bör man sedan behålla tejpningen i 6 månader. Normalt sett kan man arbeta och leva ett normalt liv bara dagar efter operationen, men man bör avhålla sig från träning och tunga lyft mm i minst en månad efter ingreppet.

Före- och efterbilder

InnanEfter

43 år, 158 cm, 52 kg, 0 barn

InnanEfter

64 år, 164 cm, 65 kg, 0 barn

Komplikationer

För att få fina ärr bör man sedan behålla tejpningen i 6 månader. Normalt sett kan man arbeta och leva ett normalt liv bara dagar efter operationen, men man bör avhålla sig från träning och tunga lyft m.m i minst en månad efter ingreppet.

Pris

Vi har valt att inte ha en fast prislista då varje patient är unik med unika förutsättningar. Dessutom är det ofta först vid konsultationen som vi tillsammans med dig kommer fram till vilket eller vilka ingrepp som är lämpligt för att nå ett vackert slutresultat. Hos oss ingår, förutom själva operationskostnaden, narkosen, läkemedel, återbesök, gördel och behå och i de flesta fall minst en övernattning efter operationen.

I stort sett visas alla priser inklusive moms, då alla ingrepp och behandlingar förutom de som görs av medicinska skäl är momsbelagda sedan årsskiftet 2014/2015. I de fall där priset anges exklusive moms beror det på att dessa ingrepp alltid utförs på medicinsk grund. (Pris nedan inkluderar moms)

Bukplastik
fr 55 000 kr

modifierad (endast nedan navel)

<