Navelplastik

En utstickande navel, en navel som hänger eller på annat sätt har ett otillfredsställande utseende med mycket hud runt sig, kan åtgärdas med en relativt enkel operation, en så kallad navelsträngsplastik. Vanligtvis orsakas en utskjutande navel av ett bråck som ofta uppstår hos kvinnor under graviditeten.

Victoriakliniken_bukplastik_4-931x1024

Om operationen

Naveln kan omformas och flyttas vid behov. Navelplastik klassas som ett mindre ingrepp, vilket bland annat innebär att du kan åka hem samma dag och återvända till kliniken 10-14 dagar senare för att få suturerna borttagna.

Före operation

Vi diskuterar och berättar om olika sätt att uppnå det bästa resultatet beroende på patientens naturliga förutsättningar. Vi gör en bedömning utifrån hur mycket hudöverskott som finns samt vilken hudkvalitet patienten har.

Metod

Den vanligaste metoden är att lägga ett snitt runt naveln. Dessa snitt lämnar mycket små, nästan osynliga ärr.

Under operation

En navelsträngsplastikoperation tar ungefär en timme att utföra. På Victoriakliniken utförs operationen vanligtvis under lokalbedövning, och normalt går du hem redan samma dag. Oftast mår man bra redan efter några dagar och kan återgå till jobbet.

Efter operation

Återbesök sker vanligen inom en vecka tillsammans med din plastikkirurg på kliniken.  

Resultat

Blåmärken kan uppstå men försvinner vanligtvis inom ett par veckor. Resultatet är normalt bestående under lång tid efter operationen. Det slutliga resultatet kommer inte att synas omedelbart. Under de första 72 timmarna kommer din svullnad att öka. Efter sex veckor kommer det mesta av din svullnad att ha absorberats. Mellan tre till sex månader efter operationen kommer den slutliga formen att bli synlig och efter två år har din ärrvävnad mjuknat.

Eventuella komplikationer

Precis som vid alla typer av operationer finns alltid en viss risk för att komplikationer tillstöter såsom infektion, blödning eller serom. Det vanligaste är dock ojämnheter eller missprydande ärr.

Snabbfakta om operationen

Operationstid: 45 minuter

Tid på kliniken: Cirka tre timmar, du lämnar kliniken samma dag.

När kan patienten gå tillbaka till jobbet: Efter 2-3 dagar. 

“Professionellt lyhört bemötande, seriösa och omtänksamma”

Pris

Vi har valt att inte ha en fast prislista då varje patient är unik med unika förutsättningar. Dessutom är det ofta först vid konsultationen som vi tillsammans med dig kommer fram till vilket eller vilka ingrepp som är lämpligt för att nå ett vackert slutresultat. Hos oss ingår, förutom själva operationskostnaden, narkosen, läkemedel, återbesök, gördel och behå och i de flesta fall minst en övernattning efter operationen.

I stort sett visas alla priser inklusive moms, då alla ingrepp och behandlingar förutom de som görs av medicinska skäl är momsbelagda sedan årsskiftet 2014/2015. I de fall där priset anges exklusive moms beror det på att dessa ingrepp alltid utförs på medicinsk grund. (Pris nedan inkluderar moms)

Navelbråck
fr 25 000 kr
<